Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12341 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2018 - 17:06

KAMUOYUNA DUYURULUR

Büyüt
Küçült
KAMUOYUNA
Karadeniz Bölgesini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlayacak olan tren yolu güzergâhının, yapılan bilimsel ve teknolojik çalışmalar doğrultusunda Erzincan- Harşit Vadisi- Tirebolu- Trabzon olarak en uygun güzergâh olduğu tespit edilmesine rağmen projenin Erzincan-Gümüşhane -Trabzon olarak değiştirildiğini ve projede ihale aşamasına gelindiğini şaşkınlık içerisinde öğrenmiş bulunuyoruz.
Söz konusu Demiryolu hattının yapımı 1911 yılından bu yana defalarca gündeme gelmiş, her seferinde yapılan etüt çalışmalarının sonucunda en uygun güzergâhın Erzincan - Gümüşhane - Harşit vadisinden Tirebolu’ ya uzanan hattın olduğu uzmanlar tarafından rapor edilmiştir. Bu konuda son olarak İTÜ tarafından ciddi çalışmalar yapılmış ve bu projede en uygun güzergâhın Harşit Vadisi olduğu uzmanlarca tespit edilmiştir.
Durum böyle iken siyasi, iktisadi ve sosyal yönden bütün imkânlar zorlanarak yol güzergâhının değiştirilerek Zigana’dan Trabzon’a götürülmesinin izahı pek de mümkün görünmemektedir. Elde edilen verilere göre bu projenin içinde 35 km. tünel yer almaktadır ve proje hayata geçirilecek olursa bu tünel dünyanın en uzun tüneli olma unvanını taşıyacaktır. İstanbul Teknik Üniversitesi projenin en uygun güzergâhını Harşit Vadisi olarak tespit etmiş ve Karadeniz Teknik Üniversitesi de böyle bir tren yolunun günümüz şartlarında hayata geçirilmesinin mümkün olduğu açıklamasını yapmıştır.
Erzincan – Tirebolu - Trabzon Tren yolu projesi bölgeye yapılacak olan birçok projeden daha önemlidir. Çünkü bu proje Bölgenin kaderini değiştirecek,  bölgeye siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel yönden büyük katkılar sağlayacaktır. Zira Rusya ve bölge ülkelerinin Orta Doğu ve Akdeniz Bölgesine uzanan ticaret yolu en kısa ve en hızlı şekilde bu güzergâh üzerinden yapılacaktır.
Giresun Gençlik Derneği olarak yapılan bu güzergâh değişikliğinin yanlış olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu projenin hazırlanması aşamasında güzergâhtan, maliyete kadar her şey bilimsel olarak ayrı ayrı tespit edilerek hesaplanmış olup, uygulamaya geçiş sırasında son anda hazır olan bir proje üzerinde hiçbir gerekçe gösterilmeden değişikliğe gidilmiştir.
Bu minvalde, GİRESUN GENÇLİK DERNEĞİ olarak, tarih boyu birbirine benzer girişimlerle hali hazırda yer alan Karadeniz Tren Yolu projesinin Erzincan- Harşit Vadisi- Tirebolu- Trabzon güzergahı üzerinden yapılmaması adına Ulaştırma Bakanlığı ve proje kapsamında yer alan tüm ilgililerin bu konu ile yakından ilgilenmesini ve bu projenin bir kere daha acilen değerlendirmeye alınmasını istiyoruz. Ayrıca göz ardı edilen bölge insanının en geniş kapsamda bu projeden istifade etmesi hususunda iş bu yanlıştan ivedilikle dönülmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.
Bu duyuruyu okuyan her vatandaşımızın konuya ilişkin hassasiyetlerini dile getirmeleri adına Ulaştırma Bakanlığına 0 312 212 08 49 numaralı telefon hattına Karadeniz Tren yolunun Erzincan – Harşit - Tirebolu güzergâhında yapılması hususunda faks göndererek duyarlı olmalarını saygılarımızla talep ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Giresun Gençlik Derneği Başkanı Mücahit Şerbetçi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir