Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17879 kez okundu. | Kategori : G.GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   17 Aralık 2018 - 21:13

Yetim Başını Okşamak Terapidir

Büyüt
Küçült
Yetim Başını Okşamak


Giresun Ä°mam Hatip Mezunları Vakfı (GÄ°MEV)'nın aylık Pazar kahvaltılarının bu haftaki konuÄŸu Ä°nsani Yardım Vakfı (Ä°HH) Yetim Birim BaÅŸkanı ReÅŸat BaÅŸer'di. Programın açılış konuÅŸmasını BaÅŸkan Ahmet MaraÅŸ yaptı. MaraÅŸ konuÅŸmasında iÅŸlerinin yoÄŸunluÄŸu ve yurt dışı seyahatleri nedeniyle yönetimi genç kardeÅŸlerimize bırakıyoruz fakat GÄ°MEV'le olan gönül bağımız her zamankinden daha da fazla olacak ÅŸekilde devam edecek" dedi.
Yeni yönetim kurulu adına konuÅŸan Bilal Dede "Ahmet BaÅŸkanımızdan aldığımız GÄ°MEV bayrağını aynı ÅŸekilde dalgalandıracağız hatta daha yükseklere çıkarmaya çalışacağız" dedi.
Daha sonra Aralık ayının konuÄŸu Ä°HH Yetim Birim BaÅŸkanı ReÅŸat BaÅŸer söz aldı ve Ä°HH’nın yaptığı faaliyetlerden bahsetti. BaÅŸer yaptığı konuÅŸmada "2018 de bir yetime kardeÅŸ ol projesi çerçevesinde 100 TL olan fiyatımızı 125 TL ye çıkarıyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) kalbiniz katılaÅŸmışsa bir yetimin başını okÅŸayınız diyerek, yetimlere önem verilmesinin altını çizmiÅŸtir" dedi.
BaÅŸer; Eyüp Anadolu Kız Ä°mam Hatip Lisesi baÅŸta olmak üzere çeÅŸitli okullardan bir yetime kardeÅŸ ol projesine destek olan öÄŸrencilerin durumlarını anlatırken GÄ°MEV dostları adeta gözyaÅŸlarına boÄŸuldu. BaÅŸer, bu okulda iki öÄŸrencimizin baÅŸlattığı kampanyada bugün 139 yetime bakılan bir sayıya ulaÅŸtıklarını kaydederek birçok ilçeden daha fazla yetim baktıklarını kaydetti. Her gün dünyada 10 bin yetim çocuk aramıza katılıyor. Tüm dünyada toplam 95 bin ve sadece Ä°stanbul'da 1100 yetim çocuÄŸumuza kardeÅŸ olduk diyen BaÅŸer "Ä°yilik duygularına olan güven bunalımlarını mutlaka aÅŸmalıyız" dedi.
“Türkiye en çok yardım yapan ülke konumunda. Biz Ä°HH olarak kendimizi deÄŸil Türkiye'yi ve Türk Bayrağını tanıtıyoruz. Yaptığımız yardımları Türkiye hanesine ve halkına yansıyacak ÅŸekilde yapıyoruz. Kurban çalışmamız insanların sofrasına et götürmek deÄŸil, insanların kucaklaÅŸmasını saÄŸlamak.
Arakan kadar ağır ÅŸartlar yaÅŸayan ülke görmedik. Arakan, Gazze, Yemen ve Afganistan en çok etkilendiÄŸimiz yerler. En çok hüznü buralarda yaşıyoruz. 54 ülkede yardım, 100 den fazla ülkede kurban çalışması yapıyoruz.
Dünya savaÅŸları bile Suriye'deki iç savaÅŸ kadar sürmedi. 8 yıldır devam ediyor. Ä°HH olarak Suriye'de en büyük esir deÄŸiÅŸimine aracılık ettik.
Türkiye'nin dünyada 34 ülkede 78 ÅžehitliÄŸi var. Türkiye'den baÅŸka böyle bir ülke yok. Ayrıca Ä°HH bütün zulme uÄŸrayan mazlumlara yardım yapıyor. Dil, Din ve Irk ayrımı gözetmiyoruz. Kurumlar kapansa da, hukuklar asla kapanmaz" dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir