Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16462 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2021 - 20:43

TAMZARA DOKUMASI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Büyüt
Küçült
TAMZARA DOKUMASI YENİDEN HAYAT

 

- TAMZARA DOKUMASI YENİDEN HAYAT BULUYOR

-TAMZARA DOKUMASI COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ ALDI

- ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN YILANCI;

- “TAMZARA DOKUMASI İSMİNİ ŞEHRİMİZLE ÖZLEŞTİRMEK, MARKALAŞTIRMAK VE EN NİHAYETİNDE KOOPERATİFLEŞTİRMEK İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİK”

-“TAMZARA DOKUMASI ‘’KADINLAR DOKUYOR PROJESİ’’ İLE MARKALAŞMA-KOOPERATİFLEŞME YOLUNDA” 

19’uncu yüzyıldan itibaren dokunmaya başlanan ve kervan yollarıyla Akdeniz, Mısır ve Suriye’ye kadar gönderildiği rivayetler arasında olan Tamzara Dokuması, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak markalaşma yolundaki ilk resmi adımını atmış oldu. Konuyla ilgili Şebin Gündem Gazetesine açıklamalar yapan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, “Her biri Şebinkarahisarlı kadınların el emeği, göz nuru olan bu dokumalarla ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak, Tamzara Dokuması ismini şehrimizle özleştirmek, markalaştırmak ve en nihayetinde kooperatifleştirmek için yeniden harekete geçtik” dedi.

Şebinkarahisar Belediyesi, 19’uncu yüzyıldan itibaren dokunmaya başlayan ve kervan yollarıyla Akdeniz, Mısır ve Suriye’ye kadar gönderildiği rivayetler arasında olan Tamzara Dokumasının unutulmasına izin vermemek için çalışmalar başladı. Tamzara Dokumasını, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı göreve geldiği 2010 yılından itibaren, yaptığı girişimler sayesinde Avrupa Birliği projeleri kapsamında desteklenerek hayat bulmaya başladı.  Son olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Faruk Kacır’ın da destekleriyle, Şebinkarahisar Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak markalaşma yolundaki ilk resmi adımı atılmış oldu. 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında DOKA’ya (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı’nın girişimleri ile hazırlanarak sunulan ‘’Kadınlar Dokuyor’’ projesi kabul edildi. Başkan Yılancı, “Her biri Şebinkarahisarlı kadınların el emeği, göz nuru olan bu dokumalarla ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak, Tamzara Dokuması ismini şehrimizle özleştirmek, markalaştırmak ve en nihayetinde kooperatifleştirmek için yeniden harekete geçtik” dedi.

“50 KADINA EĞİTİMLER VEREREK BU KONUDA UZMANŞAMLARINI SAĞLAYACAĞIZ”

İlçede yaşayan 50 kadına Tamzara Dokumasının eğitimlerinin verileceğini açıklayan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, ”18 ay sürecek projemizle asırlık bu sanatı yeni nesil üretime kazandırmak, ulusal pazarda ve hatırı sayılır markaların vitrinlerinde görmek için bu yola yeniden çıktık. İlimizdeki 4 kadın kooperatifinden ikisinin ilçemizde oluşunun verdiği güçle en az 50 kadına ilgili eğitimleri vererek bu alanda uzmanlaşmalarını sağlayacağız. Dokuma eğitimlerinin yanı sıra Tanıtım ve Pazarlama Eğitimi, Kooperatifçilik Eğitimi ve Dijital Pazarlama Eğitimi ile de destekleyerek e-ticaret alanında da ivme kazandırmayı planlıyoruz Dokuma kumaşlarda iplik özelliklerinin giysi ve aksesuar formlarındaki önemi göz önünde bulundurulduğunda bu dokuma ürünler tamamen doğal, kök boya iplikler ile elde ediliyor. Sağlıklı hammaddeden üretilen bu ürünler alerjik olmayan, kışın sıcak, yazın serin tutma özelliğiyle de tercih edilecek, piyasada kendine yer bulacaktır” dedi.

Başkan Yılancı, projenin hayata geçmesinde, başta Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Faruk Kacır başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir