Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23705 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Şubat 2019 - 17:39

Harşıt İsmi İçin TBMM’ye Çıkarma Yaptılar

Büyüt
Küçült
Harşıt İsmi İçin TBMM’ye Çıkarma


Harşıt Federasyonu yönetim kurulu ve Doğankent Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Doğankent İsminin Harşit olarak değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir dizi temaslarda bulundu.
Harşit Federasyonu yönetim kurulu’nun yanı sıra İstanbul’da kurulu bulunan, Doğankent sosyal kültür yardımlaşma Derneği, Doğankent ve Çevre Köyleri Derneği, Çatak Köyü Derneği, Çatalağaç Köyü Derneği, Doymuş Köyü Derneği, Gökçebel Camii Derneği ve Bursa’da bulunan Doğankent sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği, Söğütağzı Köyü derneği başkan ve yöneticilerininden oluşan 25 kişilik bir ekip TBMM’de Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Necati Tığlı ve Meclis İdari amiri Hasan Turan’ı ziyaret etti.
Federasyonu başkanı Temel Bilecen Doğankent isminin neden Harşit olarak değiştirilmesi gerektiği ve Harşit’in öncelikli sorunları ile ilgili hazırladığı dosyayı Plan ve Bütçe Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Komisyonu Türk Grubu Başkanı Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’e teslim etti.
HALK DOĞANKENT İSMİNİ BENİMSEYEMEDİ
TBMM’ Ak Parti Grup başkanlığı’nda gerçekleşen dosya teslimi sırasında konuşan Harşit Federasyonu Başkanı Temel Bilecen, “Sayın vekillerim, Doğankentimizin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile birlikte Doğankent isminin neden Harşıt olarak değiştirilmesi gerektiği ile ilgili bir çalışma hazırladık. Yaklaşık 7-8 yıldır yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda kurduğumuz federasyonumuz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Harşitliların Doğankent ismini çok da benimsemediğini, büyük çoğunluğunun Harşit isminin geri alınmasından yana olduğunu gördük. Harşit’in dışında çevre ilçeler hatta illerde de Doğankent isminden bilinirliğinin az olduğunu gördük. Doğankent isminin değiştirilmesinden yaklaşık 65 yıl geçti. Ancak halkımızın büyük çoğunluğu hala Harşit ismini kullanıyor. Bu amaçla çalışmamızın ilk adımını 12. Giresun Tanıtım Günleri’nde ‘Harşıt İsmini Geri İstiyoruz.’ imza kampanyası ile attık. Daha sonra sosyal medya üzerinden yaptığımız ve sadece Harşıtlıların katılabildiği anket sonucunda da % 83 gibi büyük çoğunluğun Harşit isminden yana olduğunu gördük.” dedi
HARŞİT GİRESUN İÇİN BİR MARKA’DIR
Hazırladıkları dosyanın; Harşıt’ın konumu, Harşıt İsminin Kısa Tarihçesi, Harşıt’ın Önemi, Harşıt Adı Neden Geri Verilmeli?, Harşıt’ın Öncelikleri, Doğankent Belediyesi Meclis Kararı ve İstanbul, Bursa ve Almanya’dan toplanan imzalardan oluştuğunu belirten Temel Bilecen, “13. Yüzyılda Güvenç Abdal’ın Harşıt vadisine yerleşmesi, Karadeniz’i işgal eden Ruslara Harşit Savunması ile dur denmesi, Tirebolu-Erzurum demiryolu projesi Harşıt adının sadece bir isimden ibaret olmadığını göstermektedir. Yapılacak doğru yatırımlar ve Harşit’in sorunlarının çözülmesi ile Harşit Giresun’un yükselen bir marka değeri olacaktır.” dedi.
ÇEVRE KÖYLER HARŞIT’A BAĞLANMALI
Harşıt isminin geri alınmasının çok önemli olduğunu, ancak sadece ismin geri alınması ile sorunların bitmeyeceğini belirten Bilecen, “Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerimizle yaptığımız çalışmalar sonucunda Harşıt’ın öncelikli sorunlarına da dosyamızda yer verdik. Bu sorunları; Harşit vadisi demiryolu projesi, Tirebolu-Torul duble yol projesi, Tabiat parkında 2. aşamasının tamamlanması, Kavraz yayla yolunun Kazıkbeli’ne kadar tamamlanması, Gençlik merkezi ve kapalı spor salonunun yapılması, Harşit merkezine yakın çevre köylerin Harşit’e bağlanması, Yayla davalarının sonuçlandırılması, Elektriği olmayan yaylalara elektrik verilmesi, Harşit’in tarihi ve kültürel varlıklarının müzeleş

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir