Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6816 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2013 - 11:47

Kentin İnsanı Ya da İnsanın Kenti

Büyüt
Küçült
Kentin İnsanı Ya da İnsanın
Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçıları, bu yıl ''Kentsel Yaşam'' temasıyla düzenlenen 20. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’na davetli

KENTİN İNSANI YA DA İNSANIN KENTİ

 Amatör ve  profesyonel tüm fotoğraf sanatçıları, bu yıl “Kentsel Yaşam” temasıyla düzenlenen 20. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’na davetli

“Kentin en seçkin sokağında sıradan bir simitçinin sesi duyulabilir, parklarında-cafelerinde de fala bakanlarına rastlanılabilir. Kentlerde gecekondu ile gökdelen yan yana boylarını ölçer. Birahanelerinde Anadolu işi türküler söylenirken en entelektüel sohbetler orada koyulaşır. Gecekondu bahçelerinde salçaların kaynayan kokusu mahalleyi sararken, caddelerin kararsız adımlarla kaynayan kalabalığında, iletişim teknolojisinin en yeni boyutu kendisini gösterebilir”.

Yukarıdaki cümlelerle, bu yıl yirmincisi düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmasına katılımı teşvik etmeyi ve yarışmacılara ilham vermeyi hedefleyen Akiffelsefe Derneği, kentlerde yaşamın, sokaklarda, meydanlarda, mekanlarda nasıl iç içe geçtiğini, zıtlıklardan uyumun nasıl yakalandığını sergilemek amacıyla yarışma temasını  “Kentsel Yaşam” olarak belirledi.

Kentlerde, her toplum katmanına ait kültürün, birbirinden güç alarak, birbirini besleyerek yaşadığını göstermeyi de hedefleyen yarışmaya hem siyah-beyaz hem de renkli fotoğraf dallarında katılmak mümkün.

Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal yarışmaya ilişkin olarak; “Evlerimizden daha çok sokaklarında, sinemalarında, parklarında zaman geçirdiğimiz kentlerimizdeki geleneksel yaşantıyı, fotoğraf sanatı ile belgelemek-paylaşmak, kentteki insanın ve insanın şekil verdiği kentlerin durumuna dikkat çekmek için tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını, yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Son katılım tarihinin 13 Ocak, 2014 Pazartesi olarak belirlendiği yarışmayla ilgili detaylı bilgiyewww.gelenekselturkiye.org veya www.aktiffelsefe.org adreslerinden ulaşılabilir.

Seçici Kurul:

Ozan Sağdıç                          (Devlet Fotoğraf Sanatçısı)

Mehmet Arslan Güven        (Fotoğraf Sanatçısı)

Adnan Polat                          (Fotoğraf Sanatçısı)

Abdullah Gündüz                 (Folklor Araştırmacısı)

Uğur Kavas                           (Foto Muhabirleri Derneği)

Eray Kanımtürk                     Aktiffelsefe Üyesi ve Fotoğraf sanatçısı

Nazım Öztürk                        Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Üyesi

      HAKKIMIZDA

Aktiffelsefe ve GEA, bir Yeni Yüksektepe Kültür Derneği markalarıdır.

YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ, 2014’de 25.YILINI KUTLAYAN FELSEFE, KÜLTÜR, GÖNÜLLÜLÜK ALANLARINDA ÇALIŞMALAR YAPAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR.

Ayrıntılı Bilgi için

www.gelenekselturkiye.org

www.aktiffelsefe.org

            www.gea.org.tr   

Yarışma Sekreteri: Oya Uysal

oyauys@gmail.com

0 532 542 06 77



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir