Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14741 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2016 - 18:52

Yatırımcılara Karşılıksız %50 Hibe Desteği

Büyüt
Küçült
Yatırımcılara Karşılıksız %50 Hibe

Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi,tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak ve yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi amacıyla, Çiftçi Kayıt Sistemi veya Bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olan yatırımcıların ve üreticilerin kırsal alanlarda bireysel ve/veya bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı yatırımları için hibe desteği verilmesini amaçlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/37) 21 Ekim 2016 tarihli ve 29864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK KİŞİLİKLER, KONULAR VE HİBE MİKTARLARI

 Başvuracak

Kişiler

Hibeye Esas Tutar (TL)

Hibe Oranı

(%)

Hibe
Tutarı

(TL)

YATIRIM KONULARI

 

-Bireysel

(Gerçek Kişiler)

 

-Şirketler

(A.Ş, Ltd., Koll. Şti)

 

-Tarımsal Amaçlı Kooperatifler,  Birlikler ve Bunların Üst Birlikleri

 

 

2.000.000

 

 

50

 

 

1.000.000

-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması   ?(Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç)

-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi,

?

 

1.500.000

 

50

 

750.000

-Soğuk hava deposu,

-Çelik silo,

?

 

 

2.000.000

 

 

50

 

 

1.000.000

-Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

 

     -Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

 -Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları,

-Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği kapsamında yayımlanan Uygulama Rehberi doğrultusunda hazırlanacak yatırım proje teklifleri Tebliğin yayımlandığı (21.10.2016) tarihten itibaren kırk beş (45) gün içerisinde (Son Başvuru Tarihi: 05 Aralık 2016) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının www.tarim.gov.tr adresinden online olarak başvurular yapılacaktır.

Ayrıntılı bilgi:?

Programla ilgili tüm bilgiler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Biriminden (tel: 2151672-73/dahili-1610) ve www.giresuntarim.gov.tr internet adreslerinden de alınabilmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir