Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14121 kez okundu. | Kategori : SPOR
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2017 - 21:55

Giresun’un Gururu, Dev Çotanaklar

Büyüt
Küçült
Giresun’un Gururu, Dev

Yeşil Giresun Belediyespor’da lig öncesi hedef,küme düşmemekti! Yeni hedef ise Play-Off…

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 2016-2017 sezonuna maddi imkansızlıklarla başlayan Yeşil Giresun Belediyespor, ‘küme düşer’ gözüyle bakılan sezonun ilk yarısında gösterdiği üst düzey performansla basketbol otoritelerini şaşırtırken, Giresunlu basketbol severleri başarılı sonuçları ile mutlu etti. Yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen amatör bir ruhla mücadele eden Dev Çotanaklar, artık Play-Off oynama ihtimali olan takımlar arasında gösterilmeye başlandı. Gösterdiği üst düzey performansla ligin ilk yarısını 21 puanla 8. sırada tamamlayarak; hem adını tarihinde ilk defa Türkiye Kupası’na yazdırdı, hem de ligin 2. yarısında Play-Off için beklentileri arttırdı.

1.HAFTA: İLK MAÇ, İLK GALİBİYET

Yeşil Giresun Belediyespor Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 1. haftasında Gaziantep’i konuk etti. Karşılaşmanın ilk periyodunda Dev Çotanaklar, daha etkili bir oyun sergileyerek bu periyodu6 sayı farkla (28-22) önde tamamladı.

2. periyotta konuk Gaziantep’in savunmada daha dirençli oynaması sonucunda sayı bulmakta biraz zorlandık. 2. periyotta 19-19’luk eşitlik oluşurken, karşılaşmanın 2. periyodu 6 sayı farkla (47-41) Yeşil-Beyazlı ekibimizin üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin 3. periyodunda hücumda tekrar ritmini yakalayan Dev Çotanaklar, Gaziantep potasına 25 sayı bırakırken, kendi potasında da 19 sayıya engel olamadı. Bu sonuçla Yeşil Giresun Belediyespor 3. periyodu 12 sayı farkla (72-60) önde tamamladı.

Karşılaşmanın 4. periyodunda ise konuk Gaziantep, 12 sayılık farkı kapatmak için çok çaba sarf etti. Yeşil-Beyazlı ekibimizin savunmada çok açık verdiği bu periyotta, potamızda 25 sayı gördük. Buna karşılık rakip potaya bıraktığımız 20 sayı ile farkın daha da azalmasına izin vermedik. Atılan bu basketlerin sonucunda karşılaşmadan Yeşil Giresun Belediyespor 7 sayı farkla (95-85) mücadeleden galip ayılmayı başardı.

2.HAFTA: KARADENİZ DERBİSİNDE GALİBİYET, UZATMADAGELDİ

Ligin 2. haftası Karadeniz derbisine sahne oldu. Trabzon deplasmanına çıkan Yeşil Giresun Belediyespor, ilk 3 periyotta etkili bir oyun sergilediği karşılaşmanın 4. periyodunda savunmada oldukça açık verirken, hücumda da istediği oyunu sergileyemedi.

Maçın 1. periyodunda deplasmanda oynamasına rağmen oyununu rakibine kabul ettiren Yeşil-Beyazlı ekibimiz rakip potaya 25 sayı bırakırken, kendi potasında da 20 sayı gördü. Bu basketlerle Yeşil Giresun Belediyespor maçın ilk periyodunu 5 sayı farkla (20-25) önde tamamlamayı başardı

2. periyotta da benzer bir oyun izlenirken, iki ekipte savunma direncini arttırdı. Bu periyotta Yeşil Giresun Belediyespor 20 sayı bulurken, Bordo-Mavili ekip 16 sayıda kaldı. Bu sonuçla mücadelenin 2. periyodu 7 sayı farkla (38-45) Dev Çotanaklar’ın üstünlüğü ile tamamlandı

Maçın 3. periyodu skor anlamında 2 takım açısından da en kısır periyot oldu. Hücumda zorlanan Yeşil Giresun Belediyespor, buna karşılık savunmada gösterdiği performansla Trabzonspor’un kendisini yakalamasına fırsat vermedi. Yeşil-Beyazlı ekibimizin 18 sayı bulduğu bu periyotta, ev sahibi Bordo-Mavili ekip 14 sayıda kaldı. Alınan bu sonuçla karşılaşmanın 3. periyodu 11 sayı farkla (52-63) Yeşil Giresun Belediyespor’un üstünlüğü ile tamamlandı

Maçın 4. periyodunda ise Trabzonspor maça tekrar ortak olurken, son saniyeler nefesleri kesti. Dev Çotanaklar’ın hücumda çok yetersiz olduğu bu periyotta Trabzonspor 25 sayı bulurken, Yeşil-Beyazlı ekibimiz sadece 14 sayı atabildi. Mücadelenin son 5 saniyesinde 3 sayı geride olan Yeşil Giresun Belediyespor, Okben Ulubay’ın mucize 3’lüğü ile maça tekrar ortak oldu. Mücadelenin son saniyelerinde bulduğumuz basket ile maçta skoru 77-77’e getirerek mücadeleyi uzatmaya götürdük.

Uzatma periyodunda etkili ve akıllı bir oyun sergileyen Yeşil Giresun Belediyespor, uzatma periyodunu 8-12 önde tamamladı.Bu sonuçla maçı da 4 sayı farkla (85-89) önde tamamlayan dev Çotanaklar, Trabzonspor’u deplasmanda yenerek Karadeniz derbisinden zaferle ayrılan taraf oldu. Ayrıca ligde ilk 2 maçını kazanarak basketbol otoritelerinin dikkatini çekerken, taraftarlarının da yüzünü güldürdü.

3.HAFTA: GÜÇLÜ FENERBAHÇE, GİRESUN’DA ZORLANDI

Ligin 3. haftasında İstanbul’un güçlü ekibi ve basketbolun Şampiyonlar Ligi olarak gösterilen Euroleague’in en büyük şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Fenerbahçe’yi Giresun’da konuk ettik.

Maçın 1. periyodunda başabaş bir mücadele izlendi. Güçlü rakibi karşısında mücadeleci oyununu sergileyen Yeşil Giresun Belediyespor, İstanbul’un Sarı-Lacivertli ekibine kolay kolay teslim olmayacağını gösterdi. Karşılıklı basketlerle geçen bu periyotta her iki takımda potalara 18 sayı bıraktı. Bu basketlerin ardından karşılaşmanın ilk periyodu beraberlikle (18-18) sonuçlandı.

Mücadelenin 2. periyodunda da Fenerbahçe karşısında dirençli oyununu sergileyen Yeşil-Beyazlı ekibimiz, skor farkının oluşmasına izin vermedi. Bu periyotta, 1. periyot gibi karşılıklı basketlerle geçti. Dev Çotanaklar bu periyotta 19 sayı bulurken, Fenerbahçe 20 sayı buldu. Atılan bu basketlerle karşılaşmanın 2. periyodu 1 sayı farkla (37-38) Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

Maçın 3. periyodunda Fenerbahçe güçlü savunması ile Yeşil Giresun Belediyespor’a fazla sayı şansı tanımadı. Sadece 11 sayı bulabildiğimiz bu periyotta, İstanbul’un Sarı-Lacivertli ekibi potamızda 16 sayı buldu. Bu basketlerle Fenerbahçe karşılaşmanın 3. periyodunu 6 sayı farkla (48-54) önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın 4. periyodunda Fenerbahçe tecrübesi ve güçlü kadrosu ile oyunu kontrol altında tutmayı başardı. Maçın 3. periyodunda olduğu gibi etkili savunması ile Dev Çotanaklar’a fazla sayı şansı vermeyen Fenerbahçe bu periyotta 18 sayı bulurken, Yeşil-Beyazlı ekibimize ise sadece 13 sayı şansı verdi. Atılan bu karşılıklı basketlerin sonucunda mücadeleyi Fenerbahçe 11 sayı farka (61-72) kazandı.

4.HAFTA: BEŞİKTAŞ KARŞISINDA TUTUNAMADIK

Ligin 4. haftasında bir başka İstanbul ekibi olan Beşiktaş’la karşılaştık. İstanbul’da oynanan karşılaşmanın sadece 2. periyodunda iyi bir oyun sergileyen Yeşil Giresun Belediyespor, mücadeleden farklı mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Karşılaşmanın 1. periyodunda Beşiktaş’ın hücumlarını durdurmakta zorlandık. Beşiktaş deplasmanında ilk periyotta bulduğumuz 17 sayı iyi bir skor olsa da Beşiktaş hücumlarından yediğimiz yüksek yüzdeli basketler sebebiyle ilk periyotta skorda geriye düştük. Bu periyotta İstanbul’un Siyah-Beyazlı ekibi 26 sayı bulurken, Yeşil-Beyazlı ekibimiz Beşiktaş potasına 17 sayı bıraktı. Bu basketlerin ardından mücadelenin ilk periyodunu Beşiktaş 9 sayı farkla (26-17) önde tamamlamayı başardı.

Maçın 2. periyodunda hırslı basketbolunu sergileyen Dev Çotanaklar, maça ortak olma adına üst düzey bir basketbol oynadı. Güçlü rakibi karşısında isabetli atışlar bulan Yeşil Giresun Belediyespor, bu periyotta rakip potaya 23 sayı attı. Beşiktaş ise bu periyotta 18 sayı bulabildi. Bu basketlerin ardından karşılaşmanın 2. periyodunuBeşiktaş 4 sayı farkla (44-40) önde tamamlamayı başardı.

3. periyotta maça ortak olmayı beklerken tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Hücumda son derece etkisiz olan ve başarısız atışlar yapan Yeşil-Beyazlı temsilcimiz bu periyotta sadece 7 sayı bularak bir anlamda maçta erken havlu atmış oldu. İstanbul’un Siyah-Beyazlı ekibi bu periyotta 20 sayı bularak farkı açtı. Beşiktaş, mücadelenin 3. periyodunu 17 sayı farkla (64-47) önde tamamlayarak son periyoda skor anlamında rahat başlamış oldu.

4. periyotta tecrübesini de konuşturan Beşiktaş, yaptığı güçlü savunma ile farkın kapanmasına ve Yeşil Giresun Belediyespor’un kendisini yakalamasına izin vermedi. Skor anlamında kısır geçen bu periyotta ev sahibi ekip 13 sayı bulurken konuk Yeşil Giresun Belediyespor ise 12 sayıda kaldı. Atılan bu basketlerle Beşiktaş karşılaşmayı 18 sayı farkla (77-59) kazanmayı başardı.

5.HAFTA: YEŞİL-BEYAZLILAR, ANKARA TEMSİLCİSİNE ACIMADI

Üst üste 2 güçlü İstanbul takımıyla mücadele eden ve bu karşılaşmalardan mağlup ayrılan Yeşil Giresun Belediyespor, ligin 5. haftasında konuk ettiği TED Ankara Kolejliler takımını farklı mağlup etti.

Ligin güçsüz ekipleri arasında gösterilen ve maddi imkansızlıklar sebebiyle lig öncesi bir dönem lige katılmamayı düşünen TED Ankara Kolejliler karşısında maçın başından itibaren gücünü kabul ettiren Dev Çotanaklar, 1. periyotta rakip potaya tam 29 sayı bıraktı. Ankara temsilcisi ise bu periyotta 23 sayı buldu. Bu basketlerle maçın ilk periyodunu Yeşil Giresun Belediyespor 6 sayı farkla (29-23) önde tamamladı.

Maçın 2. periyodunda da ilk periyoda benzer bir oyun sergilendi. Yeşil-Beyazlı ekibimiz açısında skor yüzdesinin yüksek olduğu bu periyotta aynen 1. periyotta olduğu gibi 29 sayı bulduk. TED Ankara Kolejliler ise 22 sayıda kaldı. Atılan bu basketlerle karşılaşmanın 2. periyodunu Yeşil Giresun Belediyespor 13 sayı farkla (58-45) önde tamamlamayı başardı.

Mücadelenin 3. periyodunda ilk 2 periyoda göre savunma sertliğini yükselten Yeşil-Beyazlı temsilcimiz rakip Ankara ekibine sadece 14 sayı şansı verdi. Rakip potada 23 sayı bulduğumuz bu periyot sonunda fark 22 sayıya (81-59) çıktı.

Rakibin direncinin tamamen kırıldığı 3. periyodun ardından final periyodunda da etkili oyununu sürdüren ve farka giden Yeşil Giresun Belediyespor, potasında 18 sayı gördüğü bu periyotta, rakip potaya 26 sayı bırakarak farkı daha da açarak galibiyeti perçinledi. Atılan bu basketlerle mücadeleyi Yeşil Giresun Belediyespor 30 sayı farkla (107-77) kazanarak taraftarlarını sevindirdi.

6.HAFTA: FENERBAHÇE’Yİ YENEN MURATBEY UŞAK, YEŞİL GİRESUN BELEDİYESPOR’A BOYUN EĞDİ

Lige Fenerbahçe galibiyetiyle başlayarak basketbol otoritelerinin dikkatini çeken Ege Bölgesi temsilcisi Muratbey Uşak takımı, 6. hafta mücadelesinde kendi sahasında Yeşil Giresun Belediyespor’a boyun eğmekten kurtulamadı.

Mücadelenin 1. periyodunda iki ekip de birbirlerini kontrol altında tutmaya çalıştı. Savunma performanslarının ön plana çıktığı bu periyotta ev sahibi Muratbey Uşak 16 sayı bulurken, Dev Çotanaklar rakip potaya 19 sayı bıraktı. Atılan bu basketlerle maçın ilk periyodunu konuk Yeşil Giresun Belediyespor 3 sayı farkla (16-19) önde tamamlamayı başardı.

Maçın 2. periyodunda salonda Giresun’dan esen bir ‘Karadeniz Fırtınası’ vardı. Yaptığı etkili hücumlarla sayı üreten konuk Yeşil Giresun Belediyespor, Muratbey Uşak takımına savunmada geçit vermeyince oyunda skor üstünlüğünü ele geçiren taraf oldu. Kırmızı-Siyahlı ev sahibi ekibin sadece 13 sayı bulabildiği bu periyotta, Yeşil-Beyazlı temsilcimiz 25 sayıyı rakip potaya bıraktı. Atılan bu basketlerle karşılaşmanın 2. periyodunu Yeşil Giresun Belediyespor 15 sayı farkla (29-44) önde tamamlamayı başardı.

Mücadelenin 3. periyodunda ev sahibi Muratbey Uşak ekibi oyundan kopmamak için büyük mücadele verdi. 15 sayılık farkı kapatmak için ekstra performans sergileyen Kırmızı-Siyahlı ev sahibi ekip karşısında Yeşil-Beyazlı temsilcimiz savunmada biraz zorlandı. Ev sahibi ekibin 22 sayı bulduğu bu periyotta, Yeşil Giresun Belediyespor 18 sayı buldu. Bu basketlerle maçın 3. periyodunu 11 sayı farkla (51-62) Yeşil Giresun Belediyespor önde tamamladı.

Karşılaşmanın 4. periyodunda da Muratbey Uşak farkı eritmek ve öne geçmek için çok büyük bir mücadele örneği sergiledi. 2. periyottaki 15 sayılık farkı, 3. periyot sonunda 11 sayıya kadar düşüren Muratbey Uşak karşısında Dev Çotanaklar 4. periyotta oldukça zorlandı. Karşılıklı basketlerle geçen bu periyotta daha yüzdeli isabetli atışlar bulan Muratbey Uşak’ın mücadelesi farkı azaltmaya yetti ama karşılaşmayı 7 sayı farkla (79-86) Yeşil Giresun Belediyespor kazanmayı başardı.

7.HAFTA: GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN, İSTANBUL BELEDİYESİ’NE BASKETBOL DERSİ

Yeşil Giresun Belediyespor ligin 7. haftasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a basketbol dersi verdi. Maçın ilk periyodunda İstanbul’un Lacivert-Turunculu ekibi karşısında zorlanan Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, diğer 3 periyotta gösterdiği üst düzey basketbol performansıyla rakibini yenmeyi başardı.

Maçın ilk periyodunda konuk İstanbul ekibi oldukça etkili ve başarılı bir mücadele sergiledi. Hücumda oldukça zorlandığımız bu periyotta, savunma anlamında da çok açık verdik. Yeşil Giresun Belediyespor’un sadece 12 sayı bulabildiği bu periyotta, konuk İstanbul Büyükşehir Belediyespor potamıza 25 sayı bırakarak maçta üstünlüğü ele geçirdi. Bu basketlerin ardından karşılaşmanın 1. periyodunu konuk İstanbul Büyükşehir Belediyespor 13 sayı farkla (12-25) önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın 2. periyodunda maça ortak olmak için hücumda etkili bir oyun sergileyen Yeşil Giresun Belediyespor, 1. periyotta ortaya çıkan 13 sayılık farkı eritmek için savunmada da rakibine fazla sayı şansı vermedi. İlk periyotta 25 sayı bulan İstanbul ekibi, bu periyotta sadece 12 sayı bulabildi. Dev Çotanaklar, 19 sayı bulduğu bu periyot sonunda farkı azaltarak 3. periyoda moralli çıktı. Atılan bu basketlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2. periyodu 6 sayı farkla (31-37) önde tamamlamayı başardı.

Maçın 3. periyodunda iki ekip de savunmayı güçlü tutunca bu periyotta fazla sayı atılamadı. Daha iyi savunma yapan Yeşil Giresun Belediyespor, 2. periyot sonundaki oluşan 6 sayılık farkı eriterek maça ortak oldu. Bu periyotta Dev Çotanaklar 15 sayı atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 10 sayı bulabildi. Atılan bu basketlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2. periyodu 1sayı farkla (46-47) önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın 4. periyodunda Yeşil Giresun Belediyespor inanılmaz bir hücum istatistiği yaparak rakibini sahadan sildi. Taraftarının da desteği ile müthiş bir performans sergileyen Dev Çotanaklar, birçok maçta 2 periyotta atılamayan sayıya 1 periyotta ulaşmayı başardı. Rakip takımın da yüksek yüzdeyle sayı bulduğu bu periyotta Yeşil-beyazlı temsilcimiz rakip potaya tam 36 sayı bırakarak istatistikleri alt üst etti. Konuk İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 20 sayı buldu. Atılan bu basketlerle mücadeleyi Yeşil Giresun Belediyespor 15 sayı farkla (82-67) kazanarak 4 hafta sonra taraftarlarına galibiyet hediye etmiş oldu.

8.HAFTA: TECRÜBELİ ANADOLU EFES’E GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Ligin 8. haftasında Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin tecrübeli ve güçlü ekibi Anadolu Efes’e konuk olduk. İstanbul’da oynanan karşılaşmada Yeşil Giresun Belediyespor, güçlü rakibine oldukça direnç gösterdi ancak; Anadolu Efes tecrübesinin de katkısıyla maçı kazanmasını bildi.

Karşılamanın 1. periyodunda Dev Çotanaklar, hem hücumda, hem de savunmada oldukça güzel bir basketbol sergiledi. Oynadığı güzel basketbolla Anadolu Efes’i şaşırtırken, attığı güzel basketlerle maça renk getirdi. Bu periyotta Yeşil Giresun Belediyespor rakip potaya 23 sayı bırakırken, Anadolu Efes 16 sayıda kaldı. Atılan bu basketlerle Yeşil-Beyazlı temsilcimiz mücadelenin 1. periyodunu, İstanbul’un Lacivert-Beyazlı ekibi karşısında 7 sayı farkla (16-23) önde tamamlamayı başardı.

Maçın 2. periyodunda bu sefer sahnede Anadolu Efes vardı. Yaptığı savunma ile Yeşil Giresun Belediyespor’a fazla sayı şansı vermeyen ev sahibi Lacivert-Beyazlı ekip, hücum etkinliğini de artırınca ilk periyottaki 7 sayılık fark hızla eridi. Çok kötü bir performans sergileyen Yeşil-Beyazlı ekibimiz karşısında Anadolu Efes 28 sayı bulurken, Yeşil Giresun Belediyespor ise rakip potada sadece 10 sayı bulabildi.Atılan bu basketlerin ardından ilk yarıda Yeşil Giresun Belediyespor lehine 7 sayılık fark hızla eridiği gibi, yüksek skor yüzdesiyle oynayan Anadolu Efes 2. periyodu 11 sayı farkla (44-33) önde tamamlamayı başardı.

3. periyotta Yeşil Giresun Belediyespor’un tekrar maça ortak olma çabasını izledik. Güçlü ve tecrübeli rakibi karşısında ilk periyottaki güzel oyununun bir benzerini sergileyen Dev Çotanaklar, bu ligde kalıcı olduğunun ve Play-Off’u hedeflediğinin sinyallerini vermiş oldu. Yeşil-Beyazlı ekibimiz rakip potaya 24 sayı bırakırken, Lacivert-Beyazlı İstanbul ekibi bu periyotta 18 sayı bulabildi. Atılan bu basketlerin ardından Anadolu Efes 3. periyodu 5 sayı farkla (62-57) önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın 4. periyodunda bir önceki periyottaki performansının benzerini sergilemeye çalışan Yeşil Giresun Belediyespor, bunu bir ölçüde gerçekleştirdi. Başa baş geçen bu mücadelede 3. periyot sonunda oluşan 5 sayılık farkı eritmek ve maça tekrar ortak olmak için üst düzey performans sergileyen Dev Çotanaklar’ın tecrübeli rakibine gücü yetmedi. Karşılıklı basketlerle geçen bu periyotta Anadolu Efes 20 sayı bulurken, Yeşil Giresun Belediyespor ise rakip potada 18 sayı bularak karşılaşmayı tamamladı. Atılan bu basketlerin ardından Anadolu Efes karşılaşmayı 7 sayı farkla (82-75) kazanmayı başardı.

9.HAFTA: KARŞIYAKA’YA 2. PERİYOTTA TESLİM OLDUK

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 9. haftasında İzmir deplasmanında ligin güçlü ekiplerinden Karşıyaka’ya rakip olan Yeşil Giresun Belediyespor, özellikle 2. periyotta rakibinin oynadığı güzel basketbola cevap veremeyince İzmir’den boynu bükük ayrıldı.

Karşılaşmanın 1. periyodu skor anlamında kısır geçerken, salondaki izleyiciler denk kuvvetlerin mücadelesini izlediler. İki ekibin de savunmada başarılı olduğu gözlenirken; aynı başarıyı hücumda gösteremeyince basketbol severler çok fazla sayıda basket izleme imkânı bulamadı. Maçın ilk periyodunda ev sahibi 11 sayı bulurken, Yeşil Giresun Belediyespor da 11 sayı buldu ve periyot 11-11 beraberlikle sona erdi.

Mücadelenin 2. periyodunda oyunun tek hâkimi Karşıyaka’ydı. Yaptığı hücumlardan başarıyla dönen İzmir’in Yeşil-Kırmızılı ekibi, aynı başarıyı savunmada da gösterince Yeşil-Beyazlı ekibimiz sayı bulmakta oldukça zorlandı. Bu periyotta sadece 9 sayı bulan Dev Çotanaklar karşısında İzmir ekibi tam 24 sayı bularak maçta farkı açtı ve ekibimizin direncini 2. periyot sonunda kırmış oldu. Atılan bu basketlerin ardından Karşıyaka 2. periyodu 15 sayı farkla (35-20) önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın 3. periyodunda Yeşil Giresun Belediyespor, 2. periyottaki kötü hücum performansından sonra toparlandı ancak savunmada verdiği açıklar Karşıyaka’nın 15 sayılık farkı daha da açmasına sebep oldu. Bu periyotta Karşıyaka 30 sayı bularak farkı daha da açarken, Yeşil-Beyazlı ekibimiz ise rakip potada 22 sayı buldu. Atılan bu basketlerin ardından Karşıyaka 3. periyodu 23 sayı farkla (65-42) önde tamamlamayı başardı.

23 sayılık farkın ardından formalite mücadelesi şeklinde geçen maçın 4. periyodunda da oyun disiplininden kopmayan Karşıyaka, Yeşil Giresun Belediyespor’un farkı eritmesine izin vermedi. Bu periyotta İzmir’in Yeşil-Kırmızılı ekibi 15 sayı bulurken, Yeşil-Beyazlı temsilcimiz 16 sayıyı rakip potaya bıraktı. Atılan bu basketlerin ardından Karşıyaka karşılaşmayı 22 sayı farkla (80-58) kazanmayı başardı.

10.HAFTA: İLK 2 PERİYOT İYİ OYNADIK AMA GALİBİYET DARÜŞŞAFAKA’NIN OLDU

Ligin 10. haftasında İstanbul’un güçlü ekiplerinden Darüşşafaka’yı Giresun’da konuk ettik. Güçlü rakibimiz karşısında mücadelenin ilk iki periyodunda güzel bir basketbol oynarken, son 2 periyotta ise adeta rakibe teslim olduk.

Mücadelenin ilk periyodu geçen haftaki Karşıyaka maçı gibi denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. İki ekip de birbirine üstünlük sağlayamazken, 1. periyot 18-18 berabere tamamlandı.

2. periyotta da dişe diş bir mücadele oynanırken, skor anlamında 1. periyoda benzer bir sonuç çıktı. Yeşil Giresun Belediyespor bu periyotta 1. periyotta olduğu gibi 18 sayı bulurken, Darüşşafaka ilk periyoda göre 1 sayı fazla atarak 19 sayı buldu. Atılan bu basketlerin ardından Darüşşafaka 2. periyodu 1 sayı farkla (36-37) önde tamamlamayı başardı.

İlk 2 periyodu oldukça mücadeleli geçen karşılamanın 3. periyodunda İstanbul’un Yeşil-Siyahlı ekibi yaptığı başarılı savunmayla Yeşil-Beyazlı ekibimize fazla sayı şansı vermezken, hücumdaki etkili oyunuyla da 2. periyottaki 1 sayılık farkı açarak skor anlamında nefes aldı. Bu periyotta Dev Çotanaklar sadece 11 sayı bulurken, Darüşşafaka potamızda 22 sayı buldu. Atılan bu basketlerin ardından Darüşşafaka 3. periyodu 12 sayı farkla (47-59) önde tamamlamayı başardı.

3. periyotta 12 sayıya yükselen skor farkı Dev Çotanaklar’ın 4. periyot öncesi oyun konsantrasyonunu bozarken, Darüşşafaka bundan istifade etti ve farkı daha da açtı. Hem hücumda, hem de savunmada başarılı işlere imza atan Darüşşafaka, Yeşil Giresun Belediyespor’a bir sürpriz yapma şansı tanımadı. Bu periyotta Darüşşafaka 21 sayı bulurken, Yeşil Giresun Belediyespor ise sadece 14 sayı atabildi. Atılan bu basketlerin ardından Darüşşafaka karşılaşmayı 19 sayı farkla (61-80) kazanmayı başardı.

11.HAFTA: GALATASARAY’A KARŞI VERDİĞİMİZ MÜCADELE ALKIŞ ALDI

Ligi’n 11. haftasında İstanbul’da Galatasaray’ın rakibi olduk. Kısıtlı bütçeyle kurduğu kadrosuyla Avrupa’nın en iyi basketbol ligi olarak gösterilen Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde devasa bütçeli rakipleriyle mücadele eden Yeşil Giresun Belediyespor, dişe diş mücadelelerinden birini de Galatasaray’a karşı oynadı. Oyunun her anında mücadeleyi bırakmayan Dev Çotanaklar, maç sonunda Sarı-Kırmızılı taraftarların alkışını aldı.

Maçın 1. periyoduna çok iyi başlayan Yeşil Giresun Belediyespor, etkili hücumlarla sayılar buldu. Galatasaray’ın güçlü silahlarını da durdurmayı başaran Yeşil-Beyazlı ekibimiz periyodu önde tamamlamayı başardı. Bu periyotta Dev Çotanaklar 19 sayı bulurken, Galatasaray ise 16 sayı buldu. Atılan bu basketlerin ardından Yeşil Giresun Belediyespor 1. periyodu 3 sayı farkla (16-19) önde tamamlamayı başardı.

Maçın 2. periyodunda gücünü sahaya yansıtmayı başaran Galatasaray; hem hücumda, hem de savunmadaki performansı ile maçın kendi lehine dönmesini bu periyotta sağladı. Yeşil-Beyazlı ekibimizin sayı bulmakta oldukça zorlandığı bu periyotta; İstanbul’un Sarı-Kırmızılı ekibi 23 sayı bulurken, Dev Çotanaklar sadece 12 sayı bulabildi. Atılan bu basketlerin ardından Galatasaray 2. periyodu 8 sayı farkla (39-31) önde tamamlamayı başardı.

Karşılaşmanın 2. periyodunda yakaladığı 8 sayılık farkın verdiği rahatlıkla 3. periyoda başlayan Galatasaray, skor farkını korumak için çok efor sarf etti. Yeşil Giresun Belediyespor’un farkı kapatmak adına yaptığı hücumlarda zorlanan Sarı-Kırmızılı ekip, hücumda bulduğu sayılarla farkın daha da kapanmasına müsaade etmedi. Bu periyotta Yeşil Giresun Belediyespor 23 sayı bulurken, Galatasaray 20 sayıda kaldı. Atılan bu basketlerin ardından Galatasaray 3. periyodu 5 sayı farkla (59-54) önde tamamlamayı başardı.

Mücadelenin 4. periyodunda maça tekrar ortak olmak için yoğun çaba gösteren Yeşil Giresun Belediyespor, rakibinin hücumlarını durduramayınca aradaki farkı kapatamadı ve İstanbul’dan eli boş döndü. Bu periyotta Galatasaray 21 sayı atarken, Dev Çotanaklar rakip potada 20 sayı bulabildi. Atılan bu basketlerin ardından Galatasaray karşılaşmayı 6 sayı farkla (80-74) kazanmayı başardı.

12.HAFTA: 4 HAFTA SONRA GELEN GALİBİYET MORAL OLDU

Ligin 7. haftasında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan82-67’lik galibiyetin ardından 4 maç üst üste kaybeden Yeşil Giresun Belediyespor, 12. haftada İstanbul ekibi Büyükçekmece’yi konuk etti. Oynadığı son 4 maçtan, Karşıyaka maçı hariç tüm maçlarla başa baş mücadele sergileyen Dev Çotanaklar, Büyükçekmece karşısında aldığı farklı galibiyetle ligde verdiği mücadelenin karşılığını almış oldu.

Karşılaşmanın 1. periyodunda sahanın her yerinde Yeşil Giresun Belediyespor vardı. Hem hücumda, hem savunmada neredeyse hatasız oynayan Dev Çotanaklar, daha ilk periyotta rakibini sahadan sildi ve galibiye


Giresun’un Gururu, Dev Çotanaklar

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir