Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13475 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Mart 2017 - 13:46

11. Giresun Günlerinin teması Edebiyat olacak

Büyüt
Küçült
11. Giresun Günlerinin teması Edebiyat

11. Giresun Günlerinin teması Edebiyat olacak

11.Giresun Tanıtım Günleri öncesinde hummalı bir çalışma içinde olan Giresun Federasyonu yönetimi, geçen yıl Yenikapı etkinlik alanındaki eksikliklerini giderip, Giresun Tanıtım Günlerine yeniliklerle girmeyi hedefliyor.

Yenikapı'da yapılacak olan 11.Giresun Tanıtım Günleri öncesinde Ankara, Giresun ve İstanbul'da bulunan kurum ve kuruluşları ziyaret eden Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu ve yönetimi 30 Martta başlayacak olan 11. Giresun günleri için gece gündüz çalışıyor. Yapılan çalışmalar ve ziyaretler hakkında gazetemize bilgi veren Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Tahmaz, Şebingündem Haber Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Şenel Odacı'ya yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

"11. Giresun Günlerinin teması Edebiyat olacak"

"Giresun Günlerinde ilk kez bir tema belirledik. Busene 11. Giresun Günlerinin teması Edebiyat olacak. Bu kapsamda Giresun günlerinde çok farklı etkinlikler yapacağız. Bunun için geçen yıl başlattığımız panel çadırını bu sene biraz daha büyüteceğiz. Geçen yıl burada fotoğraf sergisi ve paneller düzenleyip belgesel yayınlanmıştık. Bu sene yine panel çadırımızda, paneller ve belgesellerimiz olacak. Ancak fotoğraf sergisinin yerinde kitap fuarımız olacak. Fuarda özellikle Giresun'la ilgili yayınların olmasına dikkat edeceğiz. Bu kitapların basımını yapan yayınevlerinin katılımı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca burada yazarlarımızın imza günleri olacak. İlk defa yapacağımız bu etkinliğin Giresun günlerine farklı bir anlam katacağını düşünüyoruz. Bu konuda Giresun ziyaretlerimizde Giresun Üniversitesi Rektörümüz, genel sekreteri ve dekanımızla istişare ettik ve kendilerinden destek sözünü aldık.

"Geçen yıl eksiklerimizi gördük. Buna göre hazırlanıyoruz."

Geçen yıl yaptığımız Yenikapı Giresun günleri öncesinde açıkçası çok tedirgin olmuştuk. Feshane gibi bir yerden çok geniş bir alana ve insanlarımızın çokta alışık olmadıkları bir yerde bu organizasyonu yapmak bizi tedirgin ediyordu. Giresunlu hemşehrilerimizin desteği ve ilgi göstermesiyle Yenikapı'da daha güzel ve ferah bir ortamda etkinlik yapılabileceğini hep beraber gördük. Ayrıca buradaki eksiklerimizin neler olduğunu tespit ettik. Bu sene yapacağımız 11.Giresun günlerine, geçen yıldan tespit ettiğimiz eksikliklerimizi telafi edip, üzerine artılarını koyarak çok farklı bir etkinlik yapmak için hazırlanıyoruz.

"Çocuklarımızın da vakit geçirebileceği etkinlik alanı oluşturacağız."

Alanımızda geçen yıllardan farklı olacak şekilde bazı düzenlemeler yaptık. Yöresel ürünlerin bulunacağı ticari stantlarımızın planlamasını daha farklı yapıyoruz. Protokol çadırında değişiklikler yaparak, ticari faaliyet ve satış yapan firmaların stantlarını protokol çadırına almayacağız. Alanımızda çocukların vakit geçirebileceği bir etkinlik olmadığından, çocuklar kısa sürede sıkılarak ailelerine ayrılmak için baskı yapıyorlardı. Çocuk ne kadar çabuk sıkılırsa ailelerin alanda kalma süreleri de o kadar kısa oluyordu. Bunu ortadan kaldırmak için çocuklarımızın da vakit geçirebileceği oyun alanlarını etkinlik alanı içinde oluşturacağız.

Giresun Federasyonu olarak Genel Başkanımız Mehmet Kuğu öncülüğünde yaptığımız ziyaretlerin ve tüm hazırlıkların amacı, Giresunlu hemşehrilerimize daha güzel bir ortamda ve kaliteli hizmet sunabilmek, memleketimizin, kültürünü, geleneklerini ve göreneklerini, turizmini, yaylalarını, müzik kültürünü ve yöresel yemeklerini kısacası etkinlik alnımıza gelen ziyaretçilerimize Giresun'umuzun tanıtımını yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

30 Mart 2017 Perşembe günü Yenikapı'da başlayacak olan 11. Giresun Tanıtım Günlerinin her kesime hitap edecek, içerik ve anlam bakımından örnek bir etkinlik olması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Zafer Tahmaz, "Tüm Hemşehrilerimizi 30 Mart 2017 Tarihinde Yeni kapıya davet ediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir