Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5731 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2014 - 10:21

Avni İşcan; Birlikte güçlü olalım

Büyüt
Küçült
Avni İşcan Birlikte güçlü
İstanbul Şebinkarahisar Vakfı, Point Otelde düzenlediği birlik beraberlik gecesinde Şebinkarahisarlıları bir araya getirdi.


Çok sayıda davetlinin katıldığı geceye Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Şebinkarahisar Kaymakamı Erkan Kalenderi, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı'da katıldı.

İstanbul Şebinkarahisar Vakfının Point otelde düzenlediği Birlik Beraberlik Gecesinde konuşan  Vakıf Başkanı Avni İşcan, Şebinkarahisar'ın tarihi, kültürü, kültürel varlıkları, ekonomisi, yöresel ürünleri ve  Şebinkarahisarlılar için geleceğe yönelik yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Avni İşcan, konuşmasına " Şebinkarahisar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini verdiği, Evliya Çelebi'nin Karadeniz'in Anadoluya açılan kapısı, göklere yükselmiş bir dağın tepesinde yedi köşeli bir kaledir dediği. Şebinkarahisar Farklı Kültürlerin, barış, hoşgörü ve dayanışma içerisinde dünya insanlığına miras bıraktığı buram buram tarih kokan eski bir vilayet, şimdiki hali ile kalkınmaya ve gelişmeye susamış bir yöredir" diyerek başladı.

Konuşmasında önemli tespitlerde yapan Vakıf başkanı İşcan, sözlerini şöyle sürdürdü. "Sosyologlar; Kültür "mekânlarda yaşar" der. Bir şehre yaklaşıldığında kültür mekanları orası için önemli ipuçları verir. Meryemana manastırı, Avutmuştaki Behramşah Camii, Şebinkarahisar Kalesi, Selçuklu dönemini, kale girişindeki Taş hanlar, ve hemen karşısında duran Fatih Camii, Çeşmeler ve eski konaklar Osmanlıların bu topraklarda söz sahibi olduğunu anlatır insana. Yetiştirdiği bilim ve sanat insanları da bu mirasın ve kültürün ürünüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 11 Ekim 1924 de Şebinkarahisar'da "Ben bu şehri çok beğendim. Bu toprakların içinde daha neler varsa ele alınmalı ve tarihen olduğu kadar, iktisaden de bu şehri ileri götürmek vazifemiz olmalıdır." değerlendirilmesi ne yazık ki bu güne kadar gerçekleştirilemedi" diyen İşcan,

"Vakıf; geleceğe dönük görüş ve önerileri ile topluma önderlik etmek mecburiyetindedir"

Konuşmasında Şebinkarahisarlılar vakfının görevleri ile ilgili önemli tespitlerde bulunarak sözlerine devam ederek "Günümüzde sosyal problemlerin büyümesi ile birlikte sosyal değişime katkıda bulunacak kamu sektörü ile özel sektör arasında yer alan sivil toplum kuruluşu olan İstanbul Şebinkarahisarlılar Vakfı, eğitimden kültüre, sosyal yaşantıdan güzel sanatlara,  tarımdan sanayiye kadar uzanan geniş bir dağılımla geleceğe dönük görüş ve önerileri ile topluma önderlik etmek mecburiyetindedir. Bu, yöremize ülkemize yapılacak en büyük hizmetlerden biri olacaktır."diyerek duygularını ifade eden İşcan sözlerine şöyle devam etti.

"merkezi otoritenin bölgemize yatırım yapmamış olması halkımızı göç etmesine neden olmuştur"

"Hemşerilerimizin katkıları ile Şebinkarahisar'a kazandırılan değerlere yeni değer katmalıyız. Birlikte güçlü olmak, bu değerlerin coşkusunu ve hazzını birlikte yaşayarak Şebinkarahisar için yeniden neler yapabiliriz sorularına cevap aramak için beraberiz. 1940'lı yıllara kadar Kelkit vadisinin ticaret merkezi olan Şebinkarahisar'da el sanatları, dokumacılık, saraciye, tabakçılık, mazmanlık gibi faaliyetler, Şebinkarahisar'ı ekonomik ve sosyal yönden cazibe merkezi halindeydi.  Ülkede yaşanan hızlı değişim, yöremizde kurulu sınaî bir tesisin olmayışı, ulaşım ve altyapı eksikliği, gelişmesini engellemiş, merkezi otoritenin bölgemize yatırım yapmamış olması halkımızı göç etmesine neden olmuştur.

"Birlikte güçlü olalım"

Avni İşcan; "Kültürümüze, Tarihi eserlerimize, Hava - su ve yaylalarına, Dünyaca ünlü Şebin cevizine, Karadutumuza, Dut Pekmezimize, Dut kurumuza, Pestilimize ve daha nice değerlerimize sahip çıkarak yöremize uygun projeler üretelim" diyerek, Şebinkarahisarlılardan, "Şebinkarahisar'ın ekonomik   yönden gelişmesine insanlarımızın mutlu olmasına yardımcı olalım" çağrısı yaparak Birlikte güçlü olalım diyerek sözlerini tamamladı.


Şebinkarahisar Vakfın'ın gecesine korsan parti müziği damgasını vurdu

İstanbul Şebinkarahisar Vakfının Barbaros Point Otel'de düzenlediği geleneksel Birlik Beraberlik Geces'nde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün salona girmesiyle birlikte çalınan CHP seçim müziği salonda bulunan davetliler arasında şaşkınlığa ve tepkiye sebep oldu. Konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyan Avni İşcan; "Haberimiz olmadan korsan bir şekilde konmuş" dedi.

İstanbul Şebinkarahisar Vakfı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği birlik beraberlik gecesi, Barbaros Point Hotel'de büyük bir katılım ile gerçekleşti. Gece, Vakıf Başkanı Avni İşcan’ın birlik beraberlik mesajlarının yanı sıra, Şebinkarahisar’ın tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkardığı coşkulu konuşmasıyla başladı.   Görkemli ve güzel başlayan İstanbul Şebinkarahisar Vakfı'nın gecesi, protokol konuşmaları devam ederken, davetliler arasında yer alan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün salona teşrif etmesiyle birlikte gerildi.  Sarıgül, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte  salona girmesiyle birlikte kendine vazife çıkaran  biri tarafından yüksek sesle CHP Seçim müziğinin çalınması, davetlilerin bir kısmı tarafından alkışlanırken, bir çok davetlinin de tepkisine neden oldu.    MÜZİĞİN KAPATILMASI ENGELLENDİ Vakfın genel sekreteri Abdullah Erol Akkuş tarafından kapatılmak istenen CHP’nin seçim müziği, Mustafa Sarıgül protokolde kendisine ayrılan yere oturana kadar korumaları tarafından kapatılması engellenerek çalınması, kısa sürelide olsa tartışmalara sebep oldu.    DAVETLİLERDEN BÜYÜK TEPKİ İstanbul Şebinkarahisar vakfının birlik beraberlik gecesi, istemeyerek te olsa siyasi bir  havaya büründürülerek CHP gecesine çevrilmesi geceye katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra beyefendi kişiliği tanınan ve Şebinkarahisarlıların her kesiminin sevgisini kazanmış Vakıf Başkanı Avni İşcan’ı zor durumda bıraktı.    KONUŞMASINI YAPTI VE SALONDAN AYRILDI Başka programlarının olması dolayısı ile protokol sırasına uyulmadan konuşma yapmak için sahneye davet edilen Mustafa Sarıgül, Şebinkarahisar ve Şebinkarahisarlılar adına söylediği övgü dolu sözlerden sonra salondan ayrıldı.   AVNİ İŞCAN: BU KORSAN BİR ŞEKİLDE KONMUŞ Gerilen ortamı yumuşatmak, gösterilen tepkileri yatıştırmak adına Vakıf Başkanı Avni İşcan, tekrar söz alarak bir açıklama yaptı.   Başkan İçcan, konuşmasında şunları ifade etti; “Biraz önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, salona teşrif ettikleri sırada bir parti müziği çalındı. Bunu biz koymadık. Bu korsan bir şekilde konmuş. Onun için bizde burada hiç bir parti ayrımı gözetmeksizin birik- beraberlik algısı ve düşüncesiyle bu geceyi organize ediyoruz. Bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Hepinize afiyet olsun.” dedi.  Yaşanan bu talihsiz olaydan sonra yapılan protokol konuşmaları Şebinkarahisar’ı konuşmak yerine yaşanan gerginliği tartışmak üzerine oldu.

ŞAHİN YILANCI; KEŞKE BİZLERDE KENDİ PARTİ MÜZİĞİMİZ İLE KARŞILANSAYDIK Protokol sırasına göre devam eden konuşmalarda Şebinkarahisar’dan gelerek geceye katılan Şebinkarahisar Belediye başkanı Şahin Yılancı, şunları ifade etti. “Bir sivil toplum örgütümüzün birlik ve beraberlik gecesinde bir adayın parti müziği ile çağrılmasından duyduğum üzüntümü özellikle ifade etmek istiyorum. Biraz önce MHP belediye başkan adayımız konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. Keşke o adayımız MHP Müziği ile buraya çağrılsaydı. Keşke CHP Belediye başkan adayı olan arkadaşımızda CHP Müziği ile çağrılsaydı, keşke bende AK Partinin müziği ile konuşma yapmak üzere davet edilseydim.” dedi.

ÜNAL KACIR; BURAYA KATILMASINDAN BİR RAHATSIZLIĞIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ. SARIGÜL’ÜN BİR KUSURU YOK

Giresun ve Şebinkarahisar’ın bütün organizasyonlarında yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır’ın organizasyonu yapan yönetime tepkisi sert oldu. Kacır, konuşmasında şunları ifade etti; “Buraya her misafir gelebilir. Bu konuda kesinlikle bir itirazımız yok. Sayın Sarıgül'ün dediği gibi Türkiye’de demokrasinin güzelliklerini yaşıyoruz. Bu akşam burada çeşitli siyasi partilerden aday olmuş arkadaşlarımız var ve onların buraya katılmasından daha doğal bir şey yok. Sayın Sarıgül, demokrasinin gereği adaydır. Tebrik ediyoruz. Allah’tan ülkemiz için hayırlısını temenni ediyoruz. Buraya katılmasından da bir rahatsızlığımız söz konusu olamaz. Ama burada herkesten farklı olarak, farklı bir müzikle, bir parti müziği ile ve organizasyonun çaldığı bir parti müziği ile kürsüye gelmesini yadırgadık. Yoksa başka bir şey değil. Bunda da misafirimizin hiç bir kusuru yok. Sarıgül'ün bir kusuru yok. Burada varsa  organizasyonumuzun bir kusuru var.” dedi.
Birlik beraberlik adına düzenlenen gecede protokol konuşmaları amacı dışında gelişerek devam etti. Konuşmaların sonunda davetlilerin büyük bir kısmı salondan ayrıldı.
  GECEYE SİYASET VE İŞ DÜNYASINDAN ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI İstanbul Şebinkarahisar Vakfı her yıl geleneksel hale getirdiği birlik beraberlik gecesine Giresun Valisi Hasan Karahan ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır başta olmak üzere Şebinkarahisar Kaymakamı Erkan Kalender, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sarığül, MHP Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Hasan Tonbul, İlçe Başkanı Veysel Cengiz, CHP Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı Oktay Alp, AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Nevzat Şatıroğlu, Şebinkarahisar eski Belediye Başkanı Lütfullah Akdoğan, CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan aday adayı Mehmet Karamustafaoğlu, Ankara Şebinkarahisar Vakfı Başkanı İsmail Şenol, Alucra Vakfı Başkanı Sinan Karaveli,  Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Hakan Özbay, Şebinkarahisarlılar Sanayici ve İş adamları Dernek Başkanı Bora Kılıç, ŞEBDER Başkanı Yener Aytekin, İSEDER Eyüp Şube Başkanı Mustafa Şeker, İstanbul Zabıta Müdürü Ünsal Yılmaz, Opel Gerçek Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, Hisar Oto Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, Tufan Nakliyat ve Tufan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Öztürk, Mitesan Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Bakıcı, Voleybol Federasyonu eski Başkanı Ünal Karabıyık, Barbaros Point Hotel sahibi Dursun Özbek, Giresun Vakfı genel sekreteri Adil Emecan, Giresun İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü, Şebinkarahisar Köy Mahalle dernek başkanları, Boğaziçi Gündem Gazetesi adına Hüseyin Şenel Odacı, İlhan Çabukol, Gazeteci Zeki Al, Remzi Mamaşoğlu, Kaçkar TV Kültür Vadisi Program yapımcıları, Metin Ruşen, Sadi Toygar, Seher Kılıç, Şaban Kutlu, Ali Bulduk, Hami Yıldırım, Remzi Gömürlü  ile Köy Dernek Başkanları ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Şükrü Genç; Çok abartılmaması gerekir

İstanbul Şebinkarahisar Vakfının düzenlediği birlik beraberlik gecesinde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “İnsanlar yaşamları boyunca heyecanlı olmak zorundalar. Bu heyecanları bir başkasına zarar vermemesi lazım. Eğer bir takım hata yanlışlık varsa bunun çok abartılmaması gerekir.” dedi.

İstanbul Şebinkarahisar Vakfının her yıl geleneksel hale getirdiği birlik beraberlik gecesi hemşehrimiz Dursun Özbek’in sahip olduğu Barbaros Point  Hotel’de  gerçekleştirildi. Geceye İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül ile katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, karşılama esnasında çalınan CHP seçim müziğinin tepkilere sebep olmasını seçim süreciyle birlikte heyecana bağlayarak şunları söyledi.

ŞEBİNKARAHİSARLININ ÖZÜNDE BİRLİK VE BERABERLİK ZATEN VARDIR

Bu gecede siyasi partilerin temsilcileri var. Tabi seçim dönemi de herkeste bir heyecan da var. İnsanlar yaşamları boyunca heyecanlı olmak zorundalar. Bu heyecanları bir başkasına zarar vermemesi lazım. Eğer bir takım hata yanlışlık varsa bunun çok abartılmaması gerekir. Şebinkarahisarlının özünde birlik ve beraberlik zaten vardır. Bu birlik ve beraberlikten kokmayanlarında buradaki iki şeyden korkmasına gerek yoktur.” dedi.

BU TÜR GECELERDE SİYASETÇİLERİ KONUŞTURMAYIN Biz siyaset yapmayacağız. Siyaset yapma yeri buralar değil diyerek sözlerine devam eden Genç, sivil toplum kuruluşu yöneticilerine de uyarılarda bulunarak şunları ifade etti. “Sevgili arkadaşlarımıza söylüyorum lütfen bu tür gecelerde siyasetçileri konuşturmayın. Ben geleyim sivil toplum kuruluşlarımızın konuşmalarını dinleyeyim. Ama eğer kalkıp herkes her istediğini söylediğinde olayın nereye gideceğini bilemezsiniz.” dedi.

BİZİM O YÖRELERE BORCUMUZ VAR Başkan Şükrü Genç, o yörenin bir evladı olarak, metropolde belediye başkanlığı yaptığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “Benim görevim, belediye başkanlığı yaparken benim yerelimde yaşayan herkese elimden gelen desteği yapmak. Olması gerekende en uç noktaya kadar gitmek, en uç noktadan da haberdar olmak. Bizim o yörelere borcumuz var. Birikimlerimizi, tecrübelerimizi oralara aktarmak ulaştırmak durumundayız. Bu amaçla gerçekten bu işi samimi olarak düşünen bunun samimiyetine inanan herkesle el ele olmak zorundayız, herkeste elini birbirine uzatmak zorunda.”

ALLAH HİÇBİR ZAMAN AĞZIMIZIN TADINI BOZMASIN Birlik ve beraberliğimizin bozulmaması en büyük dileğimizdir, diyen Genç, sözlerini şu ar-yta sözüyle tamamladı. “Bizim oralarda büyüklerimizin söylediği güzel bir söz var "Allah hiçbir zaman ağzımızın tadını bozmasın." diye konuştu.

ŞEBİN GÜNDEM HABER
www.sebingundem.com


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir