Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber
24.04.2024
Giresun / 11°C

16 Temmuz 2019 - 11:03
GİRESUN DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİĞE BAĞLILIĞINI BİR DAHA GÖSTERDİ
GİRESUN DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİĞE BAĞLILIĞINI BİR DAHA GÖSTERDİ

GÄ°RESUN DEMOKRASÄ° VE MÄ°LLÄ° BÄ°RLÄ°ÄžE BAÄžLILIÄžINI BÄ°R DAHA GÖSTERDÄ°
15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü üçüncü yılında binlerce kiÅŸi tarafından kutlandı. Debboy Mevkiinde yoÄŸun yağışa raÄŸmen toplanan binlerce Giresunlu ülkenin bölünmez bütünlüÄŸüne ve demokrasi anlayışına sahip çıktı.
15 Temmuz 2016 yılında Fetö terör örgütü ve iÅŸbirlikçileri tarafından ülkenin bölünmez bütünlüÄŸüne yapılan hain ve alçak saldırı karşısında azim ve kararlılıkla vatanını savunan kahraman Türk Milleti ‘’Demokrasi ve Milli Birlik Gününde’’ yine meydanlardaydı.
Debboy mevkiinde baÅŸlayıp Atatürk Meydanına kadar süren yürüyüÅŸe binlerce demokrasi aşığı Giresunlu katıldı. Atatürk Meydanında gerçekleÅŸen ‘’Demokrasi Nöbeti’’nde konuÅŸan Belediye BaÅŸkanı ÅženlikoÄŸlu;‘’Ülkemizin bölünmez bütünlüÄŸünü ve milli mücadele ruhunu kalbinde taşıyan deÄŸerli Giresunlu hemÅŸehrilerim hepiniz hoÅŸ geldiniz. Bugün hain kalkışmanın üçüncü yılını doldurduÄŸu gün. Milletimiz geçmiÅŸte birçok badireler atlatıp birçok sıkıntılarla karşılaÅŸtı. Millet olarak bu sıkıntıların her defasında üstesinden geldik. Ancak bu hain kalkışmanın yeryüzünde bir örneÄŸi daha yaÅŸanmadı. Öyle ki hiçbir ülkede hiçbir bölgede böyle bir hain kalkışmanın bir örneÄŸi bir daha tesadüf edilemez. Türk milleti bu hain kalkışma ile birlikte nasıl destanlar yazacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiÅŸtir. Zor zamanda milletimiz çelik yumruÄŸu ve inançlı iradesi ile bu hainlere karşı nasıl dik durabileceÄŸini ortaya koydu.  O geceyi çok iyi hatırlıyoruz yaÅŸadıklarımızı biliyoruz. Vatanımızın birçok bölgesinde vatansever yurttaÅŸlarımız, hainlerin alçak saldırıları karşısında can siperhane bir ÅŸekilde ülkesini savundu. Bu millet zor zamanlarda neler yapabileceÄŸini iÅŸte bu alçak saldırıda göstermiÅŸtir. Sevgili hemÅŸehrilerim o hain kalkışma gecesi ÅŸehrimiz birçok ÅŸey yaÅŸadı. Bizlerde o gece arkadaÅŸlarımızla birlikte bu gördüÄŸünüz meydanda o ihanet çetesine gereken cevabı dik durarak verdik. Rabbim bu vatan uÄŸruna canını hiçe sayarak ÅŸehitlik mertebesine ulaÅŸmış bütün vatan evlatlarına rahmet eylesin. Bu ülke için gazi olmuÅŸ kardeÅŸlerimize de acil ÅŸifalar diliyorum’’ ÅŸeklinde duygularını paylaÅŸtı.
Meydanı dolduran binlerce Giresunlu ile birlikte ‘’Demokrasi Nöbeti’’ tutan BaÅŸkan ÅženlikoÄŸlu, 15 Temmuz Åžehitleri Anısına Saygı DuruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı, Kuran-ı Kerim Tilaveti, CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın canlı yayını, Mehteran Takımını Gösterisi, Åžiir okunması, Ödül töreni programlarına katılırken, 15 Temmuz Kahramanı hemÅŸehrimiz Giresun Tirebolulu Ä°smail Kefal’in belgeselini de izledi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :