Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
18.04.2024
Giresun / 11°C

17 Kasım 2017 - 12:08
Kadın Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi Verildi
 Kadın Çiftçilere Süt Hijyeni Eğitimi Verildi

Ä°l Gıda, Tarım ve Hayvancılık MüdürlüÄŸümüzce hazırlanan  ve  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onayı ve finansmanı ile uygulamaya konulan "Süt Hijyeni EÄŸitim Projesi" kapsamında; Giresun merkez ilçede 30 ve KeÅŸap ilçesinde 25 olmak üzere toplam 55 kadın çiftçimize yönelik teorik ve uygulamalı eÄŸitim verilmiÅŸtir.

Hayvan SaÄŸlığı ve YetiÅŸtiriciliÄŸi Åžube MüdürlüÄŸümüz ve  KeÅŸap Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüÄŸümüzde görevli kadın veteriner hekimler vasıtasıyla köylerde yürütülen bu eÄŸitimlerin temel amacı; saÄŸlıklı ve kaliteli süt üretimi konusunda kadın çiftçilerimize uygulama pratiÄŸi kazandırılması ve bilinç düzeyinin artırılmasıdır.

Proje kapsamında hedef kitle olan kadın çiftçilere; ahır ve sağım hijyeni, sütün soÄŸutulması, muhafazası ve deÄŸerlendirilmesi, süt ineklerinde mastitis hastalığı taraması ve mücadelesi gibi konularda teorik ve uygulamalı eÄŸitimler verilmiÅŸtir. Proje bütçesinden temin edilen meme dezenfektanları, daldırma kapları, mastitis test kitleri ve meme içi kuru dönem antibiyotikler örnek iÅŸletmelerde ücretsiz olarak kullanılmıştır. EÄŸitimleri baÅŸarıyla tamamlayan kadın çiftçilerimize sertifika verilmiÅŸtir.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :