Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12245 kez okundu. | Kategori : G.GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2016 - 05:32

Espiye Yeniköylüler Bursa’da Dernekleşiyor

Büyüt
Küçült
Espiye Yeniköylüler Bursa’da

Bursa’da bulunan Giresun Espiye Yeniköylüler akrabalık baÄŸlarını kuvvetlendirmek ve kültürlerini yaÅŸatmak için dernekleÅŸiyor.

“50 Yıldır Bursa’dalar”

Yaklaşık 50 Yıl önce Bursa’da ikamet etmeye baÅŸlayan Espiye Yeniköylüler DernekleÅŸme çalışmalarını Bursa Espiye ve Çevre Köyleri DerneÄŸi BaÅŸkan Vekili Zihni Yıldırım öncülüÄŸünde sürdürüyor.

GeçtiÄŸimiz hafta kalabalık bir topluluk ile derneÄŸin kuruluÅŸ ÅŸemasını ve yol haritasını belirleyen Yeniköylüler, derneklerinin tüzük çalışmasını sürdürüyorlar.

DerneÄŸin kuruluÅŸu hakkında açıklamada bulunan Zihni Yıldırım; Espiye Yeniköy köyünün Bursa tarihi yaklaşık 50 yılı buluyor. Bu 50 yıllık zaman zarfında Yeniköy’ün Sosyal ve Kültürel anlamda hiç bir faaliyeti bulunmamıştır, buda bizleri derinden üzmekteydi. Çok geç kalınmış bir birlikteliÄŸi saÄŸlamak adına bugün Espiye Yeniköy DerneÄŸimizi kurmaya karar verdik” dedi.

“Tüm Köylülerimizi DerneÄŸimiz Çatısı Altında Birlik Olmaya Davet Ediyorum”

Bursa’daki Giresun Nüfusunun büyük çoÄŸunluÄŸunu oluÅŸturan Espiye’nin ÅŸirin köyleri arasında yer alan Yeniköy Köyünün de Bursa’da yaklaşık 1000’e yakın Nüfusunun olduÄŸunun altını çizen Yıldırım; “Bursa’da Akrabalık bağımızı kuvvetlendirmek ve kültürümüzü  yaÅŸatmak için  bu derneÄŸi kurmaya karar verdik.Ä°lk toplantımıza çok mükemmel bir katılım oldu.Ä°nÅŸallah en kısa sürede de resmi kuruluÅŸumuzu tamamlayacağız. Bu baÄŸlamda Bursa’da yaÅŸayan tüm köylülerimizi derneÄŸimizin çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir