Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
16.04.2024
Giresun / 11°C

08 Mayıs 2019 - 18:18
BELEDİYE ÇALIŞMALARI MÜLTECİ AİLELERE ANLATILDI
BELEDİYE ÇALIŞMALARI MÜLTECİ AİLELERE ANLATILDI


Mülteci Destek Derneği (MUDEM), Giresun Belediyesi Çocuk Dostu Şehir Koordinatörlüğü ve Giresun Belediyesi Kadın-Erkek Eşitlik Birimi işbirliği ile “Belediye Birimleri ile Mülteci Buluşması” konulu bir panel gerçekleştirdi. Panel, Giresun Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Giresun Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Mülteci Destek Derneği (MUDEM)’nin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’deki Irak ve Suriye Krizlerinden Etkilenen Sığınmacılar için Geliştirilmiş Destek Projesi “ kapsamında faaliyet gösteren Mobil Danışmanlık Ekibi ile birlikte organize edilen bu panelde; mülteciler ile sosyal uyum üzerine konuşularak çözüm önerileri tartışıldı. Panelde özellikle eğitim alanında sosyal uyum potansiyelleri çok boyutlu olarak ele alınarak, tespit ve sorunlar için geliştirilebilecek yöntemler konuşuldu. Ayrıca Türkiye’de kadının sosyal alandaki statüsü ve toplumsal cinsiyet konularında paylaşımlarda bulunuldu.
Panel, Mülteci Destek Derneği (MUDEM) Mobil Danışmanlık Ekibi Tercümanı Ozan ÖNEL’in tercüme desteği ile Mobil Takım Lideri Begüm ÇİFTÇİOĞLU ve Mobil Takım Psikoloğu Nurcan CİNGÖZ’ün açılış konuşmalarının ardından Çocuk Dostu Şehir Koordinatörü Emine Can ÇETİNKAYA ve Giresun Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Hasret YAZ GÜR Giresun Belediyesinin Çocuk ve Kadın alanlarında sunduğu hizmetleri katılımcılara anlattı ve gelen sorulara cevap verdi.
Panel sonunda katılımcılara çocuk ve gençlik dergisi ile imsakiye dağıtıldı.



İsim Soyisim :
E-Mail :