Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11323 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2018 - 22:14

Yeni Gurbetçi Kuşağın Tercihi Villa Yaptırmak

Büyüt
Küçült
Yeni Gurbetçi Kuşağın Tercihi Villa


Büyükşehirler de yaşayan yeni gurbetçi kuşak, şehir merkezlerinde daire almak yerine köyüne villa yaptırmayı tercih ediyor.
Karadenizli yeni kuşak gurbetçiler, şehir merkezlerinde daire almak yerine tercihlerini köyüne villa yaptırmada kullanıyor. Giresun’da emlak danışmanlığı yapan Turhan Sinirlioğlu, son yıllarda vatandaşın tercihinin değişmesinden dolayı daire satışlarının iyice düştüğünü dile getirdi.

Eskiden gurbet’te yaşayan Karadenizlilerin hayalinin, imkana kavuşunca memleketinin şehir merkezinden bir daire almak olduğunu söyleyen Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu, “Gurbetçilerimiz yazdan yaza memleketlerine geldiklerinde o aldıkları dairelerinde kalırlardı. Karadenizli emlakçılar olarak biz de yaz ayını iple çeker, ‘gelseler de iş yapsak’ derdik. Yaz ayında yaptığımız işle bütün bir yıl geçimimizi sağlardık. Kimine daire kimine dükkan kimine de arsa satardık. Son yıllarda işler çok değişti. Yurt dışında çalışan gurbetçinin yerini yurt içinde büyük şehirlerde yaşayan gurbetçiler aldı. Gurbetçimiz, köylerine ulaşımın kolaylığından dolayı şehirde ev almak istemiyor. Bunun yerine köyüne ev yaptırıyor. Köylerde teknolojinin bütün nimetleri var. Artık bütün köy yolları nerdeyse asfalt .Telefon, internet, elektrik ve suyu olmayan köy kalmadı.. Herkesin iyi kötü arabası var. Vatandaş bir daire parasına köyüne iki katlı villa yapmaya başladı. Tatile gelince bol bol resim çekip sosyal medyada villam diye hava bile atıyor.” dedi.

Bu tercihte yaşadıkları büyük şehirlerin gürültü ve hava kirliliğinin de etkisinin olduğunu belirten Sinirlioğlu şunları söyledi: “Gurbetçi, emekli olduktan sonra kendilerini dinlendirecek köy hayatını arzu ediyor. Niçin köy diye sorduğumuzda, ‘biz büyük şehirlerde apartman hayatından bıktık. Memlekete 15-20 gün izine geliyoruz. Her gün piknik yapıyoruz. Her öğün nerdeyse mangal yapıyoruz. Hatta fındık öncesi yada sonrası gelip yorulmadan iznimizi dinlenerek geçirmek istiyoruz’ diyorlar. Köylerinde bahçe yaparak organik ürün yetiştirme hayalleri kuran gurbetçiler, emekli olunca tamamen buraya yerleşecekleri için şimdiden yatırımı köy evlerine yapıyorlar.”dedi.
                           Haber Resim : Ahmet Ceyla



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir