Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16569 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2017 - 11:28

2. ALTIN NOTA beste finalistleri BELİRLENDİ

Büyüt
Küçült
2. ALTIN NOTA beste finalistleri
2. ALTIN NOTA beste finalistleri BELİRLENDİ../ Hikmet OKUYAR

Belediyelerin KÜLTÜR SANAT FONLARINI, medya ve güzel sanatlar öncüleri şahitliğinde kültür sanat etkinliklerine KATKI ve teşvik gayesiyle kullanıldığını duydukça ve gördükçe çok duygulanıyor; KÜLTÜR SANAT FONLARINDA BİRİKEN KAYNAKLARI YÖRE SANANATÇILARININ ve ÖZEL YETENEKLERİN FAYDASINA TAM İSABETLE KULLANAN ilkeli belediyelere de daha çok saygı duyuyoruz..

*
PROJE aşamasından hazırlık aşamasına kadar hayranlıkla ve özenle takip ettiğimiz; özel yetenekleri yeni isimleri yeni eserleri teşviklerle ödüllendirip hayranlarla da buluşturmayı hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın finalistleri açıklandı.

Yarşmanın en öenmli en ilginç özelliği de son 15 yılda Türkiye genelinde yapılan beste yarışmalarında ve benzer yarışmalarda 3 ödül almamış bestekarların yarışmaya katılması oldu..
*
Organizasyonu takip eden hayranları ve gereğini yapanları güzel sanatlar öncüsü kültür sanat dostları hayranlığımızla ŞİİR, müzik, BESTE, yorum yüklü duygularla, Türkiye SEVDASI coşkumuzla ve ŞEBİNGÜLÜ sunumlarımızla tebrik ediyoruz. 
*
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Sanat Müziği’ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2. Altın Nota Beste Yarışması ön eleme jürisi toplandı. Ön eleme jürisinde Ali ŞENOZAN, Bilge ÖZEN, Erdinç ÇELİKKOL, Mustafa COŞKUN, Şafaknur YALÇIN, Turhan TAŞAN yer aldı. 
*
Türkiye’de bir ilk sayılan ve 2.si tertiplenen yarışmaya başvuruların yoğun olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Şafaknur Yalçın, Türkiye’nin dört bir tarafından toplam 333 eserin katıldığını ve ön eleme sonuncunda 10 eserin finale kaldığını açıkladı. Bu seneki yarışmanın şartnamesinde bazı değişiklikler yapıldığını açıkladı. Yalçın, daha önce benzer yarışmalarda 3 kez derece almış bestekarların artık yarışmaya katılamadığını belirtti.ve bu şartname maddemizin diğer yarışmalarında da baz alınacağını umuyoruz..’ dedi 
*
Proje Koordinatörü EĞİTİMCİ Şair, Şiir Yorumcusu Şafaknur YALÇIN hitabının devamında; ’ Yarışmaya katılan eserleri büyük bir titizlikle incelendiğini belirterek, “ Kendi aramızda fikir alışverişi yapıyoruz. Her jüri üyemizden görüş alıyoruz. Finale kalan eser, bestekar ve söz yazarlarının hepsine başarılar diliyoruz” dedi. 
*
Antalya’nın marka organizasyonu ile birbirinden önemli isimlerin jüride yer aldığını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü ÇELİK, “Türk sanat müziğine yeni ve nitelikli bestekarlar kazandırmak, bestekarları yeni eserler üretmeye teşvik etmek adına başlatmış olduğumuz Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nı; Türk müziğine ve Antalya’mıza kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Altın Nota Beste Yarışması şehrimizin marka değerini oluşturan organizasyonlar arasında kendi yerini bulmuştur. Bu yıl yarışmamıza 333 eserin başvurması zaten bunun kanıtıdır. Bu tür organizasyonlarda her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL’e, Türk müziğine büyük emek vermiş üstatlarımıza ve bu projede emeği geçen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.
...
Finale kalan BESTEKARLAR :
...
2. Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda finale kalan bestekarların isimleri :
...
Aziz Zafer TEKİN, 
Tahsin ÇOLAK, 
Kemal KÜLAH, 
Kemal OLGUNCAN, 
Şahin ÇANGAL, 
Korkut SAMANCI, 
Türker ATİK, 
Cengizhan SÖNMEZ, 
Ahmet DOĞANAY, 
Hilmi GÖK.
...
Finalistlere Toplam 24 bin 500 TL ödül verilecek.
*
Birincilik ödülünün 4 bin lira olarak belirlendiği yarışmada toplam 24 bin 500 lira ödül dağıtılacak. 
Dereceye giren ilk on eserin ÖDÜL alacağı yarışma SONUNDA; BİRİNCİYE 4 bin TL, İKİNCİYE 3 bin 500 TL, ÜÇÜNCÜYE 3 bin TL ve 7 esere de MANSİYON ödülü olarak 2 biner TL verilecek.
*
Yetkililerden alınan bilgilere göre, YARIŞMANIN Final Etkinlikleri ve ÖDÜL TÖRENLERİ, 11 MART 2017 tarihinde ANTALYA il MERKEZİNDE yapılacak..
Final Jürisi’nde; Ali Şenozan, Bilge Özgen, Erdinç Çelikkkol, Turhan Taşan, Mustafa Sağyaşar, Kutlu Payaslı, Şafaknur Yalçın, Tülay Arıcı, Mustafa Coşkkun, Aydemir Tuncer ve onursal jüri başkanı Menderes Türel ile Onur Konuğu Amir Ateş yer alacak.
*
FİNAL etkinliklerinde ve ÖDÜL töreninde; TRT çekimi yapılacak, Sunucu TRT Sunucusu Derya KAYA,ile Konuk Sanatçı Çiğdem İnal GÜRDAL hazır olacak..
*
NETİCE itibariyle; son 15 yılda Türkiye genelinde bu ve benzer yarışmalarda 3 ÖDÜL almadan; ANKARA, BURSA, İSTANBUL, İZMİR, İZMİT, SAMSUN’dan Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’na eserleriyle katılıp finalist olmaya hak kazanan;
Aziz Zafer TEKİN, Tahsin ÇOLAK, Kemal KÜLAH, Kemal OLGUNCAN, Şahin ÇANGAL, Korkut SAMANCI, Türker ATİK, Cengizhan SÖNMEZ, Ahmet DOĞANAY, ve Hilmi GÖK’e;
Türk müziğine büyük emek vermiş üstatlarımıza ve bu projede emeği geçen ekip temsilcileri ile saygıdeğer kitle iletişim uzmanı medya mensuplarına; ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL ile Proje Koordinatörü, Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu Şafaknur YALÇIN şahsında; şiir müzik beste yorum yüklü duygularla tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi iletiyor ; başarılarını ve kalıcı hizmetlerini; aşık ozan şair ve şiir yorumcusu saz ve ses sanatçısı güzel sanatlar öncüsü canlarımızla diyalog halinde şiir dostu samimiyetiyle sürdürmelerini, projeyi de daha kapsamlı olarak ANTALYA dışındaki il ve ilçe belediyelerine tavsiye etmelerini diliyoruz.. 

 

Hikmet OKUYAR 
ŞÜSİYAD Başkanı
Şair Yazar Gazeteci
TÜRKİYE SEVDASI Proje Sahibi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir