Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6298 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2011 - 23:38

Türkiye Sevdası'nın 355.Tanıtımı Tekirdağ'da yapıldı..

Büyüt
Küçült
Türkiye Sevdasının 355.Tanıtımı Tekirdağda
Karamanlı Şair İbrahim Şaşma'ın Tekirdağ Şehrengizi isimli şiiri ile kazandığı 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü,

Türkiye Sevdası'nın 355.Tanıtımı Tekirdağ'da yapıldı..
 
Karamanlı Şair İbrahim Şaşma'ın Tekirdağ Şehrengizi isimli şiiri ile kazandığı 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü, Tekirdağlı Şiir Dostları Sedai-Fedai Kavrık'a verilmesi kararlaştırılan 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü ile Edirneli Şair Özlem Ağırgan'a verilmesi uygun görülen 2011 Hikmet OkuyarŞiire Sevgi Şaire Saygı Ödülü'nü teslim etmek; 47.Tekirdağ Kiraz Festivali'ne katılmak ve Tekirdağ Belediyesi tarafından festival kapsamında aşık ozan ve şairler için tahsis edilen standda şiir kitapları imza günü hazır bulunmak için Giresun, Şebinkarahisar'dan Tekirdağ'a giden Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar ve Derlemeciler (Şüsiyad)  Başkanı, İlesam Üyesi, Tekşat Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Şebinkarahisar Köprübaşı'nda Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'nın 355. Tanıtımını da Tekirdağ'da gerçekleştirdi.
 
Tekirdağ Otogarı'ında  Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında yer alan, Şairler Tekirdağ'da Buluştular isimli meşhur şiirini imzalıyarak armağan eden Şüsiyad Başkanı Okuyar, tanıtımlara 16-19 Haziran 2011 tarihleri arasında devam etti.
Tekirdağ Aydoğdu MahallesiMuhtarı.Şiir Dostu Hasan K u b i l a y, Karamanlı Şair İbrahim Şaşma, Kırklarleli Gazeteciler Cemiyeti mensuplarından ve Tekşat Başdanışmanlarından Kırklarelili Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin, Kırklarelili Sevda Şairi Aysel Tercan, Şair Fuat Ertuğrul, Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu, Edirne Ozan Ağacı Yöneticilerinden Şair Özlem Ağırgan ve Mehmet Ağırgan, Namık Kemal Şiir Grubu Koordinatörü ve İkizler Organizasyon’ un Yöneticisi Sedai Kavrık, Tekirdağ Namık Kemal Lisesi Öğretmenlerinden Şiir Yorumcusu Ebru Sevinç ve Elif Balta,Tekirdağ Namık Kemal Lisesi Şiir Yorumcusu Öğrencilerinden Öykü Varlı ile Mert Örkmez başta olmak üzere birçok şiir dostu bir şiir sohbeti güzelliğinde bir şiir atölyesi çalışması duyarlılığında Namık Kemal Evi Salonlarında buluştular.
Şiir Sohbetleri ve ödül töreni sırasında haziruna da Türkiye Sevdası armağan eden Okuyar; daha sonra Namık Kemal Evi önünde Türkiye Sevdası 355. Tanıtımına müzik eşliğinde katkıda bulunan Tekirdağ Müzik Dostları Topluluğu mensuplarına da Türkiye Sevdası verdi.
Bazı halk temsilcileriyle, gençlik temsilcileriyle, medya mensuplarıyla ve esnaflarla  görüşüp, Türkiye Sevdası armağan edip orijinal sayfalardan örnekler veren Okuyar; şiir şiktapları imza günü için tahsis edilen standda da şiir dostlarıyla şiir sevenlerle buluştu.Türkiye Sevdası verdi.
Tertip komitesi adına etkinlikte hazır bulunan Sedai Kavrık’ı; şiir yüklü duygularla tebrik eden Tekşat Başkanı İlesam Üyesi Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç’ın şahsında; Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nurcan Ildız başta olmak üzere belediye yöneticilerine ve çalışanlarına Namık Kemal Derneği yöneticilerine, 3 Kemal’in Tarih Kültür Sanat Şehri Tekirdağ’da; meydanların ve h a l k ı n  sesi olan a ş ı k, ozan ş a i r  ve şiir yorumcusu canlara, 2011 Tekirdağ Şairler Şöleni katılımcılarına, tüm etkinliklere şiir muhabbetleriyle baktıkları için Teşekkür ederek; Tekirdağ ilçelerdeki ve merkezdeki şiir sohbetleri şiir dinletileri ve Türkiye Sevdası’ nın 355.Tanıtımı ile birlikte 47. Tekirdağ Kiraz Festivali süresince devam ettiğini bildirdi.
Okuyar, tanıtımların; Türkiye Sevdası 710 sayfalık kaynak eser oluncaya kadar Türkiye genelinde uygun mekanlarda uygun zamanlarda  süreceğini söyledi.


           


 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir