Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9449 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2013 - 18:47

Karadenizli gıda devleri Trabzon'da buluştu

Büyüt
Küçült
Karadenizli gıda devleri Trabzonda
Tarım ve gıda sektöründe büyük buluşma Trabzon'da gerçekleşti


 

Tarım ve gıda sektöründe büyük buluşma Trabzon’da gerçekleşti

 

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) Gıda Komitesi üyeleri , KARGİD düzenlediği, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF) koordine ettiği ve KOSGEB’in desteklediği ‘Gıda ve Tarım Ürünleri Zirvesi’nde gıda ve tarım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar kendi aralarında ticaret köprüsü kurdu.

 

Trabzon Yıldız Sofrası’nda yapılan ve Amasya’dan Samsun’a, Sinop’tan Rize’ye Karadeniz Bölgesinde bulunan gıda ve tarım ürünleri, benzeri sektörler ve bu sektörde bulunan işletmelere mal ve hizmet üreten TUSKON üyesi 160 firma temsilcisi ikili iş görüşmelerinde bulundu.

 

KASİF Başkanı Osman Reis zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, federasyon olarak amaçlarının, konfederasyonları TUSKON’un önderliğinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle, esnafın tüccar, sanayicilerin ise uluslararası piyasalarda top koşturan birer oyunca haline gelmesine katkı sağlamak olduğu söyleyerek, “KASİF ve TUSKON olarak geniş bir aileyiz. TUSKON yurt dışı programları yaparken diğer taraftan da federasyonlar aracılığıyla yurt içine yönelik etkinlikler düzenliyor ve üyelerimizin birbiriyle ticaret yapmalarını teşvik ediyor. Bugün de bu amaç doğrultusunda bir araya geldik.  Yapılan zirve ile bölge illerinde bulunan gıda ve tarım ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren işadamlarının yeni pazarlar ve müşteriler bulmasına, yeni dağıtım kanalları ve mümessillere ulaşmalarına, ortaklık, yatırım ve bayilik için uygun kişilerle görüşmelerine, komşu illerle olan ticaret hacimlerinin ve birbirleriyle olan ticaretlerinin artmasına katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.

 

Bu tür programlarla Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların birbirini tanıma ve birbirleriyle ticaret yapma şanslarının artacağını söyleyen Reis, Ticaretin en temel kuralı olan “insanlar güvendikleri insanlarla alışveriş yaparlar” ilkesinden hareketle birbirine güvenen iş adamlarını birbiriyle ticaret yaparken görmenin en temel hedefleri olduğunu sözlerine ekledi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir