Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
23.04.2024
Giresun / 11°C

02 Haziran 2019 - 23:58
GİRESUNLULAR ABD’DE İFTARDA BULUŞTU
GİRESUNLULAR ABD’DE İFTARDA BULUŞTU

 

Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin, “İftar programı ile birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlenmiştir” dedi.

------------

Merkezi New York’ta bulunan Amerika Giresunlular Derneği ’nin iftar programında Giresunlular bir araya geldi.

New Yok Eyaletine bağlı Long Island adasının Port Jefferson bölgesinde bulunan Mevlana Camisindeki programa Muavin Konsolos Damla Şenlik, Din İşleri Ataşesi Sinan Dedeler, Başkonsolosluk görevlileri, Murat Camisi Dernek Başkanı ve aynı zamanda Türk Amerikan Giresunlular Derneği kurucu Başkanı Sebahattin Aydın, Mevlana Camisi Başkanı İhsan Cebeci ile davetliler ve Giresunlular katıldı.

Programda bir konuşma yapan Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin, “Birlik ve beraberlik içinde, bolluk ve bereket dilekleri içinde karşıladığımız Ramazan Ay’ını gene aynı duygularla uğurluyoruz” dedi.

Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçilerin herkesten fazla birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Savaş Şahin, “Mübarek bir ay’ı daha geride bırakmanın mutluluk ve huzuru içerisindeyiz. Bu maneviyat yüklü iftar sofrasında birlikte olduğumuz kardeşlerimiz, büyüklerimiz derneğimizin her daim yanında olup her türlü yardımı sağlama konusunda elini taşın altına koymasını bilenlere teşekkür ediyorum. Bugün burada yapmış olduğumuz program birlik ve beraberliğimizi daha da perçinleyerek daha büyük ve daha güzel işler ortaya koymamızda önemli bir çıkış noktası olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Muavin Konsolos Damla Şenlik’te yaptığı kısa konuşmada kendisinin de bir Giresunlu olarak hemşerilerinin arasında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Din İşleri Ataşesi Sinan Dedeler ise, “Çoluk çocuğumuz burada büyüyor. Hem bir Türk hem de ABD vatandaşı olarak buradaki toplumun bir parçasıyız. Buralarda Müslüman olarak kalabilmek için kendi milli benliğimizi muhafaza edebilmek için yapmamız gereken en önemli çalışmalardan bir tanesi de birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şahin program sonrasında, Muavin Konsolos Damla Şenlik ve Din İşleri Ataşesi Sinan Dedeler’e Giresun’da yapılan çini tabak hediye etti.



İsim Soyisim :
E-Mail :