Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12632 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2016 - 15:05

Arda Köyü 4. Eğitim Kültür ve Dayanışma Gecesi gerçekleştirildi

Büyüt
Küçült
Arda Köyü 4. Eğitim Kültür ve Dayanışma Gecesi

Giresun Alucra Arda Köyü 4. Eğitim Kültür ve Dayanışma Gecesi 500’ü aşkın davetlinin katılımı ile 19 Kasım 2016 tarihinde EYÜP Grand Haliç Restaurantta büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Kuranı Kerim ve meali şerifinin okunmasıyla başlayan gecede ilk konuşmayı Arda Köyü Eski Dernek Başkanı ve Eğitim Kültür Komisyonu Başkanı Salim Kuzyurt yaptı. Kuzyurt yaptığı konuşmada ‘’ Bilgisiz insan meyvesiz ağaca benzer. Öğrenmek ise aklın gücünü artırır. İlim, dünya ve ahiretin anahtarı ve amellerin en faziletlisidir. Victor Hugo okul, uygarlığın geliştiği yerdir diye boşuna dememiş. Bir ülkenin gelişmişlik ve uygarlık düzeyi, eğitimli insanlarının sayısı ile orantılıdır. Okumak düşünceleri besler, güçlendirir, tıpkı bir pusula gibi insana yön verir. Genel kültürü üst seviyeye çıkarır, mukayese yeteneğini geliştirir.

Bizler; Öksüz ve yetim kızların çeyizlerini dizen, yuvasız kuşlara yuvalar yapan, hasta hayvanları dahi tedavi ederek yaşamlarını sağlayan, muhtaç çocuklara eğitim ve barınma vakıfları kuran kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi olabilmeliyiz. Ben değil, biz olmalıyız. Egoizmi benliğimizden ve ruhumuzdan çıkarmalıyız.

Mevlana ne güzel ifade etmiş; her birimiz tek kanatlı melekleriz, ancak bizler birbirimizi kucaklayarak uçabiliriz. İşte bugün bizler melekleri uçurmak için buradayız. Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır buyuruyor rahmet peygamberi, fazla söze ne hacet…’’ diye sözlerini tamamladı.

Arda Köyü’nden eğitime büyük destek

Sonra ise kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İmar A.Ş. Hukuk Müşaviri ve Arda Köyü Eğitim Kültür Komisyonu Kurucu Başkanı Av. Mustafa TAŞBAŞI geldi ve yaptığı konuşmada ‘’ 1990’lı yıllarda biz üniversitede okurken, köyümüzde üniversite mezunu sayımız sadece ve sadece 2 iken Allaha Hamdolsun ki bugün itibariyle üniversitede okuyan ve Üniversite mezunu olan insanımızın sayısı 200’lere ulaşmıştır. Böylece kısa vadedeki hedefimizi hamdolsun gerçekleştirdik. Yüce ALLAH nasip ederse bu yolda orta vadedeki hedefimiz 400, uzun vadedeki ise 700 ARDALI ÜNİVERSİTELİ seviyesine ulaşmaktır. Belki uzun vadedeki hedefi bizler göremeyebiliriz ama bizden sonra gelen kuşakların o günleri göreceğinden Allahın izni ile hiç şüphem yok.

Arda Köyü olarak burs vermekte olduğumuz 100 öğrencimizden 75’ i Arda Köyünden, 10’unun annesi Ardalı (Yani Arda Köyümüzden bir kızımız evlenip ister Edirne’ye gitsin ister Kars’a gitsin onun da 4 yıllık üniversitede okumakta olan evladına da burs vermekteyiz), kalan 15 öğrenci ise Arda Köyü ile hiç alakası olmayan Alucra’mızın diğer köylerinden olan yetim, öksüz ve şehit çocuklarıyla, kimliğine ve vilayetine bakılmaksızın anne veya babası vefat etmiş diğer öğrencilerden meydana gelmektedir.’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Başkanların konuşmasından sonra programa iştirak eden misafirler tek tek takdim edildi. Gecede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ’dan gelen telgraf okundu.

Programa bürokrasiden önemli katılım

Programa Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı ve Kocaeli 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhittin PAÇA, T.C. Kanada Ottova Büyükelçiliği Ekonomi Eski Başmüşaviri ve Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Eski Başkanı İbrahim TAŞBAŞI, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü Mali İşler Koordinatörü Mahmut CELEP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü Mali İşler Koordinatör Yardımcısı Emrah ARSLAN, İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim BALCIOĞLU, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Eyüp Şube Başkanı Süleyman UÇAL, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer DANALIOĞLU, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Eski Başkanı Mustafa AÇIKEL gibi misafirler katıldı.

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının Okçular Vakfı Merkezinde düzenlemiş olduğu Alucra Köyleri Liselerarası Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasında Arda Köyünü temsil eden ve yarışmada birinci gelen Mithat CÖMERT, Ufuk ÖZKAN ve Zahide DOĞAN’a plaketleri Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ tarafından verildi.

Kültür elçileri ödüllendirildi

Arda Köyünde öğrencilere en çok burs veren hayırsever KÜLTÜR ELÇİSİ seçiliyordu. İki yılda bir yapılan gecede Kültür Elçisi seçilen daha önceki hayırseverler ise şunlardır: I.Kültür Elçisi İbrahim TAŞBAŞI, II. Kültür Elçisi: Zeynel ULUS, III. Kültür Elçisi: Mehmet TAŞBAŞI, IV. Kültür Elçisi: Adile CÖMERT

Bu eski Kültür Elçilerine plaketler takdim edildi. Sonra Arda Köyü Üniversite Mezunları ile Arda Köyü 2016 – 2017 yıllarında üniversitede okuyan öğrencilerin tanıtıcı slaydı izlendi ve 11 yıldır bu çalışmaları yapan Arda Köyü Eğitim ve Kültür Komisyonu Üyeleri sahneye alınarak tanıtımı yapıldı. Komisyon üyesi olan aynı zamanda halen Arda Köyü Dernek Başkanı olan Mustafa TAŞBAŞI da kısa bir selamlama konuşması yaparak gecenin ehemmiyeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Programın akışı sırasında en önemli aşama olan hayır ve teberru safhasına geçildi. Daha evvelki Kültür Elçilerinden Mehmet TAŞBAŞI bu sefer yine en büyük teberruda bulundu ve V. Kültür Elçisi seçildi. İkinci en büyük teberruda bulunan ise eski Kültür Elçilerinden Zeynel ULUS oldu. ALLAH kendilerinden ve diğer hayırseverlerden razı olsun. Böylece 100 öğrenciye 2 yıl yetecek burs taahhütleri toplanmış oldu. Tekrar bütün hayırseverlerden ve Gece’ye iştirak eden bütün misafirlerden ALLAH razı olsun.

Radyo ve Televizyon Sanatçısı Tiyatrocu Sezgin MADEN gösterileri ile geceye renk kattı. En sonunda ise program diğer kültürel etkinliklerle ve sanatçının konseri ile sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir