Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10864 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2014 - 10:55

Karadeniz in Yeni Eko Turizm Köyü Turist Ağırlamaya Başlıyor

Büyüt
Küçült
Karadeniz in Yeni Eko Turizm Köyü Turist Ağırlamaya
Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Sahil Köyü, DOKA’nın finansal desteğiyle yeniden düzenlenerek Karadeniz Bölgesi’nin yeni Eko Turizm Köyü haline getirildi.

Karadeniz’in Yeni Eko Turizm Köyü Turist Ağırlamaya Başlıyor

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Sahil Köyü, DOKA’nın finansal desteğiyle yeniden düzenlenerek Karadeniz Bölgesi’nin yeni Eko Turizm Köyü haline getirildi.


Sahip olduğu kıyı şeridi sayesinde özellikle yaz aylarında Anadolu’dan yoğun turist alan Sahil Köyü, DOKA’nın finansal desteği ve Ordu İl Özel İdaresi yürütücülüğünde “Ordu Dünya Turizm Markası Oluyor”  projesi kapsamında ele alınarak Eko Turizm Köyü’ne dönüştürüldü.  Bu değişiklikle birlikte Sahil Köyü’ne gelen turistler, gündüz doğa ile iç içe olan kıyı şeridi boyunca denize girip serinlerken, akşamları ise köyde düzenlenen semah gösterilerini izleyebilecek, yakılan çoban ateşleri eşliğinde sazlı eğlencelere katılabilecek.


Eko Turizm Köyü’nde konaklamak mümkün

Turistler, konaklama için Ünye’deki otellerin yanı sıra, yeni düzenlemelerle turizme kazandırılan Sahil Köyü’ndeki köy evlerini de tercih edebilecek. Turistlerin konaklayabilecekleri şekilde yeniden düzenlenen köy evlerinde profesyonel hizmet verilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Marka Kent Ordu Eko Turizm Sorumlusu Özlem Cabir, “Köy evlerinin turistlerin konaklayabilecekleri hale getirilmesi aşamasında özellikle hijyen koşullarına çok dikkat ettik. Yaptığımız her düzenleme ve yenilemede önceliğimiz hijyen koşullarının iyi olması yönündeydi. Şimdi bu evlerde konaklayan herkes profesyonel hizmet alıyor, kişiye özel havlu ve çarşaflar var, bütün bunların temizliğine özel bir önem veriliyor.” şeklinde konuştu.

Sahil Köyü farklı turizm alternatifleri sunuyor

Başta Sivas ve Tokat’tan olmak üzere, yaz aylarında denizinden faydalanmak için turistlerin akın ettiği Sahil Köyü, yeni eko turizm kimliği ile farklı turizm alternatifleri sunuyor. Sahil Köyü’nün yerel kültürü hissetmek isteyenlere hitap edeceğini belirten Marka Kent Ordu ekibinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Eko Turizm Köyü” statüsü ile birlikte turist sayısında artış beklediklerini söyledi. Deniz turizminin hem Ünye, hem de Sahil Köyü için önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Sahil Köyü, yazın doğa ile iç içe denize girmek isteyenlerin uğrak yeri. Ünye’deki otellerin çeşitliliği de konaklama için farklı alternatifler sunuyor, şimdi buna bir de köy evlerinde konaklama avantajı eklendi. Bu da turizm için çok önemli bir kazanımdır. Deniz turizmi zaten vardı, şimdi yeni düzenlemelerle birlikte eko turizm de olacak. Artık Sahil Köyü dilden dile dolaşacak ve Karadeniz’de turistlerin yeni alternatif turizm adresi olacak.” dedi.   

“Eko Turizm Köyü ”ne dönüştürülen Sahil Köyü’ne gelen turistler, deniz ve kıyı turizminin yanı sıra yöresel yemeklerden tadabilecek, süpürge ve semer yapımlarını yerinde görebilecek. Tamamen doğa ile iç içe olan köyde fındık bahçelerinin içinde doğa yürüyüşleri, dalından taze meyve ve sebzelerin toplanması, ineklerin sağılması, yumurtaların toplanması ve tavuklara bakılması gibi köy yaşantısına has etkinlikler de turistleri bekleyen diğer eko turizm örnekleri olacak.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir