Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18350 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2016 - 00:18

İlesam Başarılara Odaklı.. / Müzeyyen Keskin

Büyüt
Küçült
İlesam Başarılara Odaklı.. / Müzeyyen

Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği İlesam; İlkini gecen sene Azarbeycan '' Mahnidan Şarkıya '' isimli etkinlikle, bu sene de ikincisi tertiplenmiş olan '' Hoyrattan Şarkıya '' etkinlikleriyle kalıcı hizmetlere imza attı.
*
08.12.2016 tarih ve saat: 20.00 başlayan konseri Ankara / Bahçelievler Arı stüdyolarından TRT AVAZ tarafından canlı olarak yayınladı.
*


Organizasyonu Türkiye ile Irak - Türkmen Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği tarafından gerçekleştirildi. 
*
İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız bir konuşma yaptı, ardından Iraklı Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği Türkmen Kültür Büro Başkanı Fevzi Ekrem Terzioğlu duygusal konuşma yaptı ve duygu yüklü şiirini okudu. 
*
Ayrıca Irak Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği Türkmen Kültür Bürosu Uluslar arası Genel Koordinatörlüğünü Şemsettin Küzeci yaptı.
*


Ülkelerin karşılıklı olarak şiirlerinin bestelenmesi ve yorumlanması Türkmen bestelerinin Türk besteciler, Türk bestelerini de Türkmen besteciler tarafından bestelendi. Solistler: Ömer Türkmenoğlu, Ercan Ahmet, Ali İnceparmak, İmdat Yaldız, Müeyyed Beyoğlu, Velit Ocuşlu ve Burcu Soysev, Çiğdem Gürdal, Turgut Karadeniz, Faruk Şahin, Ahmet Tuzlu, Mehmet Kaya tarafından ve 12 eserin seslendirildiği Koroyu Bestekar, Koro Şefi: Özgen Gürbüz yönetti.
*

Konser sonunda ödül töreni de vardı. Törende ödülleri; Cumhurbaşkanlığı Baş danışmanı Sayın Yalçın TOPCU verdi.
*
'' 05 /11 Ocak 2017, Arif Nihat Asya Şiir Etkinlikleri ve Şiir Yorumcuları Haftası hazırlıkları vesilesiyle; Sunumları ve paylaşımları bulundukları illerden takip eden Türkiye Sevdası Proje Sahibi Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar ve Yayın Danışmanları da proğramda yer alanlara, Koro Şefi nezdinde; tek tek tebriklerini ve başarı dileklerini ileterek etkinliklerin yaygınlaştırılmasını proje sahiplerinin gerçekçi olarak teşvik edilmelerini özel yeteneklerin de kültürün temeli esasına ve ciddiyetine göre değerlendirilmesini istediler..
*
Beste ve söz yazarlarımızı, Koro Şefimizi ve solistlerimize ayrıca tüm emeği geçen herkesi tek tek kutluyoruz.
Böyle durumlar da insanlar yıllarca görmedikleri şair dostlarıyla karşılaşması ve hasret gidermesi ayrı bir mutluluk.
*
Propramı; İlesam Üyesi, Amasyaşat Bakanı ve Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı olarak izledik ve Türkmen Sanatçılar Birliği üyelerinden Başkan Fevzi Ekrem Terzioğlu’na, Sanatçı Müeyyed Beyoğlu’na ve Bestekar Hüseyin Bahattin’ne Türkiye Sevdası isimli tanıtım turi,zm kültür sanat eseri ile Amasya Sevdası armağan ettik.
*
İlesam gerçekten çok güzel işlere imza atmakta ve atmaya da devam edecektir. Kutluyoruz İLESA’mı . Selam, saygı, sevgiler gönderiyoruz.
*
Müzeyyen KESKİN
Amasyaşat Başkanı
Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı

Kaydet



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir