Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 41603 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2017 - 12:37

Okul Bahçesine Konteyner Mescit Hibe Ettiler

Büyüt
Küçült
Okul Bahçesine Konteyner Mescit Hibe

Doğankent Çatak İmam Hatip Ortaokulu için bir ihtiyaç olan uygulama mescidi köyün hayırsever iş adamları ve Kartaş İnşaat şirketi kurucuları olan Ali&Osman Karahan kardeşler tarafından çözüme kavuşturuldu.

Umrede bulundukları 20 Mart tarihinde, okul çalışanlarının ve öğrencilerin namaz için ibadetlerini yapabilecekleri bir mescide ihtiyaç duyduklarını öğrenen Ali&Osman Karahan kardeşler, umre dönüşü 30 Mart’ta okulu ziyaret ederek okul bahçesinde yer tespitinde bulundu ve hiç gecikmeye mahal vermeden, bay-bayan bölümlerinden müteşekkil 3x7 ebatlarında 21 m² bir konteyner mescit siparişi verdiler.

Trabzon Beşikdüzü’nde imal edilen konteyner 7 Nisan’da okul bahçesine getirildi ve bahçenin kıbleye ve kullanıma uygun yerine yerleştirildi. 15 Nisan’da da hayırsever işadamları tarafından İstanbul’dan sipariş edilen halıları getirildikten sonra mescit kullanıma hazır hale getirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI döneminde ihtiyaç olan okullara mescit açılması talimatı yayımlanmıştı. Bu doğrultuda bazı milli eğitim müdürlükleri kurumlarına yazı gönderdi.

Yazıda, okullarda mescitlerin aşağıdaki koşulların sağlanarak açılması isteniyor:

1. Okullarda açılacak mescitlerin günışığı alan pencereli yerde olması,

2. Kız ve erkek öğrenci mescitlerinin ayrı ayrı mekanlarda açılması,

3. Mescitlerin öğrenci sayısı bine kadar olan okullarda en az 12 m² olması, mevcudu binden fazla olan okullarda ise her bin öğrenci için 12 m² ilave olacak şekilde hazırlanması,

4. Mescitlerde ısıtma sistemlerinin olmasının sağlanması,

5. Mescit zeminlerinin ahşap malzemeden yapılması ve üzerine halı kaplanması,

6. Mescit girişlerinde ayakkabılık bulundurulması,

7. Mescit duvarına monte edilmiş bir askılık ve duvara monte edilmiş 20*50 cm. ebadında bir raf bulundurulması,

8. Pencerelerde tül perde bulundurulması.

Doğankent Çatak’ta ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu aynı bahçeyi kullandıkları için hayırsever işadamlarının okula hibe ettikleri mescit üç okulun da öğrenci, öğretmen ve çalışanlarına hizmet verecek.

Hayırsever işadamı Ali&Osman Karahan kardeşler daha önce de Çatak Köyü’ne görkemli ve tam teşekküllü bir cami inşa ederek halkın gönlünde taht kurmuştu. Okul için yaptıkları hayırları da öğrenci, öğretmen, veli ve çalışanlar tarafından sevinçle karşılandı.

İşadamları Ali&Osman Karahan kardeşlere Allah hayrınızı kabul eylesin ve sayınızı artırsın diyor, bereketli bol kazançlar diliyoruz…



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir