Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14722 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2018 - 22:28

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ GENEL KURULA DAMGA VURDU

Büyüt
Küçült
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ GENEL KURULA DAMGA

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ GENEL KURULA DAMGA VURDU
İstanbul’da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarından en güçlüsü ve yaptığı etkinlikler ile adından söz edilen Giresun Federasyonunun Üsküdar Belediyesi Burhaniye gençlik Kültür merkezinde yapılan 4. Olağan kongresinde Başkan Mehmet Kuğu güvenoyu alarak yeni dönem için tekrar yetki aldı.
Yoğun ilgi gösterilen Genel kurula TBMM İdare amiri ve Ak parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP İstanbul milletvekili Gülizar Emecan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ,BBP MKYK üyesi Mustafa Mican,Esenyurt Belediye başkan aday adayı Abdurrahman Ada,AK Parti Başakşehir ilçe Başkanı Sebahattin Kayas, Beykoz Belediye Başkan yardımcısı Salim Öztürk , MHP Tirebolu Belediye Başkan adayı Fikri Şen, MHP Görele Belediye Başkan adayı Ertuğrul Melikoğlu, CHP Beykoz Belediye Başkanı aday adayı Gökhan Taneri Vural, AK Parti Gaziosman paşa belediye Başkan aday adayı Şahin Pirdal, TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, bürokratlar, iş adamları, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri, Giresun Medya platformu Başkanı Sadi Toygar, basın mensupları,delegeler ve davetliler katıldı
Giresun Federasyonu Başkan yardımcısı Fatih Aydın’ın sunduğu Genel kurulda, Divan Başkanlığına Av. Mehmet İpek, kâtip üyeliklere Suna Özbayram ve Hasan Cebbar seçildi.
Divan heyeti gündem gereği saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra faaliyet raporları ile denetim raporlarının okunmasının ardından yapılan oylama sonucunda raporlar ibra edildi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eyüpsultan belediyesi Başkanı Remzi Aydın, CHP İstanbul milletvekili Gülizar Emecan ve TBMM İdare amiri ve Ak parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan protokol konuşmaları yaparak genel kurulun hayırlı olmasını temenni ettiler.
Fatih Aydın, Giresun Federasyonu yönetim kurulu adına faaliyet raporunu genel kurula sunduğu faaliyet raporunda yapılan çalışmaların özetini sinevizyon eşliğinde anlattı.
Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, açılış konuşmasını yaptıktan sonra delege sisteminde tüzük değişikliğine gideceklerini belirterek, genel kurul üyelerinden yetki verilmesini istedi
Başkan Kuğu, tüzük değişikliği ile ilgili verdiği bilgide; Federasyonumuzda Seçim sistemi; federasyona üye derneklerimizin her seçim döneminde vermiş oldukları delegelerimizin oyları ile seçilir.
Şuan federasyonumuza üye dernek sayımız 16’dır ve bu 16 dernek üzerinden Giresun’umuzun bütün ilçelerini TEMSİL edecek delegeleri Federasyonumuza kazandırıyoruz. Oysa Giresun’umuzun her ilçesinin bu büyük metropol kentte bir ve bir kaç Derneği mevcut o halde tüzüğümüz de var olan 50 ve yukarı sayıda üyesi olan il ilçe köy derneklerimizden talep edenler Giresun federasyonunun yönetim kurulu kararı ile federasyona üye olabilir denen ilgili maddesini Genel kurulda değiştirerek Giresun ilçeleri adına kurulmuş olan her ilçeden bir ana derneğin federasyonumuza kaydını sağlayacak şekilde değiştirilmesini,
Dolayısı ile de her ilçe Temsilcisinin ve Delegelerinin Giresun’un ilgili ilçe Derneğinden delege olarak Federasyonumuza gelmesini sağlamış olmalıyız.
Bu kongremizde bu tüzük değişikliğini yaptığımızda bundan sonraki kongrelerde her ilçenin temsilcileri ve delegeleri de kendi ilçe Derneği üzerinden gelmiş olacak.
Mevcut sistemde ilçe Derneği federasyona üye olmayan ilçelerimizin ya tüzükler uygun olmadığından ya da birçok sebepten dolayı olamamışlar olabilir.
Ancak kuruluşumuzdan bu güne kadar temsilde adaleti sağlamak adına Giresun’un her ilçesinden eşit miktarda yöneticimizi federasyon yönetimine katılımlarını diğer üye derneklerimiz üzerinden sağlamıştık. Bu defa bu değişiklik yapıldığı takdirde her ilçe temsilcisi kendim ilçe derneğinin delegesi olarak gelmiş olacak. ÖRNEK: Şebinkarahisarlı bir delege ve yöneticimiz Şebinkarahisar Derneği üzerinden katılmış olacak ifadelerini kullandı
Tartışmaya açılan tüzük maddeleri sonucunda delegeler görüş ve düşüncelerini aktararak tüzük değişikliklerinin kabulü yönünde oy kullandılar.
Başkan adayı olduğunu açıklayan Muhittin Çelik, daha sonra verdiği listesini geri çekerek aday olmadığını belirtti
Başkan adaylarının genel kurulda hitap etmesinden sonra yapılan oylama sonuncunda heyecanlı bekleyiş sonucunda sandıktan çıkan sonuca göre Mehmet Kuğu 106 oy, Abdullah Akgün 68 oy aldı.
Divan Başkanı Av. Mehmet İpek, yeni dönemde Mehmet Kuğu’nun delegelerden yetki aldığını söyleyerek, sonuçların hayırlı olmasını temenni etti.
İki Başkan adayı genel kurul sonucunda delegelere teşekkür ederek birbirlerine başarılar dilediler.
Abdullah Akgün, delege olmayanların yönetim kurulu listesinde olduğunu bunu tutanak geçirmek istediklerini belirterek sonuca itiraz etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir