Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9917 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Ocak 2017 - 17:33

60 Bin Gelir Getirici Tür Fidanı Toprakla Buluştu

Büyüt
Küçült
60 Bin Gelir Getirici Tür Fidanı Toprakla
Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 60 Bin Gelir Getirici Tür Fidanını Toprakla Buluşturdu…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Giresun, Ordu ve Sivas’ta bulunan toplam 37 adet köyde
1.635 dekarda 60 bin fidanı toprakla buluşturdu.

60 Bin Fidanın 36 Bini Badem, 7 Bini Ceviz Türlerinden Oluşuyor

OGM tarafından yürütülen çalışmalarda 36 bini badem, 7 bini ceviz ve 17 bini diğer tür olmak üzere toplam 60 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi. Bu çerçevede Giresun’da 4 köyde 80 dekar alanda badem, 5 köyde 320 dekarda ceviz ve 5 köyde 120 dekar alanda dut, kestane, ıhlamur, kiraz, erik gibi türler dikildi.

Ordu’da 5 köyde 220 dekarda badem, 7 köyde 210 dekarda ceviz ve 6 köyde 135 dekar alanda diğer türlerden fidanlar toprakla buluştu. Çalışmaların Sivas ayağında ise 4 köyde 800 dekar alanda badem ve 1 köyde 50 dekarlık alanda ceviz dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarına devam edileceğini vurgulayarak “2017 yılında 5.000 Köye 5.000 Orman Projesi ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 15 köyde daha ceviz, badem ve diğer tür fidanları toprakla buluşturmayı hedefliyoruz”  dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir