Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10744 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2017 - 22:30

Giresun’a 18 Tesis Kazandırılıyor…

Büyüt
Küçült
Giresun’a 18 Tesis

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  120 Milyon Tl Tutarındaki 23 Müjde İle Giresun’a Gidiyor…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 120 milyon lira tutarındaki 23 adet yatırım müjdesi ile Giresun’a gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun programı kapsamında ilde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 16 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Giresun’a 165 Milyon TL’lik 18 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Nurettin Canikli, 21 Eylül Perşembe günü saat 14.00’da Giresun Valiliği önünde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Alucra Aktepe, Çamoluk Akyapı, Çamoluk Gücer barajları ile Bulancak Karagöl ve Alucra Tepeköy göletlerinin temelini atacak. Ayrıca Şebinkarahisar Toplukonak Göleti yükseltimesi işi ile 10 adet taşkın koruma tesisinin temeli de bu merasimde atılacak.

İki bakan, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Böylece toplu temel atma merasiminde 165 milyon lira yatırım bedelli 18 adet tesisin temeli atılmış olacak.

Giresun’da 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye de Orköy sertifikası verecek olan  Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, karayemiş, yabani hurma, yabani kiraz, kızılcık ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Tesislerle 3,64 Milyon Metreküp Su Depolanacak

Temeli atılacak tesislerle 3,64 milyon metreküp su depolanacak, temeli atılan barajların ve göletlerin sulamaları tamamlandığında 6 bin 330 dekar zirai arazi suyla buluşacak, 3 ilçe, 8 mahalle, 9 köy ve 770 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Giresun’da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Giresun’a Son 4 Yılda 576 Milyon TL’lik 102 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca  28 Şubat 2013 ve 06 Mart 2016 tarihlerinde Giresun’a verdiği 456 milyon TL’lik 79 müjdeye ilave olarak 120 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Giresunlulara toplam 576 milyon TL’lik 102 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında gölet, taşkın koruma tesisleri, bal ormanı, ormancılık çalışmaları ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor.

 

ORMAN VE SU İŞLERİBAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU,GİRESUN’DA…

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun’da DSİ tesisleri toplu temel atma merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimine iştirak edecektir.

 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca ilde çeşitli ziyaretlerde bulunacaktır.

 

Program:

21Eylül 2017- Perşembe

 

14.00              DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Merasimi İle Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi

                        (Yer: Valilik Önü)

           

15.30              Giresun Valiliğini Ziyaret ve Basın Açıklaması

 

16.30              Koordinasyon Toplantısı

                        (Yer: Valilik Toplantı Salonu)

 

18.00                          AK Parti Giresun İl BaşkanlığınıZiyaret

 

18.30              “Koçkayası Tabiat Parkı ve Kümbet Yaylası Foto Maratonu” Fotoğraf Yarışması Ödül Merasimi ve Sergi Açılışı

( Yer: Can AKENGİN Sergi Salonu )

 

19.00           AK Parti Giresun Eski İl Başkanı Rahmetli Hasan Ali Tütüncü Bey’in Ailesine Taziye Ziyareti

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir