Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 561669 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2016 - 18:44

Yenikapı Giresun Günlerinde Çavuşlu Ekmeği Tanıtıldı

Büyüt
Küçült
Yenikapı Giresun Günlerinde Çavuşlu Ekmeği

Giresun Federasyonu tarafından İstanbul'da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Giresun Günleri Yenikapı'da renkli görüntülerle devam ediyor.

Festivalin ilk gününde Giresun Turizmini tanıtan ve konukları ile Giresun’un tarihi ve turistik yörelerini ele alan TURSAB Asya Bölge Yürütme Kurulu ve Beykoz Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir, festivalin ikinci günü Çavuşlu Ekmeğinin tanıtımını yaptı.

İstanbul Yenikapı Sahil Alanına kurulan 10. Giresunlular Festivaline gün boyu İstanbul’un her ilçesinden 7’den 70’e insanlar sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı.  Memleket özlemini gidermek için gelen insanlar festival alanın çeşitli sürprizlerle karşılaştı.

Giresun’un ilçe ve köy derneklerinin yanı sıra belediyelerin kurduğu stantlarla doğal ve kültürel değerlerin sergilendiği festival alanında çeşitli tanıtımlara tanıklık ettiler.

Yöresel sanatçılar sahne aldığı alanda sunucu izleyiciler bir sürprizle karşılaştı. Programı sunan Musa Ada sahneye bir süre önce TURSAB Asya BYK Başkanı seçilen Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir’i sahneye davet etti. Ali Bilir’e büyük bir alkış isteyen sunucu, ‘Aslında hepimiz ekmek yiyoruz. Ekmek için mücadele ediyoruz. Ekmeği ziyan eden milleti Allah her zaman helak eder.

Bizim bu anlattığımız ekmek başka bir ekmek festivalin her bölümünde her yerinde ekmek var. Karadeniz’in ekmeği bizim ekmeğimizin ana vatanı Görele Çavuşlu’dur. Çavuşlu Ekmeğidir’ diye konuştu.

Davet üzerine sahneye gelen Ali Bilir, “Musa Ada hocama çok teşekkür ederim. Çok vaktinizi almayacağım. Görmüş olduğunuz bu ekmek pişmiş hali 8 kilogram pişmemiş halini siz tahmin edin. Sevgili Giresunlular, sevgili konuklar, buraya bu ekmeği tanıtmak için gelmemdeki asıl sebep Giresunlu olmanın yanında aynı zamanda turizmci olmamdır. Giresun’un tanıtımına öncülük eden Giresun Medya Platformu yetkilileri elime bu ekmeği tutuşturdular.

Ekmeği ilk bulan Mısırlılar olarak bilinir. Kısaca anlatayım biliyorsunuz tarihte ekmeği ilk pişiren Giresunlulardır. Ülkemizin birçok yerine dünyada birçok ülkeye gittim. Gittiğim yerlerde böyle pişmiş böyle büyüklükte nemini iyi almış bir ekmek görmedim ve rastlamadım. Giresun’un her bir yerinde köyünde kasabasında pişen ekmekler Çavuşlu Ekmeği kadar lezzetlidir.

Biz sadece hiçbir sebep olmasa bile fırınları, gezginlere anlatmalıyız. Özellikle gastronomiye önem veren turistlere bu ekmeği pişiren fırınları hamuru yapan ustaları, görmeye geliyor. Bir zamanlar mısır kuruttuğumuz fırınları tekrar hayata geçirmeliyiz. Bu vesile ile buradan huzurunuzda bu ekmeğin pişmesinde emeği geçen herkese ve özelikle de ekmeğin buraya gelmesine sebep olan Çavuşlu Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TURSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir ve Giresun Medya Platformu yöneticileriyle birlikte Çavuşlu Ekmeğini keserek misafirlere ikram etti.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir