Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7957 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2012 - 15:53

Yalova ve İlçeleri, Şiirlerle Tanıtılıyor

Büyüt
Küçült
Yalova ve İlçeleri, Şiirlerle
'' Özellikleriyle Güzellikleriyle YALOVA ve İlçeleri yine şiirlerle tanıtılacak..'' diyenŞaheserler Üreten Sanatçılar Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar Derlemeciler Topluluğu Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar;

YALOVA ve İLÇELERİ, ŞİİRLERLE TANITILIYOR..
 
   '' Özellikleriyle Güzellikleriyle YALOVA ve İlçeleri yine şiirlerle tanıtılacak..'' diyenŞaheserler Üreten Sanatçılar Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar Derlemeciler Topluluğu Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; Yalova'nın; sosyal, kültürel ve ekonomik canlanmasında saygın hizmetleri bulunan ErcanKarahasan, Dursun Demir, KahramanMemiş ve Barış Okuyar tanıtım turizm kültür sanat etkinlikleriyle yıllardan beri Yalova ve İlçeleri tanıtımına önemli katkılar yaptıklarını bildirdi. 

  
15.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nın 15 ayrı yarışma  konusu  arasında YALOVA ve İlçeleri'nin de yer aldığını bildiren ve''Özellikleri ve Güzellikleri ile YALOVA ve 

-Altınova, 
-Armutlu, -Çiftlikköy, -Çınarcık, -Termal   İlçeleri de şiirlerle tanıtılıyor '' diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ile ilgili ŞARTNAME metninin yöresel medya kuruluşlarına YALOVA ve İlçeleri Kitle İletişim Gönüllüleri' ne ulaştırılmasını söyledi.
Okuyar, konusunun uzmanı olan aşık, ozan ve şair ustalara daha hızlı ulaşılması için şiir Yalova Sevdası ile çaba harcanmasını istedi..
 
15.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması 

             Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması şartnamesi  dağıtımı devam ediyor.
             Yarışma sonunda yapılacak değerlendirmede belirlenecek, 15 Adet  şiir için 2012 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü verilecek.
 
15. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI;

            TÜRKİYE’nin, illerimiz ve ilçelerinin, tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandırmak; '' Türkiye O k u y o r '' kampanyasına '' Okuyar '' diyerek yüzde yüz katkı yapmak adına Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Şebinkarahisar, Köprübaşı’ndaProje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası’na kaynak oluşturmak gerekçesi ile  '' ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLLERİMİZ ve İLÇELERİ '' Konulu
 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ’’ düzenlendi.

Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Araştırmacılar Derlemeciler ( Şüsiyad ) Topluluğu ile Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili, Şairler Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu (Tekşat ) öncülüğünde; birçok vakıf, dernek, birlik, gönüllü kişi ve kuruluşun manevi katkılarıyla TÜRKİYE genelinde geleneksel olarak tertiplenen;
'' 15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması '' nın Konusu: ''ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLLERİMİZ ve İLÇELERİ '' olarak belirlendi.

Yarışma sonunda ödüle değer eserler içinden seçilen 15 ADET ŞİİR ;
2012 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü ile ödüllendirilecektir..''
  diyen ve yarışmaya katılanlara 15 ayrı yarışma konusundan biri olan   YALOVA VE İLÇELERİ ÖZELLİĞİNDE VE GÜZELLİĞİNDE şiirili şuurlu deyişler de üretmelerini dileyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; yarışma şartnamesinin, 15. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI başlığı altında kolaylıkla bulunabileceğini bildirerek;   ARMUTLU GÜZELLEMESİ isimli şirini; Armutlu hayranlarıyla, Yalovalı şiir müzik beste şarkı türkü yorum dostlarıyla ve güzel sanatlarla irtibatlı özel yetenekli canlarla paylaştığını söyledi..    ..........Armutlu güzellemesi..
 
Bazen dinlendiğim, eğlendiğim yer..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
Zafer aylarında yükselen değer..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
 
Evliya Çelebi yazmış özeti..
Atatürk gelince artmış izzeti.
Gemlik Zeytininde gizli lezzeti..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
 
Kaplıcalar kenti.. diye bilinen;
Kara deniz birkaç koldan gelinen;
Armut, zeytin, ceviz, Şebingülü Ben..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
 
Delmece yaylası yaylak eyledim,
Osmanlı'dan miras diye söyledim
Köşe, bucak adım adım boyladım..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
 
Hayrat çeşmeleri, kaplıca suyu..
Gönüllerde yaşar sahili, koyu;
Merkeziyle güçlü, dört tatil köyü..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
 
Mecidiye Köyü, Soğan Çayırı,
Doğal güzellikte; kırı, bayırı;
Mavinin yeşilin buluşma yeri..
Muhteşem Armutlu, Şirin Armutlu.
......................
Hikmet OKUYAR

Şüsiyad Başkanı
 
Gsm :             0530 885 32 72      
Okuyar Kitle İletişim : hikmetokuyar@hotmail.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::    

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir