Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8479 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2017 - 22:21

Vatandaş Fındığı 10.5 Tl’nin Altında Satmasın

Büyüt
Küçült
Vatandaş Fındığı 10.5 Tl’nin Altında

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, vatandaşın fırsatçılara imkan vermemesini ve fındığını 10.5 TL’nin altında satmaması gerektiğini söyledi.

Sabri Öztürk, fındık alım fiyatlarının iyi olmasının vatandaş kadar kendilerinin de arzusu olduğunu dile getirerek, “Tarım ekonomisine göre bir ürünün az olması halinde fiyatların yükseldiğini, çok olması halinde fiyatların düştüğünü;bu yıl fındık rekoltesinin geçen yıla göre neredeyse bir buçuk katından fazla olduğunu kaydetti.

 “Dolayısıyla sezon başlamadan fındık fiyatlarında düşme eğilimi vardı. Bu durumu önlemek için de sezon başlamadan önce bölge milletvekilleri olarak Tarım Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ile toplantı yaptık. Toprak Mahsülleri Ofisinin mutlaka piyasaya girmesi gerektiğini vurguladık. Eğer Ak Parti Milletvekilleri ve hükümet olarak bu çabamız olmasaydı ve TMO devreye girmeseydi, belki fiyatlar 4-5 liralara kadar düşebilirdi” diyen Sabri Öztürk, TMO’nun piyasaya girmesi ve arz fazlası fındığı alacağını açıklamasının üreticilerin lehine verilmiş bir karar olduğunu, TMO’nun piyasaya girmemesi halinde üreticilerin daha fazla mağdur olabileceğine dikkati çekti.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “TMO’nun piyasaya girmesinden ve fındık almasından rahatsız olanlar, üreticinin fındığının daha da ucuza gitmesini isteyenlerdir”diye konuştu.

Sabri Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü : “Hükümet olarak her zaman üreticimizin yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. TMO’nun Giresun Kalite 50 randıman fındık için vermiş olduğu 10.5 TL’lik fiyat, her yıl fındık üreticileri için ödediğimiz kilogram başına yaklaşık 2 TL’lik destek ödemesi ile toplamda 12.5 TL etmektedir. Hükümetin üreticiye toplam bugün itibarıyla 12.5 TL’ye varan desteğini ve TMO’yu eleştiren kişiler, TMO’nun piyasaya girmesinden rahatsız olan kişilerdir, vatandaşımızın fındığının çok daha ucuza gitmesini isteyen kişilerdir.Ama vatandaşımız rahat olsun, Tarım Bakanımıza,TMO’ya güvensin, fındığını ucuza vermesin. TMO şu anda gelen tüm fındıkları alabilmek için her türlü tedbiri almaktadır. Hatta üreticilerimizden gelen talep ve şikayetlere göre Tarım Bakanlığımız fındık alımlarını kolaylaştıran yeni tedbirler almıştır. Dekar başına alınan fındığın 90 kilogramdan 130 kilograma çıkarılması, çatlak oranının yüzde 5’ten yüzde 7’ye çıkarılması, nem oranının yüzde 3’ten yüzde’5 e çekilmesi, vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine bölge milletvekillerimizin çabalarıyla, bakanlığımız tarafından alınan kararlardır. Hem TMO Genel Müdürümüz hem Tarım Bakanımızla sık sık yaptığımız görüşmelerle fındık alımlarında üreticilere her türlü kolaylığın gösterilmesi talep edilmiştir.”

Zaten Giresun’un evladı olan TMO Genel Müdürümüz bu konuda elinden gelen gayreti göstermektedir. Elbette gönlümüz fındık fiyatlarının daha da fazla olmasını arzular. Zaten TMO’nun verdiği fiyat en alt taban fiyattır. Vatandaşımız bu fiyatın altında fındığını satmasın, tüccarlar fındık bulamadıkça fiyatları yükseltmeye mecbur kalacaklardır” diyen Sabri Öztürk , “Tarım Bakanına, hükümete ve fındık konusunda hassas davranan ve çaba gösteren herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir