Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8469 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2014 - 00:53

Geleceği Bilen Gazeteyi Gördünüz mü?

Büyüt
Küçült
Geleceği Bilen Gazeteyi Gördünüz
Geçmiş tarihli haberleri günlük bir akışa çevirerek, günlük gazete mantığı ile hareket eden internet sitesi, güncel haber sitelerinden farklı olarak her gün, o güne ait geçmiş yılların haber kupürlerini yaşam, politika, spor, magazin, kültür-sanat eğitim, ekonomi, bilim başlıklarıyla yer veriyor.

Geçmiş tarihli haberleri günlük bir akışa çevirerek, günlük gazete mantığı ile hareket eden internet sitesi, güncel haber sitelerinden farklı olarak her gün, o güne ait geçmiş yılların haber kupürlerini yaşam, politika, spor, magazin, kültür-sanat eğitim, ekonomi, bilim başlıklarıyla yer veriyor.

Gazetede, 1930′da şehir hayatında artan hırsızlık vakalarından, 1954 yazında İstanbul’da artan trafik haberine, 1965 yılında “Toprak reformunu İnönü’ye ilk defa ben ilham ettim” diyen Hatice Ceylan haberinden, 1968′de üniversitelerin süresiz kapatılmasına ve Özal’ın 1987′de “Türkiye’de İran benzeri bir rejim kurulamaz” açıklamasına kadar geniş bir tarih skalasını kapsayan haberler okunabiliyor.

Geçmişe bakış açısını arşiv ve tarihte bugün niteliğinden çıkarıp bir adım daha öteye götüren proje, geçmişi, olaylar, tarihler ya da kişiler temelinde değil, kişi ya da toplumda bıraktığı duygular çerçevesinde değerlendiriyor, haber seçkisini ve yayın akışını bu doğrultuda belirliyor.

“Geleceği bilen tek gazete” sloganıyla yola çıkan Geçmiş Gazete, gündeme dair parallellikler de kurarak geçmişten bugüne bir ayna vazifesi görüyor, eski tarihli haberleri okurken günümüzü, geçmişin yarattığı duygu halleri ve bakış açıları ile değerlendirme imkanı sunuyor.

Görsel olarak da geçmişin dokusuna sadık kalınarak tasarlanan internet gazetesi, sadece haberler bölümünde değil banner alanlarında da eski reklamlara yer veriyor.

Geçmiş Gazete özellikle Türkiye tarihini şimdiki bakış açısıyla “fark edip” bugüne daha “farklı bir anlayışla” bakabilmek için alanında ilk ve tek mecra olma özelliği gösteriyor. Geçmiş Gazete’ye, gecmisgazete.com adresinden ulaşabilirsiniz…



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir