Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
24.04.2024
Giresun / 11°C

17 Mart 2017 - 14:51
Çanakkale Zaferi Tarihe Altın Harflerle İşlenen Bir Destandır
Karaibrahimoğlu: Çanakkale Zaferi Tarihe Altın Harflerle İşlenen Bir Destandır
Çanakkale Zaferi Tarihe Altın Harflerle İşlenen Bir Destandır

Giresun Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karaibrahimoğlu açıklamasında, Çanakkale Zaferinin; Yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk Milleti’nin bağımsızlık nidalarıyla dünyaya başkaldırdığı, tarihe altın harflerle işlendiği bir destan olduğunu söyledi.

Karaibrahimoğlu şöyle devam etti:

“ Türk askeri elindeki kısıtlı olanaklara rağmen, dünyanın büyük güçlerini Çanakkale’de bozguna uğratmıştır. Çanakkale zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Çanakkale’de ortaya konulan mücadele ve kazanılan zafer eşsiz bir destandır. Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtıdır. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulus’unun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 102. Yıldönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Vatan uğruna yaşamlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun 



İsim Soyisim :
E-Mail :