Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7990 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   27 Ocak 2014 - 00:54

Batıya Doğru Akan Nehir Ayakta Alkışlandı

Büyüt
Küçült
Batıya Doğru Akan Nehir Ayakta
Yapımını İngiliz Lion TV’nin üstlendiği, Başbakanlık Türk Tanıtma Fonu’nun desteğiyle, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezince hazırlanan belgeseli,

 
     "BATIYA DOĞRU AKAN NEHİR" BELGESELİ PİRAZİZ'DE AYAKTA ALKIŞLANDI

     Yapımını İngiliz Lion TV’nin üstlendiği, Başbakanlık Türk Tanıtma Fonu’nun desteğiyle, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezince hazırlanan belgeseli, insanlığın 12 bin yıl öncesine uzanan medeniyet yolculuğunu anlatan, bugüne dek yapılmış en kapsamlı belgesel olma özelliği taşıyan her biri 45 dakikalık 20 bölümden oluşan belgeselin uzun ve kısa olmak üzere 2 versiyonundan kısa olanı Piraziz İsmail Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda ilçede bulunan okullardan gelen öğrencilere Eğitimci yazar ve Eğitim Müfettişi Hakkı Yılmaz ve Piraziz Bahçeşehir Üniversitesi temsilcisi Filiz Öztürk’ün katkılarıyla sinevizyon şeklinde gösterildi. İzleyenler arasında Piraziz İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam, Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Süt’te hazır bulundu. Dünya kamuoyunun dikkatini, uygarlığın gerçek doğum yeri olan Ortadoğudaki iki nehrin arasına, Mezopotamya’ya çevirmeyi amaçlayan belgesel büyük ilgi ve merakla izlendi.

     Belgeselle ilgili görüşlerini belirten kaymakam Hüseyin Çam gazetemize şu açıklamalarda bulundu.’’Gerçekten hayatımda bu denli muhteşem bir belgesel izlemedim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu belgeseli izledikten sonra etkilenmemek elde değil. Bu belgeseli Türk gençliğinin kesinlikle izlemesi gerekir. Bahçeşehir Üniversitesine ne kadar teşekkür etsek azdır.’’dedi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Süt’e sömestri tatilinden sonra Piraziz’de tüm okullarda bu belgeselin tüm öğrencilere tarih öğretmenleri eşliğinde anlatılarak gösterilmesi için talimat verdi.


 nefsipiraziz.com

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir