Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
19.04.2024
Giresun / 11°C

17 Aralık 2018 - 20:59
Almanya’da MASAL gibi düğün
Almanya’da MASAL gibi düğün

Cici Ailesi, Mutluluğa  Erişti
Tevfik KARAOSMANOĞLU/ WERDOHL (TR Haber)
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinin (NRW) Sauerland bölgesinde emlakçılık, finansman ve düğün salonu işletmeciliği yapan yapan Giresunlu Hatice & Harun Cici çifti ilk evlatları Hakan’ı evlendirerek ailedeki DUYGU’ları çiftlediler.
GELİN HANIM TÜRKİYE’DEN
Cici ailesine yeni katılan Duygu Erişti’de Giresun’un Batlama bölgesinden. Damat Hakan Cici’nin adeta bir görüşte aşık olup, evlenme teklif ettiği Duygu hanımın teklifi kabul etmesiyle Cici ailesindeki DUYGU ismi ikilendi. Duygu isminde öğretmen adayı bir kızları bulunan Cici ailesi şimdi DUYGU dolu bir aile oldular. Temmuz ayında Giresun’da başlayan macera Werdohl’da mutlu sonla noktalandı.
ELBETTE CİCİ SARAY
Duygu & Hakan çiftinin düğünleri bölgedeki tek Türk düğün salonu olma özelliğini taşıyan CİCİ SARAY’da yapıldı. Salonun sahibi olan Cici ailesi aynı zamanda işletmeciliğini de aile boyu olarak  başarıyla yapıyorlar. Yaklaşık 700 kişilik seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı düğün de adeta YOK yoktu. Hani derler ya; “kuş sütü eksikti”  işte öyle.  Ailenin ilk PRENS’i ile ikinci DUYGU’sunun mutlu günleri için tüm imkanlar seferber edildi.

KONSER KADAR ZENGİN PROĞRAM
Bölgede bir marka  olan  PINAR Orkestrası eşliğinde solist Ali Ayaz’ı zaten tanımayan ve dinlemeyen yok. Ali Ayaz tek başına bir düğünü veya konseri götürecek kadar sahneye hakim. Sesi ve fiziği ile ben bu işi daha yıllarca yaparım diyor. Gecenin sürprizi ise Karadeniz müziğinin son yıllardaki en büyük ismi Sinan Yılmaz’dı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Sinan Yılmaz davetlilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

HARUN CİCİ’NİN ÜNİVERSİTEDEN ARKADAŞI
Ünü Türkiye sınırlarının dışına çıkan AYNA Grubunun solisti Erhan Güleryüz’de 40 yıllık arkadaşını yalnız bırakmadı ve düğün için özel olarak Werdohl’a geldi. Erhan Güleryüz, Ayna Grubunun solisti. Sahne’de Ali Ayaz’la birlikte DÜET yapan Erhan Gületyüz, esprili kişiliğiyle de dikkat çekti.

MEĞER O KIZ EVİ’NDENMİŞ
Özel olarak düğün için gelen AYNA’nın solisti Erhan Güleryüz; “Buraya arkadaşım Harun beyin mutluluğuna ortak olmak için  için geldim ama ben kız evindenim” deyince salon bu inceliğe ve espriye dakikalarca güldü.

TİPİK GİRESUN DÜĞÜNÜ DEĞİL
Harun Cici, iş icabı Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlara hizmet sunan bir iş adamı. Bu yüzden de herkesi kucaklayabilen bir isim. Hal böyle olunca düğünü tipik bir Giresun düğünü gibi değildi. Ya da o böyle bir izlenim yaratmak istemedi. Hem gelin tarafı hem de damat tarafı Giresunlu olmasına rağmen düğüne; Edirne’den Kars’a, Samsun’dan Mersin’e  kadar olmak üzere her taraftan katılım oldu.

HER KAT İÇİN 50 EURO
Düğünün final bölümünde elbette ki yedi katlı pasta kesimi vardı. Salon çalışanları pastayı getirdiklerinde klasik; “bıçak kesiyor-kesmiyor” geleneğini uyguladılar. Ancak ilk kez KAYIN PEDER olmanın keyfini yaşayan Harun Cici onları hiç yormadı hatta şaşırttı. Her pasta katına 50 toplamda 350 Euro’yu yapıştırarak kestirmeden sonuca gitti.


UZUN  TAKI KUYRUĞU
Böylesine bonkör ve tanınmış bir iş adamının düğününde  elbette uzun takı kuyruğu oluşur. Davetliler genç çifte takı takmak için adeta bir birleriyle yarıştılar.

... VE SON SÖZ
Dünya evine giren Duygu ve Hakan’ın ebeveynleri;  Gülyan & Mustafa Erişti, Hatice & Harun Cici: “Düğünümüzün Giresun ayağından sonra final bölümünü Werdohl’da noktaladık. Bizi gerek Türkiye’de gerekse burada yalnız bırakmayarak mutluluğumuza ortak olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Darısı onların çocuklarının başına” dediler.
Ve biz de TÜRK HABER ekibi olarak diyoruz ki; “Gökten üç elma düştü, ikisi Duygu ile Hakan için birisi de bu mutlu güne katılanlar ve bir birini sevenler için”
Duygu & Hakan’ı tebrik ediyor, bir ömür boyu sürecek mutluluklar diliyoruz. ERİŞTİ ve CİCİ ailelerine de hayırlı-uğurlu olsun dileklerimizi sunuyoruz.
 

KONSER GİBİ ÖZEL DÜĞÜN
CİCİ & ERİŞTİ AİLELERİ DÜNÜR OLDU
TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN DAVETLİ VAR
HER KATA 50 EURO
Düğünün sonunda Duygu&Hakan çifti 7 katlı pasta kestiler. Bıçak kesmeme geleneğini iş adamı Harun Cici, pastanın her katına 50 Euro yapıştırarak çözüm buldu.
Düğün gecenin geç vakitlerine kadar devam etti. Gelen davetlilerin keyif aldığı gözlemlendi.



İsim Soyisim :
E-Mail :