Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18538 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2017 - 13:41

GÖRFED Çıtayı Yükseltiyor

Büyüt
Küçült
GÖRFED Çıtayı

Görele Dernekler Federasyonu (Görfed) tarafından organize edilen 1 Ekim 2017 Pazar günü yapılması planlanan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Büyük Görele Şöleni 8 Ekim 2017 Pazar günü  Meterolojinin yağış uyarılarına rağmen yapıldı.

Sabah saatlerinde şölenin yapılacağı Beykoz’da havanın yağışlı olmasıyla şölenin yeniden iptal edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Sosyal medya adreslerinden paylaşımda bulunan Görfed yöneticileri Görelelileri şölen alanıne davet etti. Öğlen saatlerine doğru Beykoz Kaymakdonduran Mesire alanında beş binin üzerinde Göreleli toplandı.

ADA GÖRELE’NİN DEĞERLERİ İLE KONUŞMASINA BAŞLADI

Kanal 28 ve Mavikaradeniz TV’nin ortak yayın yaptığı şölende açılış konuşmasını yapan Görfed Başkanı, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı ve Esenyurt  Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada “Sevgili Göreleliler Daha büyük daha heyecanlı adımlarla yürüyeceğiz. Hasan Ali Yücel kadar eğitimci, Bedri Rahmi Eyüpoğlu kadar yazar, Ahmet Kaçar kadar şair, Hamit Görele kadar ressam, Picoğlu Osman, Katip Şadi kadar kemençeci sizler gibi kıymetli çocuklarıyla beraber en iyi horoncu, kemençenin başkenti, pidenin anavatanı kaymak dondurmanın yapıldığı yer, ılgın ılgın derelerin hırçın denizlerle buluştuğu yeşil ve mavinin kucaklaştığı Görele’ye Giresun’a selam olsun.” dedi. Ada, birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasında Görele Dernekler Federasyonunun yaptığı çalışmalar ve bu çalışmalarda görev alan destek verenlere teşekkür etti. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na katkılarından dolayı ayrıca teşekkür eden Ada “Görele Dernekler Federasyonu olarak Görele adına yapılan her etkinliğin içinde olduk, Havaş’ın Tirebolu’ya kadar gelen servisi için gerekli girişimlerde bulunduk. Bugün Havaş Servisleri Ordu-Giresun Havaalanından Eynesil’e kadar gidiyor. Gurbet Sıla el ele büyük hedef Görele anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

ERENER: EN BÜYÜ DESTEKÇİMİZ GURBETÇİLERİMİZ

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener yaptığı selamlama konuşmasında, “Gurbette yaşayan hemşehrilerimiz, önemli görevlerde bulunan bürokratlarımız ve gurbette siyaset yapan Göreleliler sayesinde, kendi imkanlarımızla yapamayacağımız birçok yatırımı Görele’ye getirme imkanı buluyoruz. Gurbetçilerimizin, hemşehrilerimizin desteği devam ettikçe biz Görele’ye daha büyük yatırımlar yapabileceğiz. Her Fırsatta sizleri ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Federasyonumuza ve hemşehrilerimize destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

GÖRELE’NİN TADLARI VE DEĞERLERİ TANITILDI

Şölen alanında kurulan standlarda Görele Spor formaları satılırken Pancar çorbası, Görele Pastası, Görele dondurması, Keser Helvası, Fındık, Görele kaymağı gibi birçok yerel yiyecek ziyaretçilere ikram edilerek tanıtımı yapıldı.

STK BÜROKRASİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Spor Kulübü Başkanı İlhan Fuat Tavacı, İBB Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Tahmaz’ın da selamlama konuşması yaptığı Büyük Görele Şölenine; İBB Çevre Koruma Daire Başkanı Fuat Alarçin, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz’da v Esenyurt’ta bulunan birçok sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun Medya Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Toygar ve yönetim kurulu üyeleri, Tuzla, Üsküdar, Bayrampaşa, Ümraniye, Arnavutköy Giresun Derneği başkanları, şölene katılanlar arasındaydı.

HORON VE KONSER BİR ARADAYDI

Yöresel sanatçılar Kara Davut, Hakan Köntek, Tekin Hıdır ve Yaşar Reis’in sahne aldığı şölende Gizem Kara konser verdi. Şölenin finalinde Karadenizin ulusal sanatçılarından Resul Dindar sahne aldı. Yaklaşık 2 saat boyunca Görelelilere keyifli anlar yaşatan Dindar, konser sonrasında yaklaşık 1 saat boyunca alandan ayrılmayarak kendisiyle resim çektirmek isteyen tüm hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. Görfed Yönetim Kurulu sahne alan tüm sanatçılara günün anısına birar plaket verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir