Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6662 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2022 - 10:17

Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın TOKİ Evlerini İnceledi

Büyüt
Küçült
Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın TOKİ Evlerini

 

AK Parti Giresun Milletvekili Sayın Kadir Aydın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Veddat Gürgen ile birlikte Giresun’un Doğankent ilçesinde inşa edilen TOKİ evlerini inceledi.

Hak sahipleri ile bir araya gelerek süreçle ilgili istişarede bulunduklarını ifade eden Milletvekili Aydın; ”Giresun’da yapılan afet konutları ve iş yerleri teslimiyle ilgili kuralar çekilmiş ve anahtarlar hak sahiplerine teslim edilmişti. Lakin kimin ne kadar bedel ödeyeceği, taksit sayısı ve yıllık artış oranları ile ilgili bir karar verilmemişti. Bununla ilgili olarak Sayın Bakanımızın talimatı doğrultusunda ilimizi ziyaret eden Genel Müdürümüz, dün Dereli’de bugünde Doğankent’te hak sahipleriyle yüzyüze görüşmeler yaparak çalışmalarını tamamlamıştır. Bugünkü Doğankent ziyaretinde bizlerde Sayın Genel Müdürümüze eşlik ettik. Bu doğrultuda kanun ve yönetmelik sınırları çerçevesinde milletimizi mağdur etmeyecek ve yormayacak şekilde en alt tabandan işlem yapılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüldü. İki aşamalı olarak gerçekleşen bu sürecin biri konutlarla ilgili olurken diğeride iş yerleri ile ilgili işleyen bir süreçti. Afet ve iş yerleri yıkılanlarla ilgili işleyen bu süreçler nihayete ermiş oldu. Yöntem itibariyle devletimiz konutlarda maliyetin altında bir rakamı belirlemiş oldu. Bu rakamda yaklaşık olarak 18 yılda ödenecek. Konutlarla ilgili daha önceden hak sahiplerinin taşınmazlarına düşen bedel toplam rakamdan düşülecek ve geri kalan rakamda %0 faizle 18 yıl sabit taksit olarak ödenecek. Konutlarla ilgili ödenen kısımda bir artış söz konusu olmazken iş yerleri ile ilgili TEFE TÜFE’yi dikkate almadan yasal sınır gereği minimum artış miktarı olan %4 oranı belirlendi. İş yerleri ile ilgili bakanlığımızın hazırladığı teklif biraz daha farklıydı ama sahada yaptığımız görüşmeler neticesinde 10 yıl olarak belirlenen vadeyi 15 yıla çıkardık. Devletimiz zaten işi bu noktaya getirene kadar yeterince fedakarlık yapmıştı. Bu noktada son bir fedakarlık daha yaparak milletimizin alkışları eşliğinde bu süreci tamamlamış olmak bizi son derece mutlu etmiştir.

İşin bu noktaya gelmesinde talimatlarıyla milletimizin yüzünü güldüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, başlangıçtan beri bir şantiye şefi gibi işi takip edip sonuçlandıran Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sagın Murat Kurum’a, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürümüz Veddat Gürgen’e, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a, Değerli Bakan Yardımcılarımıza, yine hakeza eş güdümlü olarak iş gören İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Afad Başkanımız Yunus Sezer’e, bakanlıklarımızın bütün bürokratlarına ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. Milletle devlet arasında bir köprü görevi yürüterek süreçleri diyalog zemini içerisinde başarıyla sürdüren Doğankent Belediye Başkanımıza Rüşan Özden’e ve İlçe Başkanımız Yılmaz Dede’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma olmuştur. 2020 Ağustos’ta felaketle başlayan bu süreç mutlu yüzlerle son bulmuştur.” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir