Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

Olmadı Bakan hanım olmadı!
Olmadı Bakan hanım olmadı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendiye sesleniyorum!

Yasalar hayata huzur veriyorsa işe yarıyor, eğer mevcut yasa cinnet ve cinayetlere sebep oluyorsa hukuk bunun neresinde?

6284 numaralı yasa “kadının beyanı esastır” özelliğiyle kamuoyunda biliniyor. Böyle  tek taraflı beyanın doğru kabul edilip, erkeğin ifadesinini bir anlam ifade edilmediği hangi hukukta var? Dünyada bu kadar çarpık kullanılan bir yasa başka bir devlette var mı?

6284 numaralı yasa gibi defolu bir yasanın arkasında niye duruyorsunuz?  Kimi kime ne söz vermiş ki bu yasa karşısında erkek insan sayılmıyor, tüm erkekler potansiyel yalancı gurubundadır?

Ayıptır ayıp, bu topluma “kadına yönelik şiddeti önleme yasası” olarak yutturmayın! Siz vatandaşı ne biliyorsunuz? Bu yasa cinnet ve cinayetlerin kaynağıdır desem inanın.

Bu yasanın çarpıklığı ortada, ıslahı da şarttır, ayrıca bu yasa aile yasası değildir, partner yasasıdır. Yani nikahsız bir arada yaşayan bir bay ve bayan için hazırlanmış bir yasadır.

6284 numaralı yasanın ıslahı lazımdır, elzemdir, vacibattandır, Bakan hanım!

Şöyle ıslah olmalıdır;

1-Kadın ifade verdiği zaman mukaddesatı üzerinde yemin etmelidir. İfadesi yalan çıkarsa ve bunun üzerinde oluşan güvensizlik sonucu boşanma olursa kadına nafaka verilmemelidir.

2-Erkek evden uzaklaştırılınca isterse kalabileceği bir adres kendisine gösterilmelidir.Ayrıca Hakim önüne gelen her şikayet için 3 Ay, 6 Ay uzaklaştırma vermemelidir.

3-Maksimum 3-7 gün zarfında erkeğin ifadesine başvurulmalıdır.

Bu yasanın defolu bir yasa olduğunu ispatlayan üç örnek verip, vicdanınıza havale ediyorum,

*Diyarbakırda nöbetçi öğretmen iki kız öğrenciyi sigara içerken yakalıyor ve kızlara “ailelerinizle sigara içtiğinizi paylaşacağım” diyor, bu iki kız ağız birliği yapıp “öğretmen bizi taciz etti” diye ifade verdiler. Öğretmen ceza evine girdi, eşi boşanma davası açtı ve boşandı, bu kız çocukları vicdan azabları gereği ifadelerini yalan söyledikleri beyanıyla geri aldılar, öğretmen ceza evinden çıktı, ama olan oldu, o leke o erkeğin alnında kaldı Bakan hanım!

İşte sizin önemli dediğiniz 6284 numaralı yasa Bakan hanım!

Bir gün Diyarbakırın otogar camisinde Şeyh Hatip Yüksel adında bir din görevlisi bir de bakıyor ki Ankaradan bir dostu camiye geldi, 70 yaşında bir insan, hal hatır sorduktan sonra,

Adam diyor ki; “seyda vala bana 3 ay yer bul, hanımın şikayeti üzerinde 3 ay evden uzaklaştırma aldım”, üç ay boyunca Diyarbakır otogarında imam odasında kalıyor, uzaklaştırma süresi bittikten sonra da  maaş kartını kendisine verilmesi şartıyla kadın onu eve kabul ediyor.

İşte sizin önemli dediğiniz 6284 numaralı yasanız Bakan hanım!

Diyarbakırlı  bir iş adamı  Kıbrıs’ta yaşıyor, kayın biraderi  ile eşi kızını oyuna getiriyorlar ve kız “babam beni taciz etti” deyip babayı hapse atıyor, kız dayısının ve annesinin yaptıklarına şahit  olunca dayanamıyor ve ifadesini geri alıyor ama ne kıymeti kaldı adamın ailesi dağıldı, perişan oldu.

İşte sizin önemli dediğiniz 6284 numaralı yasanız Bakan hanım!

Evet bize güven vermiştiniz, ama bu beyanatınız hiç olmadı.

Ayrıca kadın “kocam bana şiddet uyguladı” dediği zaman dört çeşit şiddet de olduğunu biliyor musunuz Bakan hanım!

Ekonomik şiddet, kocam eve harçlık bırakmıyor,

Psikolojik şiddet, kocam  bana yan bakıyor, beni dövebilir,

Cinsel şiddet, istemediğim halde kocam  beni öptü, okşadı,

Fiziki şiddet, kocam beni dövdü.

Üstelik bu şiddet türlerinin sınırı nereden başlayıp, nerede bittiği belli değildir.

Ve hepsinde kadının beyanıyla erkek evden atılabiliyor, uzaklaştırılabiliyor. Sen sen ol böyle altı boş ifadeler kullanma bence, eğer bununla birlikte “6284 numaralı yasa önemli bir yasadır” derseniz ben hakkınızda beslediğim iyi niyeti geri alırım, size olan dualarım yerini beddalara bırakır bilesiniz.

Ben kimim biliyor musun? Allahtan başka kimsesi olmayın vatandaş rızayım  ben.

Bu yasa kadına yönelik şiddeti körüklüyor, cinnet ve cinayetlere sebep oluyor.

6284 numaralı yasa aynı zamanda Kurana meydan okumaktır, bunu  da bilmenizde fayda var.

Allah sonumuzu hayreylesin.

Eyüphan Kaya

Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanı

muslumandunya.com genel yayın yönetmeni



İsim Soyisim :
E-Mail :