Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8204 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2013 - 18:45

Dev Çotanaklar Galibiyete Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Dev Çotanaklar Galibiyete Devam
Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Yeşilgiresun Belediyespor fırtınası kaldığı yerden esmeye devam ediyor.


DEV ÇOTANAKLAR GALİBİYETE DEVAM EDİYOR: 75 – 68

Yeşilgiresun Belediyespor, 2. Hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde Ankara Mamak DSİ Era'yı konuk etti. Sezona Bandırma Kırmızı galibiyetiyle başlayan Yeşil Beyazlılar, ilk yarısını 33-36 geride tamamladığı maçı üçüncü periyotta lehine çevirmesini bildi ve rakibini 75 – 68 mağlup ederek, 2’de 2 yapmayı başardı.

Rakibinin karşısına Marcus, Yunus, İsmail, Heytvelt ve Oğuz beşlisiyle çıkan Yeşilgiresun Belediyespor ilk periyodu 19-20, ikinci periyodu ise 33-36 mağlup kapattı. Üçüncü periyotta atağa kalkan Dev Çotanaklar, 50 – 48 önde bitirdi. Kalan sürede skor üstünlüğünü koruyan Yeşil Beyazlılar, parkeden 75 – 68’lik galibiyetle ayrıldı.

Geçtiğimiz sezon oynanan Trabzonspor maçında yaşanan olaylardan sonra üç maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle müsabakayı bayanlar ve 14 yaş altı çocuklar takip etti. Ancak buna rağmen bütün tribünler doldu ve taraftarlar maç boyunca yaptığı tezahüratlarla Yeşil Beyaz'lı ekibe destek oldular.

Karşılaşmayı Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’da yakından takip ettiler.

Yeşil Giresun Belediye’de 51 sayı iki oyuncudan geldi, Marcus Hall 30 sayı, 5 ribaund, 4 asistle oynarken, Can Özcan 21 sayı (4/6 üçlük), 7 ribaund, 1 asist üretti. Heytvelt ise 7 sayı atabildi. Yunus Çankaya 0/8 üçlükle oynadığı maçı 6 sayıyla tamamladı.

DSİ Era'da Hakan Erol 19 sayı, 14 ribaundla double-double yaparken, Kaspars Kambala 22 sayı, 8 ribaund, Onur Altınmakas 10 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Mustafa Baki Görür 7 sayı, 12 ribaundla direnç koydu.

“BİZ İYİ BİR TAKIMIZ”
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşilgiresun Belediyespor oyuncusu Can Özcan, “Bu ligde biraz erken gibi olsa da üst lige çıkmak için en büyük adaylardan biri olduğumuzu düşünüyorum. Evimizde oynadığımız ilk maçtı. Kötü başladık ama iyi bir takım olduğumuzdan dolayı en iyi şekilde toparlanıp, maçı iyi bitirdik. Şimdi gelecek haftaki maçımıza hazırlanacağız. Biz iyi bir takımız. Bu ligde biraz erken gibi olsa da üst lige çıkmak için en büyük adaylardan biri olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

“BAYAN VE ÇOCUK TARAFTARLARIMIZ HARİKAYDI”
Özcan’dan sonra konuşan Yeşilgiresun Belediyespor Koçu Yücel Platin ise, “Bu maçı önemsiyordum. Bizim için çok kritik bir maçtı. Karşımızdaki takım çok ciddiydi. Rakibimiz hazır bir takımdı. Biz bir iki hafta oldu takım antrenmanlarına başlayalı. Bu açıdan iyi oldu. Neden iyi derseniz, Maliye Milli Piyango ve Best maçları var. Bu maçları da kazanırsak, 4’te 4’le başlar, geç başlamamızı telafi ederiz. Geç başlamışken 4’te 4 başlamak artı olur. Çok erken konuşmak istemiyorum ama bu takım, çok enteresan bir takım olacak. Biz forma girdiğimiz zaman daha farklı bir takım hüviyetine bürüneceğiz. 8 kişi oynadık. Ama ben 8 kişinin de performansından memnunum. Çok zevkli bir maç oldu. Geçen senenin çok karizmatik bir takımının temsilcisi olmaktan dolayı oyuncularımız biraz gergindi sanırım. Ben bunu hissettim. Ayrıca bayan ve çocuk taraftarlarımız harikaydı. Hepsine tek tek teşekkür ederim bizleri yalnız bırakmadıkları için.” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR MAÇ OLDU”
Maç ile ilgili bir değerlendirmede Ankara Mamak DSİ Era oyuncusu Ali Ulaş Peker yaptı. Peker konuşmasında şunlara yer verdi, “Sezonun ikinci haftası güzel bir maç oldu. İlk yarı maça çok iyi başladık ve oyunda kalmayı başardık. İkinci yarı bir düşüş yaşadık. Şut ritimlerimiz düştü. Çok boş pozisyonlar verdik rakibimize. Böyle olunca da maçı kayıp ettik.” dedi.

“GİRESUN ÇOK KAPASİTELİ BİR TAKIM”
Maça iyi başladık fakat üç tane oyuncumuzun erkan faulleri yüzünden çok büyük sıkıntı yaşadık diyen Ankara Mamak DSİ Era Koçu, “Giresun sağ ve seyirci avantajını da kullandı. İyi organize olamadık. Şunu söylemek istiyorum biz federasyon kupasından çıktık. Her şeyi yaşadık ama burada çok kolay fauller çalınıyor. Mutlaka bunun bir standardının olması lazım. Giresun’u kutluyorum çok kapasiteli bir takım. Yücel hocayı da ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.

Salon: 19 Eylül

Hakemler: Murat Turan, Ahmet Taner İbin, Ali Cihan Yıldırım

Yeşilgiresun Belediyespor: Marcus Anthony Hall(30), Ümit Türkoğlu(4), Yunus Çankaya(6), İsmail Çevik(4), Can Özcan(21), Heytvelt(7), Oğuz Erdoğan(2), Kaan Üner(1).

Ankara Mamak DSİ Era: Onur(10), Lamar Desean Karim(7), Can Uzun(3), Hakan Erol(19), Mustafa Baki Görür(7), Kambala(22).

Periyotlar: (19-20), (14-16) | (17-12), (25-20)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir