Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
26.04.2024
Giresun / 11°C

07 Şubat 2019 - 14:48
UZUNER; TURİZMDE % 25 ARTIŞ BEKLİYORUZ
UZUNER;  TURİZMDE % 25 ARTIŞ BEKLİYORUZ


Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, Emitt Turizm fuarında, Seyahat acenteleri ile yaptığı görüşmelerde yeni turizm sezonunda Giresun’da geçen yıla göre % 25 oranında artış beklediklerini belirtti.
Genç, dinamik, çalışkan ve de mesleğinde heyecanlı çalışkan bir müdür, Her şeyden önemlisi hizmete de, mesleğe de aşık bir memleket sevdalısı Giresun onun için yaşam ve enerji kaynağı olarak Turizmi geliştirme çalışmaları yaparak Giresun’u hak ettiği seviyeye getirmeye gayret ediyor
GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner, Giresun’un 2019 yeni turizm sezonu ile ilgili beklenti ve hedeflerini Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar’a anlattı.
Müdür Uzuner, Giresun’un doğası, yaylaları, tarihi, kültürü ve deniziyle bir turizm şehri olduğunu, 4 yılda da bir turizm adına önemli mesafe aldığını ifade ederek, “Turizm Altyapı Hizmet Birliği müdürlüğüne başladığım 2014 yılında Giresun’a 8 tur otobüsü uğrarken, geçen yıl 1.500’e yakın tur otobüsü Giresun’u rotası içine alarak Turizmde pay sahibi olduk
Giresun Turizmi 2018 yılında yıllık 1.500 tur otobüsü ile daha önceki yılların rekorunu kırarak beklediğimiz hedefe ulaşmamızı sağladı.
Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk tarihi ve kültürel zenginlikler açısından, sahil bandı deniz turizmi açısından, orta bant ise yayla turizmi açısından üç ayrı destinasyona sahip. Giresun Adası’nın turizme açılmış olması, Giresun’un Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Sümela Manastırına, Gümüşhane Santa Harabelerine denk güçlü bir destinasyon yakalandı. Bu fırsat iyi değerlendirilerek, Giresun turizmini katlanarak büyüttü. Geçtiğimiz yıl turizme kazandırılan eşsiz bir doğal güzelliğe sahip Mavi Göl, geçen yıl 300 bin turisti ağırladı. Bu yıl Mavi Göl’de 500 bin turist hedefimiz var. Çeşitli alanlarda yapacağımız tanıtım ve yarışmalarla Mavi Göl’ün, Giresun Adası’nın, yaylaların ve ilimizin tanıtımını artırarak sürdüreceğiz.
Türk Hava Yolları’nın ilimize önemli katkıları var. Özelikle Ordu-Giresun Havalimanının açılmasıyla birlikte ilimize turizmde ciddi anlamda bir artış gösterdi
Giresun- Ordu havaalanından İzmir'e haftada 4 gün Uçak ile seyahatlerin başlaması ile birlikte Ege bölgesinden, Karadeniz bölgesine ve Giresun’a gelecek turist sayısının daha çok artacağını söyleyebiliriz.
Şebinkarahisar ilçesi ve ilçeye bağlı Tamzara mahallesine 2015 yılında ayda 2 otobüs çıkarken bu sayı son yıllarda 10 ve 15 civarına yükseldi.
Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşları ile birlikte Emitt Turizm fuarında, Turizm sektörü kuruluşları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda önemli mesafeler aldık. Doğuya gidecek turizm rotasını Şebinkarahisar üzerinden Giresun’a çevirdik Bölgeye gelecek tur otobüslerinin geçtiğimiz yıla göre %50 civarında bir artış hedefliyoruz.
En büyük seyahat acentelerinden biri olan JOLLY tur geçtiğimiz yıl Şebinkarahisar rotasından çekilmişti. Bunun sebebi Ordu Korkan-Giresun bağlantı yolunun yapılmamasıydı. Bu sezon JOLLY tur en az 60 otobüsle Şebinkarahisar’a uğrayacak.
 Emitt Turizm fuarında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve ilimizde faaliyet gösteren turizm işletmecilerinin katıldığı organizasyonda; yurt içi ve yurt dışından fuara iştirak eden tur operatörleri, acenteler ve otellerle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
 Emitt turizm fuarında yapılan görüşmeler ve antlaşmalar ile bu sayının 1.900-2.000 sayıya çıkacağı ayrıca 2019 yılında seyahat acentelerinin yapacağı kültür turizminde % 25 artış bekleniyor. 2020 yılında hedefimiz 2.500 tur otobüsüdür’ ‘dedi



İsim Soyisim :
E-Mail :