Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13026 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Aralık 2016 - 21:28

Şebinkarahisar’da Araziler ÇATAK Projesiyle Üretime Katılıyor

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisar’da Araziler ÇATAK Projesiyle Üretime

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ülke genelinde uygulanan “Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Programı” kapsamında; toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik koruma programını tercih eden üreticilerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Şebinkarahisar ilçemizde Kılıçkaya Barajı çevresinde bulunan 15 köyde 2015 yılından itibaren uygulanan ÇATAK projesinde; Çevre Dostu Tarım Teknikleri ve Kültürel Uygulamalarından 2’nci kategoride yer alan ahır veya çiftlik gübresi ile taş toplama uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Yapılan uygulamalarla üretimi kısıtlayan veya tamamen engelleyen olumsuz unsurları ortadan kaldırarak, toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun önlenmesi, bu arazilerin üretime kazandırılması ve verim artışı sağlanması hedeflenmiştir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından proje kapsamına alınan köylerde 2016 yılı için; 82 üretici programa dâhil olmuştur ve  3 bin 441 dekar alanda 206 bin 460 TL destekleme ödemesi gerçekleştirilecektir.

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir