Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13164 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Kasım 2016 - 19:51

Esenyurtlu Giresunlular Eğitimcileri Unutmadı

Büyüt
Küçült
Esenyurtlu Giresunlular Eğitimcileri

Kısa bir zaman önce faaliyete geçen Esenyurt Giresunlular Kültür Evi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Esenyurtlu Giresunlular Derneği kemençe, folklor, diksiyon kursları hizmeti yaparken bir yandan kültürel faaliyetlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Çetinkaya’yı misafir eden dernek yönetimi bu hafta İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneğini (İGEDER) misafir ettiler.

Kendi de eğitimci olan Dernek başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada yaptığı konuşmada, “Kısa bir süre önce açılışını yaptığımız bu kültür evimizde sizleri ağılamaktan onur duyarız. Hepiniz hoş geldiniz. Ben de 13 yıl öğretmenlik yaptım bu meslek başka bir meslektir. Tabiri caizse tadı başkadır, çünkü ülkemizin geleceğini ve umudunu yetiştiriyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu idealist öğretmen abilerimize, kardeşlerimize. Mustafa Kemal demiş ya “Öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır”. Hz Ali Efendimiz de “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum”. Bu desturla bakacak olursak çok önemli işler yapıyor öğretmenler.

Sevgili dostlar 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz bu programa iştirak eden İGEDER Başkanı Arif Dede, tanımakla şeref duyduğum en önemli kişilerden biridir. Öğretmenlik yıllarımda hep kendime örnek aldığım Sayın Arif Dede hocamıza ve yönetim kuruluna ve üyelerine bizleri yalnız bırakmayan görsel ve yazılı basın mensuplarımıza ve davetimize icabet eden herkese teşekkür ederim. Bu kültür evi bizim değil,  burası hepimizin. Sadece bu akşam değil her akşam her daim kullanabilirsiniz. Dediğim gibi burada Giresun’u yaşayın,  hafta sonları kahvaltımız bulunuyor. Görele pidesi, pancar çorbası, fasulye turşusu, galdirik turşusu, mısır ekmeği, Karadeniz ve Giresun yöresel yemeklerini burada bulabilirsiniz” dedi.

İGEDER Başkanı Arif Dede yaptığı konuşmada “Bizleri burada misafir eden ve aynı zamanda İGEDER yönetim kurulu üyemiz sevgili Abdurrahman Ada kardeşimize teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakamayan sevgili öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bizler bir aileyiz bu aile gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İstanbul’da çalışan hemşerilerimizin hepsi derneğe üye değiller. Bu üye olamayan arkadaşları bulalım derneğe üye yapalım. Sevgili arkadaşlar bir sıkıntınız olursa 24 saat beni arayabilirsiniz, cep telefonumu sizlere verdim. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun” dedi.

Programa Erdal Güvendi türküleriyle renk katarken, misafirlere pancar çorbası, Giresun pidesi ve fırın sütlaç ikramı yapıldı. Abdurrahman Ada’nın yazdığı Can Karadeniz adlı şiiri, Erdal Güvendi fon müziği eşliğinde okudu. Programa Kanal 28 TV Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akkaya, Kanal G TV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Çakır, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cin, Esenyurtlu Giresunlular Derneği Kurucu Başkanı Orhan Adıgüzel, Eski Başkan Asım Cındır ve birçok eğitimci katıldı.

Haber: Aydın Kömürcü 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir