Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14094 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2017 - 17:03

Doğankent’te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Yapıldı

Büyüt
Küçült
Doğankent’te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Doğankent ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Doğankent Müftülüğü tarafından Belediye kapalı Halı sahada organize edilen program, Çatalağaç Köyü Derindere Mahallesi İmam-Hatip’i Ömer Akın’ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Kutlu Doğum Haftası açılışında Doğankent Müftüsü Yusuf Çakır yaptığı konuşmada; Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Hz. Muhammed'in hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilediğini söyledi. İslam’ın güven, barış ve huzuru inşa için geldiğini ifade eden Çakır, "Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'i daha iyi tanımak, anlamak, anlatmak ve O'nun sevgisini her daim canlı tutmak için bir aradayız. Her yıl coşku ve heyecanla kutladığımız Kutlu Doğumun manevi havasını hep birlikte yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Bugünlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız vardır. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır." diye konuştu.

Ay Yıldız ilahi korosundan İlahi dinletilerinin ardından Kutlu Doğum haftası etkinliklerine katılan Diyanet işleri başkanlığı Hac ve umre eğitim dairesi başkanı Dr. Fatih Kurt bir konuşma yaptı. Kurt;“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansında önemli noktalara değinerek; güven toplumunun oluşmasında 5 esasın bulunması gerektiğini, ilk önce kendimizin güvenilir olmamız gerektiğini ifade ettiler. Bu gün güven duygusunun azalması dolayısı ile şehirlerimizin en küçük birimlerine kadar kamera kurularak denetlenmeye çalışılmaktadır. Biz kendimize güven duyalım ki başkaları da bize güven duysun diyerek hep Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, Güvenilir insan olduğunun bilinci içinde onu örnek alarak yaşamaya çalışmalıyız.”dedi.

Kutlu Doğum haftası etkinliklerine katılan Diyanet işleri başkanlığı Hac ve umre eğitim dairesi başkanı Dr. Fatih Kurt’a Doğankent Müftüsü tarafından hazırlanan plaket, Gümüşhane Müftüsü Ercan Aksu tarafından verildi. Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin ise 1835 Harşıt Nahiyesi Nüfus Defteri’ni verdi.

Kutlu Doğum Haftası töreni; 4-6 yaş grubu İrfan Çocuk kuran kursu öğrencilerinin ilahi,ler söylemesinin ardından sona erdi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine; Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Gümüşhane il Müftüsü Ercan Aksu, Diyanet işleri Başkanlığı Hac ve umre eğitim dairesi başkanı Dr. Fatih Kurt, Doğankent Müftüsü Yusuf Çakır, AK Parti Doğankent ilçe Başkanı Rüşan Özden, MHP Doğankent ilçe Başkanı Cemil Kara, ilçe ve köylerinde çalışmakta olan İmam-Hatipler ve vatandaşlar katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir