Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

16 Ocak 2017 - 17:56
DOKAP Bölgesi Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi
DOKAP Bölgesi Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi

DOKAP BKİ tarafından yürütülen  “Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” , “DOKAP Bölgesi Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı” kapsamında 82 arıcıya hibe yoluyla verilen arıcılık malzemelerinin dağıtımı 13.01.2017 tarihinde Bayburt ilinde törenle düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali İsmail Ustaoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yaşar Siypak ve arıcılar katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan DOKAP Başkanı Sayın  Ekrem Yüce, “Başkanlığımız  tarafından Bayburt’ta birçok proje yürüttüklerini fakat Bayburt için en önemli sektörün arıcılık olarak gördüğünü ve Türkiye’de arıcılığın en iyi Bayburt’ta yapılacağını ifade etti. Arıcılığın ek iş olarak yapılması yerine tamamen arıcılıkla uğraşan kişiler tarafından yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkanımız Sayın Ekrem Yüce arıcılığın  artık hobi olarak değil, işletme mantığıyla yapması gerektiğini belirtti. Bölgemizdeki tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili proje yürütüyoruz. Bölgemizdeki bu bitkilerin envanterini çıkartıyoruz. Çeşitli üniversitelerden hocalarımız var. Türkiye’deki 4 bin tür tıbbi ve aromatik bitkinin yarısı Doğu Karadeniz’de. Böyle bir varlığımız var elimizde. Yakında bölgemizde ve Bayburt’ta bununla ilgili ekim alanları oluşturacağız. Bunun pazarını da oluşturduk. Dünyada bu bitkilerle ilgili çeşitli çalışmalar yapan bir içecek firmasıyla bazı görüşmeler yaptık. Bölgemizde üretilen melisa, ekinezya gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin alım garantisini kendilerinden aldık. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu aynı zamanda arıcılık içinde düşünüyoruz. Bayburt ilinin tıbbi bitkiler ve arıcılık ile Türkiye de bir numara  olacağını “ dile getirdi.

Diğer konuşmacıların ardından proje kapsamında DOKAP Başkanlığı tarafından hibe yoluyla verilen 158.731 TL tutarındaki arıcılık malzemelerinin 82 üreticiye dağıtımın yapılması ve  Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu’nun DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’ye çalışmalarından dolayı plaket vermesinin ardından tören sona erdi.



İsim Soyisim :
E-Mail :