Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
20.04.2024
Giresun / 11°C

13 Mart 2017 - 15:38
Sabri Öztürk Sağlığa Hizmet İnsanlığa Hizmettir
Sabri Öztürk Sağlığa Hizmet İnsanlığa Hizmettir

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, sağlığa yapılan yatırım ve hizmetin insanlığa yapılan yatırım ve hizmet olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin azalmaya başlamasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Öztürk, yine de istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.

            Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tıbbın dünyanın en eski bilim alanlarından birisi olduğu belirten Öztürk, geçmişte olduğu gibi günümüzde de tıp biliminin çok önemli olduğunu ve insanlık var oldukça da önemli olmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

            Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlatan Sabri Öztürk, her şeyin başının sağlık olduğunu, 3 cihana hükmetmiş Osmanlı İmparatoru Sultan Süleyman’ın bile sahip olduğu onca güce rağmen, sağlıktan daha önemli bir şeyin olmadığına vurgu yapmasının anlamlı olduğunu kaydetti.

            “SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET BİZE YAKIŞMAZ”

Son dönemlerde sağlık çalışanlarının başarılarından çok maruz kaldığı şiddet olaylarıyla gündeme geldiğini ve bunların çok üzücü olduğunu dile getiren Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “ sağlık çalışanlarına şiddet konusunda kanunlar, hükümetimiz ve bakanlığımız çok duyarlı bir duruş gösterdi. Bu duruş sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azalttı. Ancak tüm bunlara rağmen,şiddet tam olarak bitti diyemeyiz. Başta Sağlık çalışanlarına yönelik olmak üzere şiddetin toplumun her kesiminden temizlenmesi gerekiyor. Bizim dinimiz, kültürümüz geleneklerimiz şiddetten uzak durmayı, nezaketi ve saygıyı emreder, şiddet bize yakışmaz ” dedi.

Sabri Öztürk, sözlerini “ başka doktorlarımız olmak üzere dünyanın en fedakarlık gerektiren ve saygıyı hak eden sağlık çalışanlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, herkese sağlıklı günler diliyorum” ifadeleriyle tamamladı. 



İsim Soyisim :
E-Mail :