Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15533 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2017 - 10:35

Yücel Çelikbilek’ten Giresun Derneğine Tam Kadro Ziyaret

Büyüt
Küçült
Yücel Çelikbilek’ten Giresun Derneğine Tam Kadro

Beykozlu Giresunlular Derneği 30. Yıl etkinlikleri kapsamında Şubat ayı toplantısını 23 Şubat 2017 Perşembe akşamı dernek merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Beykoz’daki Giresun STK’larının başkanları ve köy temsilcileri de katıldı.

Dernek Başkanı Ali Bilir, STK temsilcilerine derneğin 30. Yıl etkinlikleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilir, “Biliyorsunuz 30. Yıl etkinlikleri kapsamında bir çok faaliyet yapacağımızı daha önce bir broşür ile belirlemiştik. Şimdi Beykoz’daki derneklerimizle birlikte bir futbol turnuvası düzenliyoruz. 1 Mart tarihine kadar müracatları alacağız ve Nisan ayı sonu gibi bu turnuvayı bitirmeyi hedefliyoruz. 15 Mart’a kadar kemençe ve folklor kursu içinde müracatları alacağız. Yeterli müracaat olmadığı için bu kurslarımızı henüz açamadık. Kosgeb ile ortak bir kurs yapılması için bir çalışma yürütüyoruz ve bu kurs sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz. Kaymakdonduran Yayla şenliğimizin tarihini 7 mayıs olarak belirledik. Derneğimizin önümüzdeki günlerde yoğun bir etkinlik programı olacak. Bu süreci yönetim kurulu üyelerimizin yanı sıra dernek başkanlarımız ve konularında uzman hemşehrilerimizle birlikte yürüteceğiz.” dedi.

YÜCEL ÇELİKBİLEK’TEN TAM KADRO ZİYARET

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan yardımcıları Salim Öztürk, Muharrem Kaşıtoğlu, Yakup Özbek, Tacettin Aksu, Mahmut Gülbasar, belediye meclis üyeleri Hakkı Emanet, Nevzat Oral, Sinan Çıtlak ve birim müdürleriyle Beykozlu Giresunlular Derneğini ziyaret etti. Çelikbilek yaptığı selamlama konuşmasında “Bugünkü ziyaretimiz hem derneğinize iadeyi ziyaret hem de Beykoz’daki ilk derneklerine yaptığımız ziyaretler kapsamında yapılmıştır. Başkana teşekkür ediyoruz, bugün bizim için pancar çorbası ve lahana dolması hazırlamışlar. Biz yemeğimizi yerken sizlerin sorunlarını, isteklerini bize katkılarını dinleyelim.” dedi. Dernek yönetim kurulu üyeleri Beykoz’daki 2B arazileri, tapu sorunları ve referandum ile ilgili soru ve çekincelerini Çelikbilek’e sordular.

GİRESUNLULAR VATANSEVERDİR

Belediye Başkan Yardımcısı ve Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Salim Öztürk yaptığı konuşmada “Bu ülke için canını seve seve veren Giresun uşakları olarak her zaman devletin yanında olan bir toplum olduk. Olmaya da devam edeceğimizi sizler adına ben başkanıma söz veriyorum.” dedi. Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili düşüncelerini de anlattı.

NEDEN BİZ İRAN’A BENZEMEYE ÇALIŞIYORUZ.

Demet Yeşilbaş, “22 arap ülkesi 4 tanede Müslüman ülke var. Bunlar, Afganistan, Pakistan İran ve Türkiye. Biz bunların üçünden de farklıyız. Neden farklılığımızı bu ülkelere yaymıyoruz da biz onlara benzemeye çalışıyoruz. Niye bir Amerika, İngiltere gibi olmuyoruz? Geçen gün Azerbeycan’da olanı hepimiz gördük. Bizde de aynısının olmayacağının garantisi yok ki” dedi.

TAYYİP BEY ÇEKETİNİ KOYSA YİNE BELLİ BİR MİKTAR OY ALIR

Yücel Çelikbilek referandum ile ilgili katılımcıların sorduğu soruları yanıtlarken, “Hiçbir zaman bu ülkede her yetki bir kişinin elinde toplanmadı. Tayyip Erdoğan tüm yetkileri eline almak istese hiçbir zaman kendi süresini sınırlandıran bir olayın içine girmez. Tayyip bey bu sisteme geçmese herhangi bir değişiklik olmasa halk oy verdiği sürece bu ülkede 20-25 yıl başbakanlık yapar mı? Allah ömür verdiği sürece yapar. Türkiye’de hatta dünyada rekor kırar. Şu andaki sistemde Tayyip Bey’in başbakanlıktan gitmesi oy gücüyle,karşısındaki siyasi partilerin kendi gayretsizliği, kendilerini halka anlatamamaları, kendi imkansızlıklarıyla mümkün görünmüyor. Tayyip bey Allah korusun gene bu ülkede çeketini koysa belirli bir oy alır bir yere gelir.” dedi. Çelikbilek, referandum ile getirilmek istenen sistemle ilgili bilgiler verdi. Seçilme yaşının 18’e çekilmesi konusundaki çekincelerin doğru olmadığını, her 18 yaşına girenin vekil seçilmesinin söz konusu olmadığını, Türkiyenin çok zeki bir nesille tanıştığını, bu çocukların sorumluluk almasını sağlamak gerektiğini, bunun en önemli örneğinin de Ali Babacan olduğunu söyledi. Çok genç yaşta milletvekili olan Babacan’ın çok önemli görevler üstlendiğini belirtti. Gençlerin 15 Temmuz’da çok önemli işler yaptığını herkesin gördüğünü belirten Çelikbilek, bu gençlere güvenilmesi gerektiğini, her zaman bir Tayyip Erdoğan’ın çıkmasını mı bekleyeceğiz dedi.

DEVLET BAHÇELİ HER SIKIŞIK DURUMDA ÇÖZÜM BULUYOR

Demet Yeşilbaş’ şu ana kadar hep A planının yani Evetin konuşulduğunu, referandumda Hayır çıkması durumunda ne olacağını sorması üzerine Çelikbilek, mevcut sistemin aynen devam edeceğini, ama bir süre sonra Hayır diyenlerinde bu işin böyle gitmeyeceğini göreceğini belirtti. Çelikbilek, “Miliyetçi Hareket Partisi durup dururken mi bu noktaya geldi. Hayır. Baktılar ki memleketin işleri iyiye gitmiyor. Devlet bey her sıkışık durumda kendi düşünce sistemi içinde çözüm bulan birisidir. 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde Devlet Bahçeli ‘Bu halk bize 5 yıl bu göreve devam edin diye oy verdi’ deyip meclise girdi ve Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildi. CHP seçimi anayasa mahkemesine götürmeseydi bugün belki de bu sistemi konuşmayacaktık. CHP’nin bu konularda söyleyecek bir sözü yoktur. Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar hep kavgalı oldu. Bugün getirmeye çalıştığımız sistem bu kavgaları önleyecek.” dedi.

BASINA DİKKATLİ KONUŞACAKSIN

Giresun Medya Platformu Genel Sekreteri Abdullah Öner Meral’in Dostbeykoz Gazetesi yazarı Kader Gür’ün Ak Parti Beykoz Teşkilatı ile ilgili yazdığı “Beykoz’da bu sessizlik...” adlı yazı ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Çelikbilek, yazıyı okumadığını ancak bu güne kadar hiçbir basın mesubuna şunu yaz bunu yazma gibi bir söyleminin olmadığını belirtti. Çelikbilek “Basının karşısında konuştuğunuz şeylere dikkat edeceksiniz. Ben bir kere dikkat etmedim, gazeteci kardeşimiz de yazdı bir sürü sıkıntısını çektim.” dedi.

Ziyaret bitiminde Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Ali Bilir ziyaretin anısına Başkan Yücel Çelikbilek’e Giresun’un simgesi haline gelen Çotanak Heykeli’ni hediye etti.

Haber-Fotoğraf: Abdullah Öner MERAL (Giresun Medya Platformu)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir