Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 21583 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   11 Mart 2017 - 13:36

Şebinkarahisar Yolu Üzerindeki Dört Minareli Cami

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisar Yolu Üzerindeki Dört Minareli

Şebinkarahisar yolu üzerindeki Sökün Köyüne ait boş arazi içinde bulunan meşhur dört minareli caminin neden oraya ve dört minareli yapıldığını, caminin banilerinden Selahattin Yiğit Şebingündem Haber'e anlattı.

Suşehri, Şebinkarahisar yolu üzerinde boş arazi içindeki dört minareli Camiyi görenler neden boş araziye ve dört minareli yapıldığını merak eder, sebebini öğrenmeye çalışırlardı. Şebingündem Haber Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Şenel Odacı, Suşehri Sökün Köyüne yapılan caminin banilerinden Selahattin Yiğit'i İstanbul Esenlerde İnşaat Malzemeleri satışı yaptığı ofisinde ziyaret ederek, meşhur Cami'nin yapılış hikayesini sordu.

1964 yılında İstanbul'a gelen Selahattin Yiğit, İnşaat Malzemesi satışının yanı sıra, halen İstanbul'un çeşitli yerlerinde yapsat şeklinde konut inşaatları ve müteahhitlik yapıyor. Geçmişte okul, yurt, fabrika inşaatları yapan,  yardım sever kişiliği ile çevresinde sevilen Selahattin Bey, bu güne kadar beş cami yapılmasına vesile olduğunu, altıncısını Sökün Köyüne iki arkadaşı, Adil Yılmaz ve Adil Tepe ile üç arkadaş birlikte yaptırdıklarını söylüyor.

Selahattin Yiğit,(Selahattin Kalfa) Sökün Köyündeki merak edilen dört minareli caminin yapılış hikayesini ise şöyle anlatıyor. "Suşehri Sökün Köyüne, Adil Yılmaz ve Adil Tepe arkadaşlarımla birlikte cami yapılmasına karar verdik. Köyümüzün camisi bayağı eskiydi, yeni cami yapılması için yeri de müsait olmadığından, arkadaşlarımla birlikte köyümüzün şimdiki yerine caminin yapılmasına karar verdik. Yoldan geçerken caminin boş arazideymiş gibi görünen yer, köyümüzün dört mahallenin ortası. Ana yola yakın olacağından yolcularında faydalanacağını düşündük ve oraya yapılmasına karar verdik.

Neden dört minare yaptınız diye sorarsanız, caminin dört minareli yapılması tamamen ustamızın yanlışından ortaya çıktı. İlk önce iki minareli olacaktı, minarelerin temelini attık. Ustalara Osmanlı stilinde minare yapılacağını söyleyerek tarifini de yaptım. İşim icabı İstanbul'a döndüm. Daha sonra tekrar köye gittiğimde birde ne göreyim kiliseyi andıran bir şey ortaya çıkarmış. Bu konuda benim tecrübem var, bundan öncede beş cami yaptırdım az çok işten anlıyoruz böyle bir şey başımıza gelmemişti. Ustaya bu böyle olmaz dedim. Yapılan minareleri yıksak oda olmaz. Ne yapalım diye düşünürken, minare sayısını üçe çıkarsak oda olmaz dedik ve işi dört minareye çevirerek camiyi bugünkü haline getirerek tamamladık.

Yapılan caminin bu kadar konuşulacağını tahmin edemezdik. Demek ki her şerde bir hayır varmış. Cami iki minareli olsa kimse konuşmazdı. Dört minareli oldu, şimdi herkes Sökün Köyünden ve camimizden bahsediyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir