Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15138 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2018 - 14:54

Av. Sabri Öztürk; STK’larda Değişim Şart

Büyüt
Küçült
Av. Sabri Öztürk STK’larda Değişim

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Hemşeri Dernekleri ve STK’ların Dönüşümü Projesi” kapsamında ‘’STK’ların Ülkemizdeki Yeri ve Önemi’’ konulu seminer İstanbul Bayrampaşa Marnas Otelde gerçekleştirildi.

Sunumunu Musa Ada’nın yapmış olduğu ve STK’ların dönüşümüne yönelik olarak Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen projenin 5. Seminer açılışını Bayrampaşa Giresunlular Dernek Başkanı Tülay Tahmaz yaptı. Tahmaz konuşmasında, 2015 yılında kurulan derneğin ilk kuruluşundan bu güne toplumsal gelişime katkı sunmak, ortak çalışma alışkanlığını sağlamak arzusuyla tüm STK ve resmi kurum ve kuruluşlarıyla istişarelerde bulunduklarını söyledi. Tahmaz projemizin hayata geçirilmesi aşamasında yakından ve uzaktan gelen tüm konuklara teşekkür etti.

Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba da Proje ile ilgili olarak STK’ların bu projeye karşı göstermiş oldukları ilgiden dolayı da katılımcılara teşekkür etti.

Ak Parti Giresun Milletvekili Av. Sabri      Öztürk “STK’ların Ülkemizdeki Yeri ve Önemi’’ konulu 5. Eğitim Semineri kapsamında yapmış olduğu konuşmasında dünyanın hızla değiştiğini, buna bağlı olarak da STK’ları, başta hemşeri derneklerinin değişimine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. 1980 yıllarından beri süregelen değişimin günümüz STK’larını da kapsadığını ve kaçınılmaz olduğunu belirterek STK’ların gelecekteki vizyonlarını sürdürebilmeleri, içinde bulundukları toplulukların sosyal gelişimlerine katkı sunmaları için bu değişimin gerçekleşmesinin gerekliliğine değindi.

Av. Öztürk sivil toplum kuruluşlarının her ne kadar günümüzde geriye dönük olarak belli bir tarihle ifade edilmesine karşın, Birleşmiş Milletler nezdinde de kişi hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesine yönelik dernek kurmak, sivil dayanışma örgütleri gibi kuruluşların oluşturulmasının önünün açılması görülse bile, Osmanlı döneminde STK gibi aynı misyonu üstlenen vakıfların ve imaretlerin bir gelenek olarak kurulduğunu ve toplumsal alanda sosyal yardımlaşmaya bu güne kadar katkı sunmaya devam etmektedir.

Ülkemizin STK bazında geriye dönük olarak incelendiğinde 1950 lerden itibaren tarımsal kalkınmadan endüstriyel kalkınmaya ve makineleşmenin getirmiş olduğu sosyal değişimin sonucunda değişik ad ve isim altında STK’lar kurulmaya başlandığını da belirten Av. Öztürk 1980’lerden sonra 1990 lı yıllara kadar bu STK’ların hemşeri dernekleri olarak ağırlıklı olduğunu söyledi. Av. Öztürk ayrıca günümüzde 150 binden fazla derneğin bulunduğu ülkemizde bu derneklerin büyük bir çoğunluğunun hemşeri derneklerinin oluşmasındaki en büyük nedeninin, yaşanılan köyden kente yoğun göçün, daha doğrusu daha değişik bir yaşam biçimine geçilmesi gibi etkenlerin neticesinde yeni bir kuşak oluştuğunu, bunun da gerek kültürel gerekse sanatsal alanda köklü değişikliklere yol açtığını ifade etti.

Bugün yalnızca Türkiye’de değil dünya genelinde STK’ların siyasi yönetimlere, toplumsal alanda yapılan düzenlemelere karşı en büyük yaptırım gücü olarak karşımıza çıktığının da altını çizen Öztürk, dünyanın hızla globalleştiğini tek dilin tek kültürün öne çıktığını hemşehri derneklerinin kültürel alanda sanatta ve edebiyatla ilgili çalışmalar yapmasının önemine değindi.

Av. Öztürk konuşmasının son bölümünde bu projenin hazırlanmasında başta Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkanı Tülay Tahmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği’nin düzenlemiş olduğu Hemşeri Dernekleri ve Diğer STK’ların Dönüşümü projesi kapsamında düzenlenen seminere Giresun Ak Parti Milletvekili Av. Sabri Öztürk yanında Bayrampaşa Kaymakamı Osman Arslan Canbaba, Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Aydın Ün. Öğretim Görevlisi ve Spor Yazarı Haldun Domaç, Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Karan, Giresun İl Kültür Müdürü Kemal Gürgenci, Giresun Dergisi İmtiyaz sahibi Remzi Mamaşoğlu, Giresun Medya Platformu Başkan Vekili Mali Müşavir İbrahim Balcıoğlu, Eğitim Uzmanı Arif Dede başta olmak üzere birçok STK başkan ve temsilcisi katıldı.

Haber: Şaban Kutlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir