Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
29.03.2024
Giresun / 11°C

18 Nisan 2019 - 10:42
Öksüz: Hedefimiz, Hakkın Hâkim Olması
Öksüz: Hedefimiz, Hakkın Hâkim Olması



Yeniden Refah Partisi Giresun İl Başkanlığı Kadın Kolları, haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Dilek ÖKSÜZ tarafından gerçekleştirdi.
Kurulduğu günden bu yana sürekli yeni üye kayıtları ile sağlam adımlar atan Yeniden Refah Partisi,  geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen kişileri saflarına katmaya başladı.
İl Başkanı ÖKSÜZ, toplantıda Yeniden Refah Partisi’nin tabandan yani halktan kuvvet alarak yükseldiğini belirterek, Giresun’da teşkilatlanma çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini kaydetti. Öksüz, toplantıda İlçe Başkanlıkları’na atamalar gerçekleştireceklerini de ifade etti.

“Biz siyaset değil, cihad yapıyoruz” diyen Öksüz, şunları ifade etti: “Cihad hakkın hakim olması ve tüm insanlığın huzur ve güvenine kavuşması demektir. Bunun için hiçbir dünyevi karşılık gözetmeden var gücümüzle çalışmamız demektir. Cihad ibadetinin farz olduğu ve ecri en büyük ibadet olduğu için sorumluluk yüklenmeli ve tüm insanlığın hayrına huzuruna hedeflenmeliyiz. Nefsi ve siyasi cihadı birlikte yürüterek olgun insan ve huzurlu toplum oluşturmak mesuliyetindeyiz.

Bir Müslüman evine ekmek götüremediği zaman; ‘Onları açlığa ben mahkûm etmedim. Onlardan bana ne?’ diyemeyiz. Böyle bir lüksümüz yok. Çünkü hak yol davası kati suretle bunu men ediyor. Bu şekilde düşünemeyiz. Tam tersi şunu aklınızdan çıkarmayacağız. ‘Ben Müslümanım, ben cihad edeceğim. Herkesin karnının doyuracak bir düzenin kurulması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Yoksa o acı çeken, evine ekmek götürmediği için açlık çeken insanların hesabını Cenab-ı Allah bana sorar. CİHAD edeceğim. CİHAD edeceğim. CİHAD edeceğim.’

İnsan olmak budur. İyi insan olmak bu demektir. Siyaset bu büyük gaye ve cihad için yapılır. ‘Siyaset beni ilgilendirmiyor’ demek, ‘Kur’an’ın yarısı beni ilgilendirmiyor’ demektir. Çünkü Cihad; Kur’an-ı Kerim’de en fazla sayıda ayetle emredilen bir ibadettir. Bu sebeple biz siyaset yapmıyoruz, cihad ediyoruz. Cihad etmeyen insan, dünya imtihanını kazanamaz.

Stand çalışmaları yapıp; parti çalışmalarını hızlandırmayı ve partiyi her kesime duyurma kararını aldık. Bu yolda bizlerden yardımlarını esirgemeyen dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Ayrıca toplantıda Giresun Belediye Başkanı’na yapılacak ziyaret kararlaştırıldı. Bunun yanında ayın 26’sında Bulancak İlçesi’nde temayül toplantısı yapılması kararı alındı.

Toplantıya Yeniden Refah Partisi Giresun Kadın Kolları İl Başkanı Dilek ÖKSÜZ, Sekreter Birsen AYHAN, Siyasi İşler Başkanı Nevin AYDIN,  Ekonomi ve Sosyal İşleri Başkanı Hümeyra GÜREL, Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanı Emine BAHADIR, AR-GE Başkanı Şenay UZUN, Mahalli İdareler Başkanı Hacer VELİOĞLU, Teşkilat Başkanı Ülkü ÇAKIRMELİKOĞLU ve Tanıtma Başkanı Fatma Bulduk UĞURLU katıldı.

Merhum Erbakan Hoca’nın görüşleri ışığında derlenen ‘Bu Kainat Niçin Yaratıldı?’ başlıklı metni okuyan Sekreter Birsen, “Yaratılış gayemiz,  ‘İnsan bu dünyada neden imtihan ediliyor?’, ‘İyi insan olmak nasıl mümkündür?, Müslüman olmak ne demektir?’ konularını anlattı.
Ayhan, kısaca şunları özetledi: “Bundan dolayı bütün bu çalışmalar yapılırken üç temel gerçeği asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Biz bunları "üç çivi" olarak tanımlıyoruz. Birinci çivi; İslamsız saadet olmaz. Buna "İslam çivisi" diyoruz. Kur'an-ı Kerim'de en son inen Mâide Suresi'nin 3. ayeti kerimesinde bu açıkça ifade edilmiştir: "İşte bugün dininizi kemale erdirdim, böylece üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'a razı oldum." İkinci çivi; şuursuz Müslüman olmaz. Buna "şuur çivisi" diyoruz. Şuur: Hayrı ve şerri birbirinden ayırmak, bâtıldan kaçınıp Hakka tâbi ve taraf olmaktır. Namazda okuduklarıyla dışarıda yaptıkları aynı olmayanlar, şuursuz ve sorumsuz insanlardır. Üçüncü çivi; cihatsız İslam olmaz. Buna "cihat çivisi" diyoruz. Cihat; "emri bil ma'ruf, nehyi anil münker" yapmaktır. Hayrı emretmek ve yürütmek, şerri yasaklamak ve ortadan kaldırmak için gerekli şartları, imkân ve iktidarı hazırlamaktır. İyinin, doğrunun, faydalı ve adaletli olanın bütün dünyaya hakim olması için çalışmaktır.

Bu konuda başarıya ulaşmanın en önemli unsuru teşkilatlı ve organize bir şekilde çalışmaktır. Teşkilat vücuttaki sinir gibidir. Ortalama 70 kiloluk bir insandaki sinirlerin ağırlığı, sadece 70 gramdır. Ancak, bu 70 kiloluk vücudu ayakta tutan, o 70 gramlık sinirdir. Teşkilat, bir cemiyetin sinir uçlarıdır. Organize olmuş çok küçük toplulukların, birbirinden habersiz milyonlarca kitleden daha güçlü olduğu aşikârdır. Bir insanın tek başına bütün bu hizmetleri yapması mümkün olmadığına göre, hep birlikte ve teşkilatlı çalışmak mecburiyetindeyiz. Bunun için disiplin ve ciddiyet şarttır. Teşkilatın her kademesindeki çalışmalarda tertip, düzen ve disiplini sağlamak zorundayız. Tertipsiz, düzensiz ve disiplinsiz bir çalışma asla sonuç getirmez. Güneş doğduğunda nasıl karanlıklar yok oluyorsa dünyamızdaki her türlü baskı, zulüm ve haksızlık da inananların çalışmalarıyla yok olacaktır. İşte Rabbimize karşı şükür borcumuz Milletimize ve bütün insanlığa aynen Peygamberimizin yolundan yürüyen Erbakan Hocamızın adalet, refah, huzur ve barış, insan hakları, izzet ve onur sağlayabilmek için İslam’ın temel esaslarından oluşturulmuş pırlanta değerindeki milli görüş projelerine, emanetlerine sahip çıkarak Hakkı üstün tutan Adil Yeni Bir Dünyanın kurulması için bütün gücümüz ile çalışarak ödenebilecektir. İnanıyorsanız en üstünsünüz. Zafer ise elbette inananlarındır ve zafer yakındır. İşte bizim davamız budur. Ne mutlu bu hak davada canla başla koşanlara.”
Haber: Fatma BULDUK UĞURLU



İsim Soyisim :
E-Mail :