Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 34728 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2019 - 12:52

Türkiye Rabia Naz İçin Yürüdü

Büyüt
Küçült
Türkiye Rabia Naz İçin


Bugün Türkiye 55 ilde yaklaşık bir yıl önce Giresun Eynesil’deki evinin önünde yaralı halde bırakılarak ölüme terk edilen Rabia Naz İçin Adalet istiyoruz etkinliğine sahne oldu.
Türkiye’nin dört bir yanından Rabia Naz cinayetinin aydınlatılması için destek veren Türkiye Kadınlar Meclisi üyeleri gerçek anlamda bu davanın sözcüsü olmayı başardılar.
Gerek Giresun’da gerek Trabzon’da gerek İzmir’de kısacası Türkiye’nin her meydanında Rabia Naz İçin acıklı duygular açığa vuruldu.
Kadıköy Kadınlar Meclisi Başkanı Dilber Sünnetçioğlu Kadıköy Kalkedon meydanında yapmış olduğu konuşmasında Rabia Naz İçin ilk günden beri adalet istediklerini ama bu adaletin bir sene sonra ancak geleceğini hiç düşünmediklerini ifade etti. Baba Şaban Vatana hak ve adalet arama yolunda yapılan psikoloji baskıların ne hukuka nede insanlığa yakışmadığını da belirten Başkan Sünnetçioğlu, öyleyse her hak hukuk arayan tüm toplumu hapse mi atacağız diyerek, bugün Türkiye gündemine oturan bu cinayetin aydınlatılmasını istediklerini söyledi.
Sünnetçioğlu ayrıca HSYK nin Rabia Naz cinayeti İçin yeniden araştırma başlatmasının da hukuk açısından geç de olsa iyi bir haber olduğunun altını çizdi.
Toplum olarak Türk halkının adalet beklediğini, nu hak arama ve hukuk konusunda Eynesilli Vatan ailesinin yanında olduklarını, bu asamadan sonra siyasi gücü ve parayı arkasına alanların karşında olduklarını ifade eden Başkan Dilber Sünnetçioğlu ayrıca baba Şaban Vatanın sözlerine de yer verdi.
Baba Şaban Vatanın yeri geldik savcı, yeri geldi polis, yeri geldi adlı tıpçı olduk sözlerinin ancak hukuk ve adalet mekanizmasının işletilmediğinin en açık ifadesi olduğunu da belirten Başkan Sünnetçioğlu bir yıl sonrada olsa da HSYK nun açıklamasının yüreklere su serptiğini söyledi.
Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu Başkanı Gülsüm Kav ise Olayın intihar olarak kayıtlara geçmesine rağmen Türkiye’de bu yaş gurubunda bu oranın binde sıfır üçlerle ancak ifade edildiğinin altını çizerek, hiç kimsenin hukuk çerçevesi içinde hakkını arayan bir babayı hastaneye yatırılamayacağını belirtti.
İstanbul Kadıköy Kalkedon meydanında Rabia Naza Adalet etkinliğine destek amacıyla katılanlar arasında Eynesilli Vatan ailesinin komşuları, CHP İstanbul milletvekili Emine Gülizar Emecan, eşi Dr. Adil Emecan da ilk göze çarpan kişilerdi.
Şaban Kutlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir