Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15895 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2018 - 01:29

Zeki ŞAHİN SİYASET HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ BİTİRİYOR

Büyüt
Küçült
Zeki ŞAHİN SİYASET HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ


1998 yılında Beykoz Çubuklu’da kurulan Doymuş Köyü Derneği gerçekleştirdiği 13. Piknik şöleni ile Doymuş Köylülerini ve civar köyleri Beykoz’da bir araya getirdi.
Dernek Başkanı Zeki Şahin ve Başkan Yardımcısı Nuray Kabadayı dernek çalışmaları, yaptıkları etkinlikler ve gündeme dair Giresun Medya Platformu Genel sekreteri A. Öner Meral’in sorularını yanıtladı.
BAŞARIMIZ 20 YILLIK EMEĞİN ve AZMİN SONUCU
1998 yılında kurulan derneğin bugüne kadar 3 gece ve 13 piknik gerçekleştirdiğini ifade Doymuş Köyü Derneği Başkanı Zeki Şahin “Bu tür etkinlikleri devamlı hale getirmek çok kolay olmuyor. 20. Yılına ulaşmış derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar içinde olan biri olarak iki dönem başkan yardımcılığı ve iki dönemdir de başkanlık görevini yürütüyorum. Başarıyı ve organizasyonları devamlı hale getirmek emek, çalışma ve azim istiyor. Yaklaşık olarak sekiz yıldır birlikte yönetimde görev alan arkadaşlarımızla hep uyum içinde çalıştık. Birlikte çalıştığım arkadaşlarıma gösterdikleri azim ve emek için teşekkür ediyorum.” dedi.
SİYASET HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ BİTİRİYOR.
Siyasi kadrolarda yer bulamayanların sivil toplum kuruluşlarının öneminin artması ile dernekler kanalıyla kendilerine siyasi bir yer edinme çabası içinde olmasının hemşehri derneklerini çok fazla siyasallaştırdığını ve dernekleri bitirme noktasına getirdiğini belirten Şahin, “Biz bir hemşehri derneği, bir köy derneği olarak hep köyümüzün kültürel değerlerinin yaşatılması ve köylülerimizin ekonomik yönden güçlenmesi yönünde çalışmalar yaptık. Her yerde olduğu gibi bizim de köyümüzde ve derneğimizde farklı siyasi görüşlere sahip insanlarımız var. Legal siyasi partilere her zaman kapımız açık oldu. Derneğimizi ziyaret eden siyasilerimizi gelenek ve göreneklerimize göre en iyi şekilde ağırlama çabası içinde olduk. Yönetim kurulu arkadaşlarımız içinde de farklı siyasi görüşlere sahip arkadaşlarımızın olmasını kendi zenginliğimiz olarak görüp, asla bir siyasi kanala yanaşma çabası içinde olmadık. Derneğimizi 20 yıl boyunca ayakta tutan bu dengeyi iyi kurmamız oldu. Bu da üyelerimizin bize bakış açısını hep olumlu yönde etkiledi. Biz hemşehri derneğiyiz ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
KADIN YÖNETİCİLERİMİZİN SAYISI YETERLİ DEĞİL
Türkiye’deki hemşehri derneklerinin yönetim kurulunun ağırlıkta erkeklerden oluştuğunu, kadınların dernek yönetimlerinde çok fazla görev almadığını ya da yönetimlere alınmadığını belirten Doğankent Çevre Köyleri Derneği ve Beykozlu Giresunlular Derneği yönetim kurulu üyesi ve Harşit Federasyonunu delegasyonunda görev alan Doymuş Köyü derneği Başkan yardımcısı Nuray Kabadayı “Dernek yönetimlerinde kadınlarımızın sayısının artmasıyla yapılan organizasyonlarındaki kalitede ve katılımda bir yükseliş başladı. Bu dönem Giresunlu kadınlarımız derneklerimizde daha etkin rol almaya başladı. Çok başarılı işler yapan kadın dernek başkanlarımız var. Kadın yöneticilerin derneklere kattığı değer bizim derneğimizde de hissedilmeye başlandı. Belki de yeni dönemde dernek başkanımız bir kadın olacak. Neden olmasın? Kadın yöneticilerimizin sayısının şu anda yeterli olmadığını düşünüyorum. En azından yönetimlerin yarısının kadın olması bitmek üzere olan hemşehri dernekçiliğini belki de daha da güçlendirecektir.” dedi.
STK’LARIMIZ İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ.
Harşit Federasyonunun kurucu dernekleri arasında yer aldıklarını belirten Şahin “Bugüne kadar gerek Harşit’in gerekse Giresun’un tanıtımı için yapılan çalışmaların içinde olmaya özen gösterdik. İlçemizin İstanbul’daki dernekleri ile uyum içinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Memleketimizin tanıtılması, ekonomik yönden güçlenmesi için yapılacak çalışmalarda hangi derneğimiz olursa olsun birlikte mücadele etmeye her zaman hazırız.” dedi.

ETKİNLİKLİ DOLU BİR ŞÖLEN YAPTIK
13. Piknik Şölenlerinde çok fazla etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten dernek başkanı Zeki Şahin, “Her geçen yıl etkinliklerimizi geliştiriyoruz. Bu yıl etkinliğimizi bayramın ikinci gününe denk getirdik. İstanbul ve yakın illerde yaşayan hemşehrilerimizle bayramlaşma imkanımız oldu. Yöresel sanatçılarımızın yanında, çocuklarımız için palyaço gösterileri de düzenledik. Çocuklarımız için Piknik alanına at getirterek hem eğlenmeleri hem de hayvan sevgilerinin gelişmesini amaçladık. Bunun yanında  memleketimizdeki otçu göçü şenliklerimizde düzenlenen yumurta yarışı, çuval yarışı, ip çekme, sandelye yarışı gibi etkinliklerimizde oldu.” dedi,
HEDİYELER İÇİN SPONSORLARA VE SANATÇILARA TEŞEKKÜR
Dernek başkanı Zeki Şahin “İlk pikniğimizden bugüne kadar derneğimize ekonomik katkı sağlamak amacıyla kalem satışı gerçekleştiriyoruz. Bu kalemlerin sayısını toplayabildiğimiz hediye sayısı kadar belirliyoruz. Bu yıl sattığımız 250 kaleme karşılık 250 hediye dağıttık. Bu hediyelerin içinde Giresun’a üç otobüs bileti ve bir gidiş-dönüş uçak bileti, bir çocuğumuz için sünnet’te  vardı. Hediyelerimiz arasında birçok ev ve giyim eşyasının yanında hediyelik eşyalarımız da vardı. Derneğimizin ana sponsorluğunu yine köyümüzün değerli işadamı olan Alparslan Tekin İle Cibali Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Aziz Alemdar yaptı. Kalem satışı için desteklerini bizden esirgemeyen değerli dostlarımıza, uzun yıllardır organizasyonlarımızın vazgeçilmezi olan Kemençe Sanatçımız Hüseyin Cendioğlu’na, pikniğimize misafir olan sahne alan Harşit’in değerli sanatçısı Ali Alim’e, piknikte emeği geçen köylülerime ve pikniğimize katılım sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Sunuculuğunu Feyyaz Kabadayı’nın yaptığı programa katılan Harşit Federasyonu Başkanı Temel Bilecen, Doğankent Çevre Köyleri Derneği Başkanı Hami Kabadayı ve Çatalağaç Köyü Derneği Başkanı Orhan Şen birer selamlama konuşması yaptı.
Abdullah Öner MERAL
Giresun Medya Platformu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir