Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5567 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Mart 2017 - 19:09

Anayasa Referandumu Yeni Hukuk Devletinin Temeli Olacaktır

Büyüt
Küçült
Anayasa Referandumu Yeni Hukuk Devletinin Temeli
Sabri Öztürk, “ Anayasa Referandumu Yeni Hukuk Devletinin Temeli Olacaktır”

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu’nun Türkiye’deki hukuk sistemini daha sağlam temellere oturtmak açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Sabri Öztürk, 5 Mart Hukuk Devleti Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  “1868 yılında Osmanlı İmparatorluğunun en önemli kurumlarından olan “ Meclis-i ValayiAhkam-ı Adliyye” yani Adalet İşleri Yüce Kurulunun; Şura’yı Devlet bugünkü adıyla Danıştay ve Divanı Ahkam’ıAdliyye yani Yargıtay adıyla ayrı kurumlar halinde çalışmaya başladıkları tarih” diyen Sabri Öztürk, bundan dolayı Türkiye’nin en önemli kurumlarından Yargıtay’ın bu tarihinin kuruluş yıldönümü olarak kutladığını kaydetti.

 “ HUKUKTA VESAYET YERİNE MİLLET EGEMENLİĞİ”

Milletin hukukun ve hukuk devletinin ne anlama geldiğiniiyi bildiğini, gereği için her dönemde elinden geleni yaptığını belirten Ak Parti Giresun Milletvekili Öztürk, Türkiye’nin çok uzun süre vesayetçi bir hukuk anlayışıyla yönetildiğini ancak bu anlayışa Ak Parti iktidarının son verdiğini söyledi. “ Bir dönem hukuk adına karar veren kimi çevrelerkanunun, halkın ve demokrasinin ihtiyaçlarını gözardı eder, karar verirken ideolojik bir bakış açısıyla karar verirdi. Bunun en yakın dönemdeki örneğiFetönün militanlığını yapan hukuk kisvesi altındaki insanlardı. Bu dönemler geride kaldı. Hukuk devletimiz her zamankinden daha sağlam ve dirayetli olarak milletin hizmetinde olmaya devam edecektir” dedi.

            16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumunun hukuk devletinin daha da güçlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu anlatan Öztürk, üst düzey yargı mensuplarının atanmasının sadece yargı organlarının kararına bırakılmaması aynı zamanda milletin temsilcilerine bırakılmış olmasının egemenliğin millete daha fazla verilmesi anlamına geldiğini sözlerine ekledi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir