Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3385 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2012 - 20:34

Canikli bir köşeye atılacak siyasetçi değil

Büyüt
Küçült
Canikli bir köşeye atılacak siyasetçi

 

Türkiye 2 dönemdir tek parti iktidarı tarafından yönetiliyor. Bir çok eksikle beraber önemli hizmetler, değişimler hatta devrimler yapıldı. Tek parti iktidarının nimetlerinden ve hizmetlerinden her il fazlasıyla yararlanıyor. Teşkilatlar ile milletvekilleri uyum içerisinde çalışıyorlar. Fakat Giresun AK Partide Son kongre sürecinden bu yana  gizli bir iç çekişmenin yaşandığı zaman zaman gazetelerde gündeme geliyor. Parti içinde yetkili isimler bu çekişmeyi itiraf ediyorlar.

İl teşkilatı ile özellikle Giresun Grup Başkanvekili Nurettin Canikli arasında bir uyuşmazlığın yaşandığı alttan alta dillendiriliyor. Bu zaman zaman fotoğraflara dolayısıyla gazete manşetlerine ve ortalığı karıştırmak isteyen nöbetçi karıştırıcılara yarıyor. Bu farklı odakların ekmeğine yağ sürmekten başka işe yaramıyor. Kaybeden Giresun AK Parti oluyor...

 

Giresun AK Partide yaşananlara bir son verilmeli

 

Burada yaşananlar her neyse çok söylenti olduğu için tam manasıyla bilemiyoruz. Ama Nurettin Canikli AK Partinin Grup Başkanvekili. Kim ne derse desin Giresun İline önemli hizmetlerin gelmesinde büyük pay sahibi önemli bir siyasetçi. Giresun Limanının yapımı, Giresun Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Teşvik yasası ve en son olarak iki il için tarih sayılacak Ordu-Giresun havaalanının mimarlarından. Giresun iline ve ilçelerine aktarılan her hizmette imzası olan bir siyasetçi. Hızlı tren için yine ağırlığını koyacak güçte bir siyasetçi.  Canikli, Giresun siyasi tarihinde her zaman ismi geçecek bir aktör. Giresun İlinin siyasi yaşamında Ulusal bazda bu kadar gündemde olan fazla bir siyasetçi yetişmedi. Kabul edin yada etmeyin bu bir gerçek. Televizyonlarımızda haber bültenlerini açtığımızda, meclisle ilgili görüntülerde veya siyasi tartışmalarda Canikli hep başrollerde oynuyor. Bu nedenle Giresun İl teşkilatı ve diğer milletvekilleri için Canikli, tecrübeli ve abi rolünde bir isimdir. Buralara da performansıyla ve birikimiyle gelmiştir. Canikli, KİT Komisyonu başkanı iken de aynı şekilde etkili ve güçlü bir siyasetçiydi.

Bu düşünceler ışığında Canikli’ye karşı bir duruş sergileyen varsa büyük yanlış içerisindedir. Şayet Sayın Canikli ile teşkilat arasında sorun varsa burada kimse Canikli’den geri adım bekleyemez. Bu eşyanın tabiatına aykırıdır.

Tartışmalar kongreden beri sürüyor. Köşelere taşınıyor, hizipçilik yapanlara malzeme veriliyor. Bu yaşananlarda Giresun'a ve AK Partiye bir şey kazandırmıyor.  Burada AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli bir köşeye atılamayacağına göre teşkilatın bir adım atması ve gerekeni yapması gerekir. Aksi takdirde bu yaşanan süreç Giresun AK Partiye büyük zarar verecektir. Hele hele yerel seçimlere yaklaşıldığı şu süreçte, yaşanacak bir ayrışma AK Partinin lehine hiç olmaz!

Burada Başbakan ve genel merkez grup başkanvekilini yok saymaz. Bu nedenle il teşkilatının bir an önce olaya müdahale etmesi ve akılcı bir çözüm üretmesi gerekiyor. Aksi takdirde bir sonra ki hamlede yaşanması muhtemel olan seçeneklerden biri olan fesih veya tasfiye bir çok dargınlıklara, tepkilere ve ayrışmalara neden olacaktır. Daha büyük kırgınlıkların yaşanmaması için teşkilatta ki arkadaşlar partilerini seviyorlarsa adım atmalılar...





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir